adi_td1 Napisano 4 Marca 2014 Share Napisano 4 Marca 2014 Nom lakier ekstra klasa... MeliusManu robią z@jebis#e kalki... też korzystałem z ich usług.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Kalki pierwszego sortu Nasi południowi sąsiedzi robią fajne blaszki, bardzo mi się podobają. P.S. Piszesz, że położyłeś już bezbarwny a widzę, że uszczelki sa jeszcze nie pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Kalki pierwszego sortu Nasi południowi sąsiedzi robią fajne blaszki, bardzo mi się podobają. P.S. Piszesz, że położyłeś już bezbarwny a widzę, że uszczelki sa jeszcze nie pomalowane. Napisałem : --Bezbarwny już położony i schnie.----, na uszczelki przyjdzie czas. Zdjęcia kabiny zrobiłem przed clearem. Teraz walczę z D8H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Bezbarwny już położony i schnie. A ja mam pytania natury technicznej, mianowicie co to za klar, jak go nakładałeś, ile warstw, jak zabezpieczasz kastę przed czynnikami zewnętrznymi, no i czy będziesz polerował? Robota super; trochę to podłączenie przy zbiorniku paliwa dziwne mi się wydawało, ale rzeczywiście na fotkach z netu podobnie to wygląda. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 Wszystkie lakiery jakie stosuję to MOTIP w sprayu. Lakiery samochodowe. Warstw kładę od jednej do trzech, to zależy. Nie poleruję bo ciężarówek się nie poleruje ( chyba że show trucki) Po lakierowaniu od razu chowam w zamkniętym regale -- tam gdzie stoją gotowe modele. Schnie ok 10 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Jest problem, mimo blaszek grila nijak nie mogę znależć materiałów co do mocowania w nich reflektorów. Może ktoś pomóc ? W międzyczasie link do warsztatu robionego równolegle CAT-a D8H https://picasaweb.google.com/117035551950611341100/CATD8H?authuser=0&feat=directlink Dwa kolejne zdjęcia tuż za gąsienicami to totalna rozwałka modelu, silnik nie chciał za nic wejść. Ale już po bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Jest problem, mimo blaszek grila nijak nie mogę znależć materiałów co do mocowania w nich reflektorów. Może ktoś pomóc ? Już nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert03 Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Gdzie kupiłeś to cudo?(catterpillar)Wstaw może warsztat na forum. Choć daf w twoim wykonaniu to równe cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Gdzie kupiłeś to cudo?(catterpillar)Wstaw może warsztat na forum. Choć daf w twoim wykonaniu to równe cudo. Dzięki. CAT to nabytek z allegro. Warsztat ma jak na razie 66 zdjęć, jak to wsadzę na forum to mnie admini powieszą za .... --- chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert03 Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Fajny nabytek. Ile za niego dałeś? Może galeria się pojawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Ok 200 złotych. Galeria będzie . Przy okazji--- uszczelki na miejscu Mam to już gotowe ale chyba zmienię na blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Dodatek prawie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Piękny CAT, ciągle poluje na podobnego ale ceny dość wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Cześć. Drugi etap z mojej trylogii ukończony. Kilka zdjęć teraz a jak ucichnie to wiatrzysko to zrobię fotki do galerii. Aha, w DAF-ie kabina już oszklona, jak będę miał już komplet to wrzucę foty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Super zestaw będzie z tych modeli ;) Pełen podziw za tempo prac nad modelem jak i dbałością o szczegóły, bardzo podoba mi się DAF jak i buldożer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Piękne... Mam pytanko czy naczepa to zestaw revella ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Piękne... Mam pytanko czy naczepa to zestaw revella ? To jest AMT ( 31184) LOWBOY. Trochę przerobiona. viewtopic.php?f=88&t=24739 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Kabina oszklona, złożona do kupy. Blaszki już na swoich miejscach i trwa jakieś okablowanie. Kilka gadżetów przybyło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Jednak blaszki dodają uroku Mocowanie na koło zapasowe z aluminium? Jaka grubość? Dodatki własnej roboty - bajka ;) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Jednak blaszki dodają uroku Mocowanie na koło zapasowe z aluminium? Jaka grubość? Dodatki własnej roboty - bajka ;) Pozdrawiam Messer Nie to nie z alu. Wyciąłem i skleiłem z płytki polistyrenu o gr. 0,75 Dzięki. Z dodatków jeszcze coś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Mark666, pierwszorzedna robota, jak to zwykle u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Mark666, pierwszorzedna robota, jak to zwykle u Ciebie. Mistrzu, aż się zarumieniłem No powiedzmy że tuż za Tobą Dzięki Tomku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Witam. Zakończyłem kabinę. Jeszcze TYLKO maska i odpoczynek od modeli na jakiś czas --- chyba że się coś zmieni Kilka fotek To tyle na razie. Pozdrawiam i miłego dnia Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Dla mnie piękny. Najlepiej się odpoczywa klejąc modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 nic więcej nie trzeba pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi