Grzes Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Czyżby wreszcie była szansa na nowego MiG-19PM 1:72 z Trumpka? http://tieba.baidu.com/photo/p?kw=%C4%A3%D0%CD&flux=1&tid=2804557302&pic_id=a2acb9389b504fc2f7e65062e7dde71191ef6d9a&pn=1&fp=2&see_lz=1 A tu więcej propozycji: http://tieba.baidu.com/p/2804557302 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Jest także zapowiedź Miga-21UM Mongol B w skali 1/48 Nr katalogowy: 02865. Rok 2014-2015 zapowiada bardzo owocne projekty modeli w wykonaniu Trumpka Co mnie bardzo cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Jakaż szkoda, że Ro-43 i Ar-196 nie są w skali 1/144... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 MiG-21UM był w katalogu 2013-2014. MiG-19 zapowiadany jest od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Young miejmy nadzieje ,że w tym roku uda im się w takim bądź razie ukazać na świtało dzienne upragnione dla nas projekty. Choć przyznam szczerze,że nie wiedziałem nic o 21UM z Trumpka w 1/48. Lecz prawdą jest to ,że też tego nie śledziłem każdego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Piotrze, ja również liczę na Trumpka, pomimo jego niedbalstwa. Najzwyczajniej śpieszy mi się, a zanim za tą wersję zabierze się Eduard wiele wody w rzece upłynie (btw. ostatnio ogłosili, że ich PF ujży światło dzienne najpierw w edycji limitowanej z kalkami wyłącznie lotnictwa Czechosłowackiego i pewnie brassinami). Martwi mnie inna sprawa. F-13 już od pewnego czasu na rynku jest, a dodatków malutko. Żywiczny kokpit Neomegi to trochę mało (i drogo), nie licząc paru blaszek edka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Ciekawostką są zapowiedzi Su-9 i Su-11 w 1/48 - nietypowa tematyka. A na Mig-19 czekam już chyba z trzy lata i jakoś go nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Może w tym roku doczekamy się MiGa-19 ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Defiant Mk.I - MPM 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 UM ma być w listopadzie. Btw. o PF edka cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Young! Ty się nie martw ... już w lutym-marcu poszła informacja, że PF przesunie się na jesień, bo Edek szykuje największy na świecie model Bf-109 G Mnie natomiast martwi, że jeszcze nie puścili farby na temat SBLim-a, miał być na E-Day, ale wciąż cisza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Mnie natomiast martwi, że jeszcze nie puścili farby na temat SBLim-a, miał być na E-Day, ale wciąż cisza ... Ale co to? MiG-21UM mógłby by się faktycznie pojawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Mnie natomiast martwi, że jeszcze nie puścili farby na temat SBLim-a, miał być na E-Day, ale wciąż cisza ... Ale co to? Pewnie chodzi o UTIMiG-15 w 1/72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Mnie natomiast martwi, że jeszcze nie puścili farby na temat SBLim-a, miał być na E-Day, ale wciąż cisza ... Ale co to? Pewnie chodzi o UTIMiG-15 w 1/72... To że Limy to licencyjne MiGi, to ja wiem Ale skąd u Eduarda takie plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Po tym jak Edkowi udało się po 10 latach wydać MiG-15/bis i okazało się, że model się świetnie sprzedaje to Wlad Szulc zdecydował się na wypuszczenie dwumiejscowych. W zeszłym roku pokazano już CAD-y z zapowiedzią, że model będzie na E-Day w Pradze. Ma być UTIMiG-15, CS-102 i SBLim-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Pięknie, bardzo mnie to cieszy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 No i pojawiły się kolejne informacje na temat MiG-21PF. Wlad Szulc zapowiedział PF na październik, ale nie ma się co bezkrytycznie cieszyć. Pudełko będzie zawierało części do PF/PFM i R, ale będzie można sklecić tylko jeden model, do tego będą 32 wersje malowania - wszystkie czeskie ... no i co ciekawe, model nie będzie zawierał ramek z uzbrojeniem, które sobie będzie można dokupić jako overtrees. O UTIMig-15 nadal cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Uzbrojenia pewnie dlatego nie bedzie bo w sierpniu ma byc zestaw uzbrojenia rosyjskiego Brassina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Po tym jak Edkowi udało się po 10 latach wydać MiG-15/bis i okazało się, że model się świetnie sprzedaje to Wlad Szulc zdecydował się na wypuszczenie dwumiejscowych. W zeszłym roku pokazano już CAD-y z zapowiedzią, że model będzie na E-Day w Pradze. Ma być UTIMiG-15, CS-102 i SBLim-2. Szkoda ze tych 15-ek nie robia w 48... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Uzbrojenia pewnie dlatego nie bedzie bo w sierpniu ma byc zestaw uzbrojenia rosyjskiego Brassina Nie ma sensu - które z rakiet z tego zestawu (oprócz R-60) może MiG-21 przenosić? Żadne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Uzbrojenia pewnie dlatego nie bedzie bo w sierpniu ma byc zestaw uzbrojenia rosyjskiego Brassina Nie ma sensu - które z rakiet z tego zestawu (oprócz R-60) może MiG-21 przenosić? Żadne. To diabli wiedza czemu ma nie byc wypryski z uzbrojeniem... No ale mi zostana rakiety od Bis-a, MF-a i R-a to zawsze da sie cos podwiesic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Z prostego powodu. Ten limited edition będzie zawierał 14 wyprasek (zbudujesz więc jeden model, a reszta ci zostanie niepotrzebna) i nie mają tak wielkiego opakowania, wiec olali uzbrojenie. Spadłem z krzesła ze śmiechu jak to przeczytałem Takie cos może tylko eduard odstawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 What is a problem is the number of the plastic parts needed. The kit will contain parts for MiG-21PF, PFM and R versions, all together 14 frames. You will surely understand it is not easy to put all the parts to the box, even to the biggest box we have. The basic kit will contain alternative parts for all three versions, it will be possible to build just one of them. Unfortunately, we haven´t space enough even for the weapon frames, which must be missing in the basic kit. We will fix the situation using the Overtrees concept. The available Overtrees will be five. The first one contains the weapon frames, the second one contains the frames with small parts shared by all the versions, and the rest three items contain the complete sets for each of the versions. This concept offers everybody a good chance to complete enough quantity of the complete sets of the plastic parts for any of the version. Problemem jest ilość wyprasek, które muszą się znaleźć w pudełku. Zestaw będzie zawierał części dla MiGów-21PF, PFM a także R, dając łącznie 14 wyprasek. Na pewno zrozumiecie, że nie jest łatwo upakować tych wszystkich części do pudełek, nawet tych największych, jakie mamy. Zestaw będzie zawierał części wymagane dla każdej z wersji, ale tylko jeden model będzie można zbudować. Niestety nie ma miejsca na ramki z uzbrojeniem (!), w związku z czym nie będzie ich w pudełku. Lukę zapełni zestaw Overtrees. Tego typu zestawów będzie pięć. Pierwszy będzie zawierał tylko brakujące ramki z uzbrojeniem, drugi części wspólne dla wszystkich wersji, a pozostałe części indywidualne dla poszczególnych wersji. Dzięki temu pomysłowi każdy ma możliwość kupienia dowolnej ilości ramek w interesujących go wersjach. Wysiliłem się i przetłumaczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Pytanie jak z dostepem w Polsce bedzie tych dodatkowych wyprasek... Ale pozyjemy, zobaczymy... Mysle ze jak ktos budowal MIGi Eduarda to zawsze cos z uzbrojenia mu zostalo... Jesli zestaw bedzie jakosci pozostałych wersji to bedzie ok... Ja osobiscie nie moge sie doczekac PFki poniewaz chce zrobic wersje z bylego 1PLM numer boczny 1905 ktory to samolot obslugiwal moj ojciec... Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Pytanie jak z dostepem w Polsce bedzie tych dodatkowych wyprasek... Ale pozyjemy, zobaczymy... Mysle ze jak ktos budowal MIGi Eduarda to zawsze cos z uzbrojenia mu zostalo... Overtreesy zawsze są dostępne tylko i wyłącznie przez bezpośredni zakup ze strony Eduarda, sam zestaw (ten z 14 ramkami) pewnie będzie można normalnie kupić u importerów. Wyczuwam w powietrzu podobną akcję jak była ostatnio na PWMie z zakupem Mietków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Wymyslili potrojny zestaw z 32 malowaniami, z ktorego da sie zlozyc jeden samolot a na dodatek nie maja odpowiednio duzego pudelka, wiec ten samolot bedzie bez podwieszen, chyba, ze se zamowisz dodatkowe ramki! Radek Vincent Kidawa - Komorowski by czegos równie glupiego nie wymyslil! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi