bazylms Napisano 3 Marca 2014 Share Napisano 3 Marca 2014 Kamienica pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 3 Marca 2014 Świetny projekt! Wszystkie fotografie pierwsza klasa - taka dokumentacja, że aż chce się coś podobnego zrobić! Czekam na kolejne etapy! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Dzięki Panowie - cieszę się, że się podoba. Bruk ułożony, poszło sprawniej niż myślałem, a na pewno przyjemniej niż dachówki. Krawężniki już leżą, teraz czas na chodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek j Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Mógłbyś więcej napisać o bruku ? Co to za kosteczki ? gotowe czy np. pocięta jakaś płyta HDF/pilśniowa ? Dzięki pozdrawiam JJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 A to najprostsza podkładka pod talerze z korka kupiona w Ikei. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Bardzo ladnie to wszystko wyglada , ale czy w dziale warsztat nie powinno sie opisac przebiegu prac a nie ograniczac sie do zdjec z kolejnych etapow? pomoglbys rowniez innym mniej doswiadczonym użytkownikom forum , chetnie bym sie dowiedzial jak wykonales od podstaw ten budynek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Ano dzięki.Tu chyba wszystko jest jasne, od strony pierwszej są fotki poszczególnych etapów. Jeśli masz konkretne pytania wal śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Ciąg dalszy zmagań z materią. Za radą kolegi dodałem ramkę oraz fragment trzeciego budynku, będący kontynuacją pierzei, a zarazem ramką. Ramka z balsy - narożniki fazowane pod 45 stopni, tak aby się elegancko zeszły. Również sfazowałem górę balsy, żeby uniknąć półcentymetrowego paska drewna dookoła scenki. Zeszło się ładnie z brukiem. Sorry za ostre cienie, ale zdjęcia robiłem na balkonie przy porannym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Mam pare pytan , jaka wysokosc ma budynek , jak wykonales zaslony w oknach oraz fasade sklepowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Budyneczek do kalenicy ma 30cm. Fasada to po prostu profile plastikowe naklejone na siebie, wycięte z arkuszy o różnych grubościach, a zasłony powstały z mieszanki magic sculpa z green stuffem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Profesjonalnie ułożony bruk z korka Na prawdę fantastyczna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 2 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Hej, dawno nic nie pokazywałem, więc pora coś wrzucić. Prace idą wolniej bo niestety doszły poza modelarskie obowiązki :( Działam nad czwóreczka i powoli widać koniec: Na scence dodałem płyty chodnikowe przed budynkami oraz fragment ogrodzenia w narożniku, żeby uzyskać wrażenie wąskich uliczek. Mam też nowe źródła światła do zdjęć - teraz nie ma mowy o niedoświetlonych zdjęciach Lamp nie kupiłem specjalnie do modeli, ale świetnie się do tego nadadzą. P.S. Biurko mojej własnej roboty P.S.2 Dzięki kotu diorama zaliczyła właśnie upadek z parapetu, ale o dziwo uszkodziła się tylko ramka z balsy z lewej strony. Solida konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2014 Share Napisano 2 Kwietnia 2014 Czy przednia płyta z wizjerem kierowcyu i km jest nieprzyklejona? Widać szparę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Nie, to tylko cień tak niefortunnie pada na uskok pancerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Mam pytania do lampek jakich używasz do robienia zdjęć. 1.Jakiej one są mocy? 2.Miedzy lampką ,a modelem stoi kartka papieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 To dwie różne lampy: YongNuo YN-460II - liczba przewodnia 34 YongNuo YN-565EX - liczba przewodnia 58 Kartki użyte jako dyfuzor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Postanowiłem być ambitny i wydziergałem sobie załogę czołgu: A tego przerobiłem z zestawu czołgistów miniartu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Rewelacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 No to już jest talent, zwykłe doświadczenie nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Pieknie to wszystko wygląda - czego używałeś do przeróbki figur - greenstuff czy jakies inne miliputy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Można prosić o małego SBS'a na temat wykonywania tych mistrzowskich przeróbek ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Dziękuję Panowie - cieszę się, że się podoba. Mysiek masy jakich użyłem to green stuff, magic sculp oraz ich mieszanka 50 na 50. Dżejrosz, na pwmie Radek Pituch prowadzi pięknego sbs'a - warto zajrzeć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 śliczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Koń jaki jest każdy widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 13 Maja 2014 Autor Share Napisano 13 Maja 2014 Myślę, że jest w 90% gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi