Dżejrosz Napisano 29 Marca 2014 Autor Share Napisano 29 Marca 2014 Witam, po prawie tygodniowej ciszy coś tam pokażę. Położyłem nową warstwę ,ale była za ciemna ,to położyłem jaśniejszą. Niestety zmywacz jednak znów się przyda ,farba jest dość jasna , z resztą sami oceńcie : Parę ciemno-jasnych ujęć... ...z manualo-makrowymi ujęciami na wojaka . Wojak otrzymał oczy .Czekają mnie poprawki,jakieś cieniowanie twarzy i rąk oraz suchy pędzel po całości.... ...parę "baboli"... ...wojak na stanowisku... ...a tutaj farby z jakich skorzystałem do zrobienia koloru ,którego szukałem, czyli ciutkę jaśniejszy niż "szary niemiecki" i lekko wpadający w niebieski kolor, wyszło dość fatalnie . To tyle , czekam na krytykę ,podpowiedzi i inne. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 fajne cyngle :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 30 Marca 2014 Autor Share Napisano 30 Marca 2014 fajne cyngle :-) Które cyngle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Trochę żołdak wygląda jak niewidomy akordeonista, lub miłośnik Jonha Lennona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 fajne cyngle :-) Które cyngle? no te okulary typu "lenonki" Wpisz w google to zobaczysz kto był to i jego słynne cyngle :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 30 Marca 2014 Autor Share Napisano 30 Marca 2014 fajne cyngle :-) Które cyngle? no te okulary typu "lenonki" Wpisz w google to zobaczysz kto był to i jego słynne cyngle :-D Nawet po googlach szukać nie musze ,bo wiem nawet bez nich kto to jest. Ale ciekawostkę o okularach zapamiętam i oczka wojaka poprawię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 Może Ci się jeszcze przyda (co prawda to "35", ale coś tam podpatrzeć możesz): http://www.themworkshop.com/mstudio/img_cheflim2012_flakpanzer1_002.jpg http://www.themworkshop.com/mstudio/img_cheflim2012_flakpanzer1_003.jpg Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Fajnie, co do figurki, to oczka będziesz poprawiał? Na razie wygląda jak by miał "Lenonki", może postaraj się pomalować na biało i później cyknij kropeczki. Może tobie sie uda, bo mnie .. cholerne "Lenonki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Fajnie, co do figurki, to oczka będziesz poprawiał? Na razie wygląda jak by miał "Lenonki", może postaraj się pomalować na biało i później cyknij kropeczki. Może tobie sie uda, bo mnie .. cholerne "Lenonki" Lenonek straci oczy i dostanie w ich miejscu ciemnego wash'a . Po niedługim namysle doszedłem do wniosku ,że ułożenie działa mi się nie podoba i musze je zmienić. Zatem wcielam w życie operację ,której celem będzie pozbycie się części błotników z klapami ,wstawieniem zamiennych kawałków , nowych blach i dopancerzenia . Mniej więcej tak to opisuje ten prosty schemacik : Obawy mam duże , po ucięciu model straci około 1,35 cm długości . Czeka mnie niezbyt przyjemne cięcie i szlifowanie ,ale mam ogromną nadzieję ,że mi się uda i poprawi to wygląd modelu. Pozdrawiam Kuba PS: Dzięki Piotr_P za przydatne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 ja ? zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 ja ? zdjęcia? Pomyłka patrzyłem na cytat , chodziło mi o hiwisa. Najmocniej przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Po niedługim namysle doszedłem do wniosku ,że ułożenie działa mi się nie podoba i musze je zmienić. Przemyśl to, może trochę dłużej; pamiętaj: lepsze jest wrogiem dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Po niedługim namysle doszedłem do wniosku ,że ułożenie działa mi się nie podoba i musze je zmienić. Przemyśl to, może trochę dłużej; pamiętaj: lepsze jest wrogiem dobrego. Już za późno , model skórcony ,teraz czekam na chwilę wolnego ,żeby wyciąć odpowiednie kawałki evergreen'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Czołem! Wszem i wobec ogłaszam ,że pierwszy etap operacji zakończył się pomyślnie przeszczepem dwóch kawałków profili evergreen'a , pomimo małych komplikacji. Oto mała fotorelacja: Mały dodatek- lina holownicza , splot z dwóch drucików miedzianych. No i moje ukochane wnętrze , oczywiście dostanie jeszcze parę części. Dzisiaj to na tyle. Dziękuje i pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Kawał roboty wsadzasz w ten model, ale .. jak mogę tobie podpowiedzieć, to tą klapkę usuń i zrób ją z kartonu, chyba, że masz pvc lub "wpienione" poliester o,3-0,4, ta jest za gruba (PANZERna), linę, aby lepiej się ułożyła (lepszy efekt), zrób ze skręconego cienkiego sznurka lub nitki i usztywnij ją wikolem, jest plastyczny, da się ona ułożyć. Szkoda by było, aby takie detale, które widać "wysadziły" twój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Oczywiście skorzystam z Twoich rad ,ale jakoś ostatnio to mnie maluch zniechęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Dasz radę, kilka poprawek i ... szkrab gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 21 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Czołem! Ruszyło coś w temacie flaka. Poprawiłem konstrukcje ,dodałem "pudło" na wycior (ale to na razie prototyp) . Hans z lenonek przeszedł na soczewki , czyli wash w zagłębienia. Najpierw sklejone połówki : Z "pudłem": Zmiana w konstrukcji: Hans: Na razie to tyle. Pozdrawiam wielkanocnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 hansowi może washa bialego lepiej zrobić na oczka,choć jest duzo lepiej...z drugiej strony był takim indywidualistą na tle panzerwaffe...fajne cyngle mial...ale cóż regulamin rzecz święta :-) z tym pokrętłem wygląda troche jak ślepy d.j który zbiera na fajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 21 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2014 hansowi może washa bialego lepiej zrobić na oczka,choć jest duzo lepiej...z drugiej strony był takim indywidualistą na tle panzerwaffe...fajne cyngle mial...ale cóż regulamin rzecz święta :-) z tym pokrętłem wygląda troche jak ślepy d.j który zbiera na fajki Jak zasiądzie obok działka to już nei będzie zbierać na fajki , tylko bardziej celować w jakieś samoloty . Jutro podkład i malowanko -musze go w końcu skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Czołem! Finał już dość blisko , jeszcze tylko wash ,obicia i błotko. Oto efekty: Na dzisiaj to tyle. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 (edytowane) Czołem! Co raz bliżej końca ! Mając około godziny obrzuciłem model toną błota . W sumie efekt nie jest według mnie przesadzony. Użyłem mieszanki gipsu , pigmentów ( North Africa Dust , Medium Rust , Dark Earth i pyłu ceglanego , który sam sporządziłem) i track wash'a . Dojdzie do tego podstawka z pokrywki od rożka lodowego . Oto fotki: Lennon na miejscu . Model po wash'u , dojdzie jeszcze cieniowanie "cukierkowe" i obicia. Na razie to tyle. Pozdrawiam Edytowane 2 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Ups..zacytowałem własny post . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Nikt nic nie powie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Zrób zdjęcie z oddali i wywal ten drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi