Dumo Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Wracam do swojego starego projektu, zbudowany z odpadków tak na prawdę, czekam teraz na dostawę kół bo oczywiście wszystkie pogubiłem. Mam także prośbę czy ktoś z Was posiada 3 koła podtrzymujące ?? Będę zobowiązany za odpowiedź w tej sprawie Dzisiaj nałożony podkład rdzewienie i bazowe dwa kolorki, jutro dalsza modulacja i obijanie, postaram się wrzucić fotki popołudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Fajnie zobaczyć w warsztacie wczesnego stug-a.Będę śledzi twój wątek.Jak przewidujesz go wykonać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2013 Pancergrau troszku zimowego kamo i dużo syfku na podwoziu Rdzewienie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 W takim razie zapowiada się fajny modelik .Jak ja skończę parę modeli to też biorę na tapetę wczesnego stug-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 jeśli rolki podtrzymujące aktualne to pisz na PW mam koła z Dragona (Panzer III J) do oddania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Cieszę się że masz coś do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2013 Dzięki chłopaki Enten poszło PW. Na początku chciałbym przeprosić za badziewną jakość zdjęć, nie mam porządnego oświetlenia w tym momencie... No to po kolei: 1. Wyjściowy kolor bazowy szary: 2. Modulacja za pomocą systemu Vallejo (nie polecam): 3. Nałożona biel podkładowa ze specyfikiem AK do zdzerania, zostało tylko go omłotkować do rdzawego podkładu i lecę z lakierem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 ... zostało tylko go omłotkować ....:Jeśli można to prosiłbym o wyjaśnienie tej techniki :nauka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Smarujesz specjalnym specyfikiem miejsca gdzie maja być obicia, potem te miejsca malujesz, a następnie wilgotnym lub suchym pędzlem zdzierasz w tch miejscach farbe. Tak mniej więcej to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2013 ... zostało tylko go omłotkować ....:Jeśli można to prosiłbym o wyjaśnienie tej techniki :nauka2 Troszke niedokładnie prowadzę warsztat... Pierwsza warstwa została nałożona rdza od vallejo i rdzawy wash od MIG'a, następnie zalakierowane sidoluxem. Odczekałem godzinkę i nałożyłem Worn Effects na całość. Po następnej godzinie nałożyłem farbę bazową + modulację. Nałożylem następną warstwę Worn Effectu i podałem zimowe kamo. Gdy biała farba była świeża szybko zacząłem ją ściągać delikatnie gąbeczką. Teraz tylko zostaję zamoczyć patyczek w rozpuszczalniku i zetrzeć farbę do rdzawego podkładu. Mam nadzieję że tego nie spierdziele bo aż takie łatwe to nie jest. Tutaj widać efekt finalny takiego potraktowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Dość złożona ta technika ale jak widać efekt końcowy daje dużo satysfakcji. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2013 No problemo Powolutku do przodu, dużo żarcia, wino, wódeczka i praca aż się pali w rękach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 2. Modulacja za pomocą systemu Vallejo (nie polecam): Zapytam z ciekawości: dlaczego nie polecasz? Ten sam efekt można osiągnąć samemu mieszając kolory czy chodzi o specyfikę pracy z farbami Vallejo w przypadku aerografu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 Zawsze robię modulację sam mieszając barwy, aale pomyślałem zrobię sobie prezent, a co tam kupię. Nie dość że się przepłaca bo 42zł za mały zestaw farbek to rozbój w biały dzień to moim zdaniem tony kolorów są źle dobrane, modulacja szarego zbyt słaba, highlight'sy zbyt białe. Bardzo się ciężko tym maluję. Dlatego też polecam kupić dwie farbki vallejo i samemu stworzyć 4-ro barwne gradienty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Masz naprawdę niesamowite tępo z tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 Masz naprawdę niesamowite tępo z tym modelem. W święta muszę go skończyć Zacząłem malować szczegóły ale mi farb zbrakło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Hej . Bardzo fajnie ! Na fotkach widzę poodzierane z "białego" do "szarych" koloroków . Dokopałeś się do "rdzawego" podkładu ? ( być może sie dodrapałeś , ale fotka nie nie oddaje ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 Wiesz co, na dzisiaj już mam dośc pracy nad nim, jutro będę zdzierać farbę do podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Spoko loko . Myślisz ze jeszcze na mokro ( bo chyba na mokro może byc słabo z racji upływu czasu) czy już na sucho rerając czymś ostrym ? Pytam bo sam eksperymentuję z łornefektem i nie ukrywam rajcuje mnie ta technika najbardziej ( odzierac , młotkować , rerać , trzeć , zdzierać , wydzierac :-) i tak dalej ) . Szukam też najlepszego rozwiazania wydobycia kilku różnych "poprzednich" warstw farby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 A czym drapiesz? Mnie czeka pierwsze drapanie i jeszcze nie podjąłem decyzji czym to zrobić. Tempa rzeczywiście jak na wyścigach. Wcale nie widać, że to ze złomu. edit: a kółka już masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 A czym drapiesz? Mnie czeka pierwsze drapanie i jeszcze nie podjąłem decyzji czym to zrobić. Tempa rzeczywiście jak na wyścigach. Wcale nie widać, że to ze złomu.edit: a kółka już masz? Drapię starymi twardymi pędzlami, gąbkami i wykałaczkami, zależy co chcę zrobić. Kółek jeszcze nie mam ale Greif z PWM obiecał mi prezent na święta w postaci kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Mam pytanie co do koloru włazu, robię ten wóz ze starego dragona (masakra) i u Ciebie jest koloru mini. Przygotowałeś podkład pod drapanie czy tak zostawisz? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 ja obiecane koła wysyłam jutro rano jeśli aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Mam pytanie co do koloru włazu, robię ten wóz ze starego dragona (masakra) i u Ciebie jest koloru mini. Przygotowałeś podkład pod drapanie czy tak zostawisz? Paweł Właz powinien być biały albo szary ale moja artystyczna dusza nie pozwoliła aby zrobić standardowy wóz ja obiecane koła wysyłam jutro rano jeśli aktualne Nie aktualne ale jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Szczegóły wymalowane, bazowe malowanie gotowe, teraz czas na obicia i lakier pod łosza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi