MeliusManu Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 (edytowane) Ja osobiście firmy ELWIK, dokładnie takiej: http://sklep.avt.pl/stacja-lutownicza-rt-24-80w.html ale tylko ze względu na wszechstronność, bo zajmuję się też precyzyjną elektroniką. Do modelarstwa jednak wystarczy w zupełności każda, oporowa lutownica o mocy ok 60W za kilkanaście złotych. Np. taka: http://sklep.avt.pl/lutownica-kolbowa-60w-niebieska.html Częstym jednak problemem jest: "na czym element umieścić, położyć do lutowania ?". Do tego polecam zaopatrzyć się w sklepie z wyposażeniem dla złotników, za kilka złotych, w coś takiego: http://www.alco.com.pl/?page=shop/flypage&product_id=54.70.003020&category_id=12-30-00-00-lutowanie dodam tylko, że małe blaszki łatwo unieruchomić na takiej kostce np. krawieckimi szpilkami. Edytowane 13 Lutego 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 fajnie wyglądają te detale Jeepek będzie pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Ładnie Ci to wychodzi Obserwuję Twoje zmagania z rewitalizacją starych modeli patrząc, jak elegancko dajesz im drugie życie Z racji zainteresowań najbardziej mnie ciekawi właśnie ten temat. Popraw zapinki maski. Mocowanie pionowej powinno być na błotniku, a poziomej bezpośrednio nad pionową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 Jak Kubisz komentuje, to nie można iść na łatwiznę... wczorajszy wieczór: wyrwałem silnik i dorobiłem układ chłodzenia - dwie rurki od chłodnicy do bloku. wyciąłem też element na pokrywie silnika, imitujący rurę od chłodnicy wyciąłem też kawałki plastiku pomiędzy podłużnicami a blokiem silnika. trzeba było to zrobić przed przyklejeniem kasty, ale tak to u mnie juz jest: napadnie mnie jakiś pomysł i nie ma zlituj... w napadzie weny twórczej zabrałem się za fotele: a deska wygląda teraz tak: ale trzeba jeszcze popracować nad tym fragmentem, skoro oderwały się zaczepy unieruchamiające szybę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Lutego 2014 Share Napisano 14 Lutego 2014 Jak Kubisz komentuje, to nie można iść na łatwiznę... Zrewanżuję się - jak Lipstein działa, nie może być źle. Co potwierdzają ostatnie zdjęcia Brawo za silnik i okolice, brawo za dechę Jeszcze taki drobiazg - może lekko skręcisz łopatki wiatraka? W oryginale na pewno nie są w jednej płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Lutego 2014 Autor Share Napisano 14 Lutego 2014 zapomniałem o tym, chociaż zwróciłem uwagę. pedały sprzęgła i hamulca są już wyżej wklejone, przy otworze na kierownicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Lutego 2014 Autor Share Napisano 20 Lutego 2014 coś tam do przodu: trzydziestka: część z karabinu do Shermana, lufa z dwóch igieł i blaszki Edka przerobione siedzonka i zaczep tłumika spód tylnego siedzenia długo myślałem, jak umieścić tylne siedzenie w pozycji złożonej - będzie na poprzeczce z drutu 0,3mm oparcie tylnej ławki - odciąłem rurki boczne i zamieniłem je na szpilki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Ciekawe koncepcje. Czy jednak nie prościej byłoby kupić lufę do Browninga z RB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Już RB polecałem przy okazji M8 .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Lutego 2014 Autor Share Napisano 23 Lutego 2014 może prościej, ale skoro miałem już blaszkę to się pobawiłem - nigdy nie zwijałem takiego elementu to sobie potrenowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 mały postęp: i powolutku biorę się za szybę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Maja 2014 Autor Share Napisano 13 Maja 2014 Stan prac na dzień dzisiejszy: Maska jest już pomalowana i oklejona, pomalowałem i zwashowałem szybę; teraz zastanawiam się, jak zrobić otwartą maskę, aby przy pierwszym dotknięciu nie poleciała w diabły. Mam do niej kawałek płaskiego zawiasu z blaszki fototrawionej, ale zastanawiam się jeszcze nad nawierceniem jej krawędzi i włożeniem jednego stalowego drutu, który wejdzie w otwór w karoserii, co usztywni całość. Zderzak na razie nie ruszany - będzie do niego doklejony ten dinks do zrywania drutów przeciąganych w poprzek drogi, z blaszki Edka, ale to po unieruchomieniu szyby i otwartej maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Jaki jest najlepszy model Jeepa na rynku? Moze w ramach odpoczynku od humvee zlepię jakiegoś "przodka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Maja 2014 Autor Share Napisano 13 Maja 2014 pewnie jakiś Bronco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Bronco nie widziałem, wszystko zależy jak ma się zestaw do ceny . Lepiej Piotrek kup sobie Tamiyę dobra jakość za rozsądną cenę i blachy Edkowe są pasowne a Miniart robi fajne ludki . Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Bronco nie widziałem, a ja tak Lepiej Piotrek kup sobie Tamiyę i to jest słuszna rada. Do Bronco to muszę najpierw przejść jakiś kurs jogi na uspokojenie. A Twój jeepek ładnie się prezentuje, podziwiam cierpliwość i chyba wolałbym taką dłubankę niż 5 tysięcy stron instrukcji z Bronco, ale jak kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Dziękuję za dobre słowo. dzisiaj dokleję drugi fotel i jadę z washem wnętrza kasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Maja 2014 Autor Share Napisano 22 Maja 2014 Stan prac na dzień dzisiejszy: prysnąłem wnętrze matem MM, ale użyłem Humbrolowego rozpuszczalnika - efekt biały nalot całość: narzędzia zaczepy narzędzi: te elementy wczoraj pochłonęły 2 godziny, obejmę z drutu aluminiowego zrobiłem po urwaniu elementu doklejonego wcześniej z blaszki Edka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Efekt coraz ładniejszy. Jaką farbką go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Maja 2014 Autor Share Napisano 23 Maja 2014 Humbrol 155, olejny oczywiście, bo do akryli coś niestety nie mogę się przekonać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 obijałem się ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Bardzo dużo wyciągnąłeś z tej Italerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 serdecznie dziękuję za te słowa! na razie nie będę robił do niego anteny (nie mam na nią pomysłu...) i wkładał radiostacji. mam zamiar zacząć teraz go brudzić i stworzyć jakąś małą podstawkę, myślałem o dodaniu jakiegoś wojaka, który dolewa wody do chłodnicy z hełmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Bardzo podoba mi się kolor siedzeń. Co to za farba? Tylna kanapa świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Maja 2014 Autor Share Napisano 29 Maja 2014 Kolor siedzeń zawsze dobieram na oko: 155 i 93 Humbrola, czasem pierwszej czasem drugiej trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi