Czesio Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Ja póki co walę na Picassa Web albums, ale są jakieś cyrki z tym ich całym gównianym google+. Ogółem tworzę za każdym razem na pulpicie folder i nazywam go jakoś, do niego pakuję fotki z aparatu, obrabiam i wrzucam z programu Picassa. Potem wchodzę na https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1 i zmieniam status albumu (folderu) na publiczny i wrzucam linki za pomocą http://www.picasa2html.com/ . Jeśli nazwiemy folder tak jak już istniejący album, i zdjęcia będą miały te same nazwy to je podmieni na nowe. Powyższy link mam cały czas w zakładkach bo wejście przez inny skutkuje mi wywaleniem do google plus a tam nie można zmienić widoczności folderu :/ Choć trochę zabawy jest, najważniejsze że darmowy i bez limitu transferu jak photobucket. Wymaga konta na gmail, ale to chyba nie problem. Cytuj
Solo Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Photobucket: był i jest najlepszy moim zdaniem. Znacznie wygodniejszy niż kiedykolwiek był Imageshack. Cytuj
Solo Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Pytałeś się jaki jest. A jaki będzie, to wiesz... Równie dobrze możesz zapytać jaką Ci daję gwarancję, ze w naszą planetę nie puknie asteroida. Ciesz się tym co jest. Cytuj
Solo Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Tak popatrzyłem na tego Imageshacka... 2 dolce miesięcznie za full dostęp, to jakieś 7 zł... Jak trzeba będzie płacić, to nie będzie jakiś dramat... Ciekawe tylko co miałbym za te pieniądze dostać, czego nie mam na Photobuckecie. Cytuj
marek d Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Od lat mam konto Photobuckecie i nie narzekam, oczywiście darmowe. Nigdy nie miałem kłopotów z transferem. Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 20 Lutego 2014 Super Moderator Napisano 20 Lutego 2014 Witam. Mi w Photobuckecie poznikały albumy ze zdjęciami, nie ma ich na stronie Photobucketa ale na forum pokazują się zdjęcia. Dopiero jak skopiuję adres z którego pochodzi zdjęcie i wkleję w pasek, otwiera mi się Photobucket z wszystkimi utraconymi albumami. Myślę, że zostały one jakoś zarchiwizowane. Może komuś się już takie coś przytrafiło i wie gdzie trzeba wejść by takie albumy odnaleźć? Cytuj
marek d Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Po zalogowaniu mam przycisk- view Library i tam u mnie mieszkają wszystkie albumy. Cytuj
RapToWny Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Polecam Photobucket. Zdjęcia nie giną po jakimś czasie, można tworzyć foldery. Nie miałem z nim problemów nigdy. Cytuj
Piotr_P Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 jeszcze tylko dajcie cynk jak się dobrać do miniaturek w photobucket żeby nie wklejać zdjęcia full resolution :-) ,oczywiście z konta darmowego bo może w płatnym jest coś na kształt opcji z fotosika tj. link,miniaturka czy pelne foto. Cytuj
marek d Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 jeszcze tylko dajcie cynk jak się dobrać do miniaturek w photobucket żeby nie wklejać zdjęcia full resolution :-) ..masz wybór linków do wstawiania, link w znacznikach url daje miniaturkę na forum. Jest tylko jedno ale....po ostatnich zmianach na photobuckecie są cuda. W IE miniaturka otwiera duże foto, w Mozilli prowadzi do większej fotki w albumie. Często wygaszenie i ponowne klikniecie otwiera duże foto. Możesz sprawdzić w mojej Galeri. Nie znam się na tym i nie wiem o co chodzi. Cytuj
Marti_nez Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Pisałem już w tej sprawie do pomocy technicznej, niby nie powinno się dziać, a jednak. Na razie nie ma dobrego rozwiązania :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi