madeira Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Pięknie Grzesiek. Masz jakieś kwity na przebieg okablowania w teciaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Lecisz z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Dzięki chłopaki. Całe okablowanie robię według tych zdjęć: Mam gdzieś jeszcze bardzo dokładne zdjęcie okablowania kopuły dowódcy i NSVt-a, ale nie mogę go znaleźć. Mam jednak problem, bo nie wiem jak dokładnie wygląda podłączenie czerwonych oczu Sztory. Ze zdjęć można się jedynie domyślać, jak to może wyglądać. No ale przecież pracy doktorskiej z kabelków w modelu, pisał nie będę, więc coś tam wymyślę . Wczoraj miałem już nic nie robić z modelem, ale skleja się go tak przyjemnie że mając wolny wieczór, nie mogłem się oprzeć. Zacząłem zabawę z gąsienicami. 8 ramek z pojedynczymi ogniwkami, na które w sumie składają się 4 elementy, może przestraszyć, ale dzięki temu sprytnemu urządzonku, które dał producent, składanie gąsek, to spacerek po parku, bułka z masłem, itp. itd. . Na razie nie złożyłem ich zbyt wiele, ale już wiem, że to będzie przyjemność. Popracowałem tez coś niecoś przy wieży, dołożyłem znów kabelki i tak to teraz wygląda: A tu gąski: Jak pisałem, robię czołg na defiladzie, więc moim gąsienicom dołożę, gumowe nakładki. Mam nawet specjalną farbkę, w kolorze ciemnej gumy PANZER ACES ze stajni VALLEJO, o taką: Dziś idę do pracy, więc nic nie podziałam. Mam nadzieję że jakoś się to wszystko prezentuje. Pozdrawiam kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Ale misz masz na tej wieży hehehe Fotki się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Dzięki! Przyda się na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borch Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Tu jest dużo wprost od użytkowników: http://panzer35.ru/forum/45-8059-1 Facet zaczął od Zvezdy, a wychodzi scratch. Powodzenia, Sławek Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Sławek tam jest 181 stron!! Ale zdjęcia są czadowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Facet zaczął od Zvezdy a wychodzi scratch He he . Facet się męczy a Meng dał to wszystko w pudełku . Ok to taki żarcik, oczywiście podziwiam wkład pracy i efekty. Co do kabli to tu jest jeszcze jedna fotka, która pokazuje jak podłączone są czujniki opromieniowania z przodu: Zdjęcie pochodzi właśnie z jednej z tych 181 stron . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Sprawdź maila Grzesiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Sprawdź maila Grzesiek. Skany dotarły Marcinie. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borch Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Sławek tam jest 181 stron!! Ale zdjęcia są czadowe. Najlepiej szukać u źródła. Jak ktoś ogarnia bukwy to znajdzie sporo ciekawych informacji. A tu dużo zdjęć HD: http://vitalykuzmin.net/?q=node/510 Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Sławek, bardziej niż "lubię" Twoje linki -tu do ruskich tanków i na Klinie do Lejonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borch Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Nieoceniony wujek Gógle pomaga. No i staram się. I jeszcze http://twower.livejournal.com/428405.html oraz http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/jest sporo fajnych zdjęć - tak w środku i kabli z wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Troszkę wolnego było i coś tam się porobiło przy teciaku: Jak znajdę namiot po świątecznych porządkach to będą lepsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Lufka z zestawu Menga dobra jest? Jak się ma do metalowej RB model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 To zupełnie inna lufa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Do tego modelu jest już kilka luf toczonych np. z Orange hobby. Jest w czym wybierać . A lufa z pudełka daje radę. Ja tymczasem, również korzystając z chwili wolnego, dokończyłem zabawę z kabelkami. No prawie dokończyłem, teraz już tylko zostało podłączenie czerwonych oczków czołgusia . Jak czas i żona pozwolą, to dokończę dziś całą wieżę i kadłub, a jutro wezmę się za malowanie. A tu taki mały wgląd w moje wypociny: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Kurde jeszcze nie zacząłem czytać a on malować chce Możesz dać parę zbliżeń na płytę nad silnikową oraz fotkę bez wieży jak jest wykonany pierścień pod wieżą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Kurde jeszcze nie zacząłem czytać a on malować chce No cóż Mirku. Kto późno przychodzi, sam sobie szkodzi . Oczywiście rzeczone fotki będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Witam kolegów!! Kolejny update, po moich nocnych zmaganiach z teciakiem. W sumie to żadne zmagania, bo klei się go naprawdę przyjemnie. Pisząc, wczoraj że dziś zacznę go malować, sporo przesadziłem ( żona skutecznie dba, bym nie miał zbyt wiele wolnego czasu ), ale przynajmniej udało mi sie połączyć górę i dół kadłuba, oblaszkować i zamontować oczy SZTORY na wieży. I tak to teraz wygląda: Strasznie denerwuje mnie ta szpara na łączeniu dołu z górą kadłuba, którą widać na pierwszej fotce. Nie bardzo mam odwagę ją szpachlować, bo mógłbym mieć problemy z wyszlifowaniem tego miejsca. Podpowiedzcie proszę co mógłbym z tym, zrobić A tu zdjęcia dla: Mirka66: Zdjęcie pokrywy silnika, pochodzi z innego forum, mi jakoś nie wychodziła fotka tegoż elementu, więc podsyłam cudzą: To tyle na dziś. C.D.N. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Cześć. Wiem, że budujesz prosto z pudła i żadne modyfikacje w grę nie wchodzą, ale... ...oglądając gotowe modele Menga i Twój warsztat, mam nieodparte wrażenie, że Meng zrobił za niskie/za miękkie zawieszenie i teciak siedzi za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 No ja będę bronił Menga i jego zawieszenia. Mimo że wygląda ono dość delikatnie i na początku, sam się obawiałem, czy utrzyma ciężar całego modelu, to w ostateczności, zawieszenie okazało się na tyle twarde, że gdy ustawi się model na podłożu, to wahacze ani drgną. Co do wysokości całego modelu, to się nie wypowiem, gdyż nie mam żadnych planów, ani rysunków, żeby to zmierzyć. Sam od siebie napiszę tylko, że jak dla mnie wysokość modelu jest OK, i myślę, że gdy dojdą gąsienice, wrażenie zbyt nisko osadzonego modelu zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Nie bardzo mam odwagę ją szpachlować, bo mógłbym mieć problemy z wyszlifowaniem tego miejsca. Podpowiedzcie proszę co mógłbym z tym, zrobić Może szpachlówka akrylowa wamodu, wodorozcieńczalna, nakładasz trochę odczekasz i wymywasz patyczkiem higienicznym nasączonym zmywaczem do akryli wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Przejrzałem te 181 stron warsztatu na rosyjskim forum, które linkował borch. Grzesiek na 43-ciej stronie tam masz rozkminy odnośnie wysokości zawieszenia. Ja jak będę robił swoją 90-tkę, to na pewno się odniosę do tego co tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Nie bardzo mam odwagę ją szpachlować, bo mógłbym mieć problemy z wyszlifowaniem tego miejsca. Podpowiedzcie proszę co mógłbym z tym, zrobić Może szpachlówka akrylowa wamodu, wodorozcieńczalna, nakładasz trochę odczekasz i wymywasz patyczkiem higienicznym nasączonym zmywaczem do akryli wamodu. Czołem. Jak najbardziej to co napisał Leszek i jeszcze zwykły Cyjanoakryl, nakładany warstwami, a potem tylko zmyć nadmiar Debonderem. Obu Kolegom gratuluję modeli, choć jeszcze nie skończone, to prezentują się super. Też mam w planach T-90kę, i będzie to na pewno Meng ( najsampierw T-80U Xcat ). Grzesiu wielkie brawa za kabelki, mam ten sam fetish i zawsze wrażenie, że nie wszystko dodałem, co jest w oryginalnym pojeździe lub samolocie. Oj, zgaga to modelarska, zgaga moja. Przecież już nazwa mojego hobby "modelarstwo redukcyjne" wskazuje na to, że coś trzeba popuścić, ale co ? ? Pozdrawiam Paweł P.S Grzegorz, gdzie można kupić metalową lufę do T-90 ( na tym punkcie też jestem fetyszystą ) ? Potrzebowałbym też do T-72 ( chcę robić Naszego Twardziela ) i do T-80U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi