Grzegorz Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Grzebiąc w linkach, natrafiłem jeszcze na coś takiego... D-30 z Egiptu, na kadłubie T-34... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Grzebiąc w linkach, natrafiłem jeszcze na coś takiego...D-30 z Egiptu, na kadłubie T-34... Ha, tego bydlaka wszyscy dobrze znamy Tak brzydki, że aż piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Zaintrygowało mnie pytanie o skrzynki w dziale samobieżnym z BS-3... Dlatego te zdjęcia z D-30 (bo to są podobne modernizacje...)... Rosjanie twierdza, ze z powodu takiej modernizacji, zapas amunicji był bardzo ograniczony, a przemieszczanie amunicji 100mm z kadłuba do wieży było wręcz nie możliwe z powodu wielkości samego działa (łatwo to można porównać nakładając przekroje działa 85mm i BS-3, na wieżę T-34...) i przesłonięcia otworu nad którym normalnie spoczywała wieża. Hm... Mogło być tak, ze w kadłubie nie było wcale skrzynek z amunicją do BS-3... Z tego powodu Syryjska modernizacja miała skrzynki amunicyjne na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Szukam zdjęć Goździków z 16 Pomorskiego Pułku Artylerii, googlowałem ale tylko 3 zdjęcia znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 (edytowane) Witam!!! Poszukuję informacji o cysternach służących na polskich lotniskach w latach 1945-1960. Jakie to były pojazdy (na jakich podwoziach). Może ktoś z Szanownego Grona posiada informacje, rysunki albo zdjęcia. Temat może nadaje się bardziej do działu z pojazdami ale zamieściłem go tutaj ze względu na to, że chodzi o pojazdy służące na lotniskach, więc Koleżanki i Koledzy lotnicy chyba będą widzieli więcej o tych pojazdach. Jeżeli ktoś coś wie proszę mnie oświecić. Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam!!! Edit: Panowie czy myślicie, że mogły to być takie pojazdy: http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/galleries/Special_auto/special_refuel.htm ??? Edytowane 12 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 szukam wiecej zdjęc tego pięknisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Hehe, a nie jest to przypadkiem znowu jakiś fotomontaż?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 To jest fotomontaż ( nota bene dobry). A to oryginalne zdjęcie przed fotomontażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Mam problem: wlasnie robie sobie SU-57 i zahamowaly mnie pojemniki na amunicje. W Hunnicacie, Osprey'u itp wszystkie zamieszczone zdjecia przedstawiaja pojemnik w tyle pomiedzy zbiornikami paliwa. Jednak w publikacji Kagero sa one po bokach (widac resztki chyba drzwiczek) Co faktycznie jezdzilo u Sowietow ? Wydaje mi sie ze propozycja pierwsza to chyba prototypy, ale wlasnie tego nie jestem pewien. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Zaintrygowało mnie pytanie o skrzynki w dziale samobieżnym z BS-3... Dlatego te zdjęcia z D-30 (bo to są podobne modernizacje...)... Rosjanie twierdza, ze z powodu takiej modernizacji, zapas amunicji był bardzo ograniczony, a przemieszczanie amunicji 100mm z kadłuba do wieży było wręcz nie możliwe z powodu wielkości samego działa (łatwo to można porównać nakładając przekroje działa 85mm i BS-3, na wieżę T-34...) i przesłonięcia otworu nad którym normalnie spoczywała wieża. Hm... Mogło być tak, ze w kadłubie nie było wcale skrzynek z amunicją do BS-3... Z tego powodu Syryjska modernizacja miała skrzynki amunicyjne na kadłubie. Kurcze! Dopiero teraz znalazłem Twoją odpowiedź. Dzięki! Myślę, że to wyczerpuje w zasadzie temat. Zakładam, że w kadłubie nie było amunicji i wnętrze pozostawie puste. W sumie to mało pocisków nieli do tej pukawki i coraz bardziej się przekonuję, że musiała to być broń głównie psychologiczna, a wrazie użycia najbardziej niebezpieczna dla samej załogi. Masz może Grzegorzu jakieś fotki drewnianych skrzynek do samego działa? Może kilka bym ustawił obok pojazdu? Pozdrawiam i dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Czy ma ktoś zdjęcia czołgu IS-3 z czasów II wojny światowej? Chciałbym skleić model IS-a 3 ale nie interesują mnie czołgi powojenne. Jak ktoś ma to bardzo proszę o wrzucenie ich tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Szukam zdjęć armaty Ł-11 stosowanej we wczesnych T-34 (1940) i KW-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 Szukam zdjęć armaty Ł-11 stosowanej we wczesnych T-34 (1940) i KW-1Wpisz w internet пушка Л-11 i powiedz mu, ze z pozdrowieniami ode mnie... W rosyjskim necie szybciej coś odszukasz... Gdzieś, kiedyś kojarzę jakąś instrukcję do tej armaty, ale nie sądzę abym to teraz znalazł... Ps... I tak z innej beczki to pomyliłeś tematy Kat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Wpisz w internet пушка Л-11 i powiedz mu, ze z pozdrowieniami ode mnie... W ten sposób też szukałem, nie wyskakuje nic ciekawego poza jednym rysunkiem z lewej strony i z tyłu oraz paroma zdjęciami czołgu Ps... I tak z innej beczki to pomyliłeś tematy Kat... No właśnie nie byłem pewien czy to powinno być tu, czy może w wątku o byłym UW czy tez może jeszcze w zupełnie nowym temacie. A jak byś przypadkiem znalazł instrukcje to by było super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Nie szukaj w zdjęciach tylko w tekstach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Czy ma ktoś zdjęcia czołgu IS-3 z czasów II wojny światowej? Chciałbym skleić model IS-a 3 ale nie interesują mnie czołgi powojenne. Jak ktoś ma to bardzo proszę o wrzucenie ich tutaj. Takich zdjęć nie znajdziesz niestety, chyba, że prototypów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Czy ma ktoś zdjęcia czołgu IS-3 z czasów II wojny światowej? Chciałbym skleić model IS-a 3 ale nie interesują mnie czołgi powojenne. Jak ktoś ma to bardzo proszę o wrzucenie ich tutaj. Takich zdjęć nie znajdziesz niestety, chyba, że prototypów. Jager powinieneś sprawdzić w jakim okresie IS-3 były w służbie "liniowej"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Witam Orientuje się ktoś co to za armata? Kraj/lata produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 85 mm D-44 (N, M, NM...)armata dywizyjna, produkowana w Polsce na licencji ZSRR w latach 55-65. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Mój tata na niej strzelał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Pytanie dla znawcow T-55 Czy T-55 majace system PW-LWD jezdzily wylacznie z tralama (KMT-3,4) czy rowniez bez nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 ................................... Czy T-55 majace system PW-LWD jezdzily wylacznie z tralama (KMT-3,4) czy rowniez bez nich ? Rozumiem, że pytasz o Przewoźne Wyrzutnie Ładunków Wydłużonych Dużych (czasem be z słowa dużych...), bo jeśli tak to ładunki wydłużone były stosowane w każdej konfiguracje, więc również bez trałów i z trałami i nie tylko z T-55. Najczęściej widziana konfiguracja T-55 z PW-ŁWD to czołg z elementami KMT-5 (tzw. czołg torujący...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Serdeczne dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Grzegorz Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 I jaszcze jedno. Mam rysunki (1/72) nie moge jednak znalesc zdjec tych pojemnikow (Google juz przelecielem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi