zloty Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Taki srebrny brzydal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
error.exe Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Bardzo ciekawa konstrukcja i unikat na forach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Bardzo fajny model bardzo rzadkiego samolotu. Bardzo fajna pokraka ,-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkamo Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Brzydal? Niezwykle taktowne określenie dla samolotu, który wygląda jakby był sklecony z kawałków należących do innych konstrukcji. Ciekawa ciekawostka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Pokrak, ale ładny! Podoba się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Gratulacje! Samolot jest piękny, cieszy mnie oglądanie tej galerii z tego powodu, że to jeden z moich ulubionych typów. Geometrię podwozia trochę zmodyfikowałeś w porównaniu do pierwowzoru i rzuca się to w oczy niestety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted February 2, 2014 Author Share Posted February 2, 2014 Geometrię podwozia trochę zmodyfikowałeś w porównaniu do pierwowzoru i rzuca się to w oczy niestety. Faktycznie,dopiero jak napisałeś to zwróciłem uwagę że golenie powinny być trochę cofnięte i koła pod kątem. Koła może jeszcze poprawię,choć podwozie w tym modelu trochę nie jest takie łatwe do złożenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Szortrany tak mają. Moje obserwacje wykazują niestety powszechność tego problemu. O ile bryła modelu jest zwykle akceptowalna, to producent spuszcza się na modelarza w kwestii poprawności drobniejszych elementów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Mam takiego w kolejce w 1/48 i trochę się boję do niego zabrać.... SH jest takie niewdzięczne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Dodam jeszcze, że bardzo mi się podoba rura wydechowa !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Bardzo rzadki model na forach i chwała za to bo ileż można oglądać MiGów czy Me... Swoją drogą kiedyś się zastanawiałem nad zbudowaniem go, oczywiście w wersji morskiej. Ale bezowocnie kilka lat szukałem modelu (bez pływaków) i w końcu porzuciłem temat. Ale twój wątek zaowocował chęcią poszperania w necie bo może coś się pokazało w tym temacie bo w dodatku to "moja" skala. BTW - kupiłeś go gdzieś w Polsce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted February 6, 2014 Author Share Posted February 6, 2014 Bardzo rzadki model na forach i chwała za to bo ileż można oglądać MiGów czy Me...Swoją drogą kiedyś się zastanawiałem nad zbudowaniem go, oczywiście w wersji morskiej. Ale bezowocnie kilka lat szukałem modelu (bez pływaków) i w końcu porzuciłem temat. Ale twój wątek zaowocował chęcią poszperania w necie bo może coś się pokazało w tym temacie bo w dodatku to "moja" skala. BTW - kupiłeś go gdzieś w Polsce? W Polsce,dokładnie w Krakowie w Exito. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 zloty - wielkie dzięki Roc już zamówiony i poznałem jeszcze jeden sklep modelarski. A jak wiadomo w tym temacie od przybytku głowa nie boli Teraz tylko pozostaje mi skombinować pływaki z Sharka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts