Rhayader Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 Dodatkami będą zestawy Northstarmodels i Pontosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 Jak przy każdym twoim projekcie jestem twoim wiernym kibicem. Piękny okręt. Ciekawe jak z jakością? Najwyżej nauczymy się kilku nowych przekleństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 Ja już na innym forum zameldowałem się, czekam na aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Właśnie Rhayader - jak z jakością wyprasek? Prosiłbym jakbyś w wolnej chwili wsadził jakąś fotkę z zoomem na te wypraski. (bardzo mnie to ciekawi, bo miałem kilka przygód z modelami Zvezdy gdzie nic nie pasowało, przez co musiałem się zaopatrzyć w kilka kilo szpachli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 widze,że jedziesz ostro z budową - wszystkie pochylnie pracują nie wiem ja to robisz ale pewnie jakoś dajesz rade ..... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 A pochylni duuuzo... Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Suuuuper, ciekaw jestem Twojej opinii o pontosie, bo wg mnie obecnie zadeklasowali konkurencje jeśli idzie o jakość dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 A pochylni duuuzo... Powodzenia! Chyba kupił upadłe stocznie w Gdyni i Gdańsku. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Ciekawe jak z jakością? ak z jakością wyprasek? Nie wygląda to źle, choć na tym etapie niewiele można powiedzieć. A pochylni duuuzo.Nie wszystkie pokazuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Odnośnik do warsztatu jest już na liście tematów w KMOR. Czekamy na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 A zestawy Pontosa gdzie można zanabyć, bo nigdzie nie widziałem? Sam zestaw wygląda imponująco. Tego też zamierzasz opitolić do linii wodnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Pontosa kupiłem w Luckymodel. Zamówiłem w sierpniu - dostałem w styczniu Brakowało łańcucha,dwóch wentylatorów, czegoś tam jeszcze nie wiadomo do czego i chyba jednej lufy do średniej artylerii... W zestawie są sieci przeciwtorpedowe, zamierzam je pokazać, więc model będzie z pełnym kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Ciekawe jak z jakością? ak z jakością wyprasek? Nie wygląda to źle, choć na tym etapie niewiele można powiedzieć. A pochylni duuuzo.Nie wszystkie pokazuję... - pokaszszszszszszsz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 W zestawie są sieci przeciwtorpedowe, zamierzam je pokazać, więc model będzie z pełnym kadłubem oooooo.... i to jest bardzo słuszna koncepcja Od razu napiszę, że jestem zainteresowany szczegółowym sprawozdaniem w temacie wykonania tych sieci. Ciekawi mnie też jak one wyglądają w tym zestawie. Rhayader - są gdzieś w necie zdjęcia tego zestawu, jak to wygląda (sieci) ? Bo szukałem tak na szybko i nie znalazłem. ...Zamówiłem w sierpniu - dostałem w styczniu To jest problem niestety. Ja ostatnio zamówiłem blaszki u Edka do Cataliny i czekałem prawie 5 mies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 są gdzieś w necie zdjęcia tego zestawu TU i TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 No jestem pod wrażeniem... sieć bardzo ładna, chociaż na tych pierwszych zdjęciach z daleka wygląda jak kawałek folii. Tych blaszek to jest chyba więcej niż wyprasek z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Zasiadam i podglądam, super temat aż przejrzałem swój zestaw z PONT... czy czegoś nie brakuje ufff, jest wszystko Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Pokład na miejscu Musze rozwiązać pewien problem kolejności montażu. Oba okręty będą miały drewniane pokłady, które wolałbym nakleić po pomalowaniu burt. Oba miały również sieci przeciwtorpedowe, a to oznacza masę różnego rodzaju wystających elementów na burtach (bomy do sieci, podesty, drabinki, uchwyty i inne mocowania). Jak poprzyklejam to teraz, na samym początku budowy, to zanim skończę większość zdążę pourywać. Jak przykleję później, to będzie kłopot z maskowaniem wszystkiego co w międzyczasie pojawi się na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Maszt rufowy W tym momencie konieczne jest malowanie, ponieważ poziome powierzchnie platform maja inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Fajne maszty robi pontos. Zwróciłeś uwagę, że to chyba jedyne zestawy zawierające blaszki pozwalające na prawidłowe połączenie elementów masztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Fajne maszty robi pontos. Zwróciłeś uwagę, że to chyba jedyne zestawy zawierające blaszki pozwalające na prawidłowe połączenie elementów masztów?To chyba jedyne zestawy zawierające maszty z mosiężnych elementów, a nie z blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 cd. masztu rufowego Dojdą jeszcze relingi na podesty. Sewastopol miał je obciągnięte brezentem i muszę znaleźć sposób jak je wykonać by się przy tym zbyt dużo nie nakląć. Przedni maszt i oba Doszedł mi kolejny problem. Nie przewierciłem od wewnątrz kadłuba otworów pod plastikowe elementy sieci i podesty, bo miałem ich nie wykorzystywać, a zastąpić fototrawionymi. Teraz nie wiem gdzie poprzyklejać tę masę uchwytów by się to wszystko zmieściło Tam jest dość ciasno, elementy wchodzą prawie 'na styk' i jak nie trafię z układem to się nie zmieszczę lub sieci będą krzywo... No nie wiem co robić, przecież go teraz nie rozkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Powoli zaczyna przypominać okręt Konieczne będą niestety poprawki malarskie, ale jeśli nic się nie wydarzy, to w przeciągu tygodnia naklejam pokład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Wygląda bardzo dobrze. Tylko weź mu dna nie upitalaj... please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Ładnie panie ładnie. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi