Skocz do zawartości

Normandzka ulica 1/35

wapel

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Super Moderator

Świetny projekt! Wszystkie fotografie pierwsza klasa - taka dokumentacja, że aż chce się coś podobnego zrobić! Czekam na kolejne etapy!

pozdrawiam

Christian

Dzięki Panowie - cieszę się, że się podoba.

Bruk ułożony, poszło sprawniej niż myślałem, a na pewno przyjemniej niż dachówki. Krawężniki już leżą, teraz czas na chodnik.

42.jpg

43.jpg

44.jpg

Bardzo ladnie to wszystko wyglada , ale czy w dziale warsztat nie powinno sie opisac przebiegu prac a nie ograniczac sie do zdjec z kolejnych etapow? pomoglbys rowniez innym mniej doswiadczonym użytkownikom forum , chetnie bym sie dowiedzial jak wykonales od podstaw ten budynek .

Ciąg dalszy zmagań z materią. Za radą kolegi dodałem ramkę oraz fragment trzeciego budynku, będący kontynuacją pierzei, a zarazem ramką.

Ramka z balsy - narożniki fazowane pod 45 stopni, tak aby się elegancko zeszły. Również sfazowałem górę balsy, żeby uniknąć półcentymetrowego paska drewna dookoła scenki. Zeszło się ładnie z brukiem. Sorry za ostre cienie, ale zdjęcia robiłem na balkonie przy porannym świetle.

45.jpg

46.jpg

47.jpg

48.jpg

49.jpg

Budyneczek do kalenicy ma 30cm. Fasada to po prostu profile plastikowe naklejone na siebie, wycięte z arkuszy o różnych grubościach, a zasłony powstały z mieszanki magic sculpa z green stuffem.

• 3 weeks later...

Hej, dawno nic nie pokazywałem, więc pora coś wrzucić. Prace idą wolniej bo niestety doszły poza modelarskie obowiązki :(

Działam nad czwóreczka i powoli widać koniec:

50.jpg

Na scence dodałem płyty chodnikowe przed budynkami oraz fragment ogrodzenia w narożniku, żeby uzyskać wrażenie wąskich uliczek.

52.jpg

Mam też nowe źródła światła do zdjęć - teraz nie ma mowy o niedoświetlonych zdjęciach Lamp nie kupiłem specjalnie do modeli, ale świetnie się do tego nadadzą.

53.jpg

P.S. Biurko mojej własnej roboty

P.S.2 Dzięki kotu diorama zaliczyła właśnie upadek z parapetu, ale o dziwo uszkodziła się tylko ramka z balsy z lewej strony. Solida konstrukcja

• 3 weeks later...

Dziękuję Panowie - cieszę się, że się podoba. Mysiek masy jakich użyłem to green stuff, magic sculp oraz ich mieszanka 50 na 50. Dżejrosz, na pwmie Radek Pituch prowadzi pięknego sbs'a - warto zajrzeć.

pozdrawiam

• 2 weeks later...