Skocz do zawartości

imageshack tworzy HELP

Czesio

Rekomendowane odpowiedzi

Ja póki co walę na Picassa Web albums, ale są jakieś cyrki z tym ich całym gównianym google+.

Ogółem tworzę za każdym razem na pulpicie folder i nazywam go jakoś, do niego pakuję fotki z aparatu, obrabiam i wrzucam z programu Picassa. Potem wchodzę na https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1

i zmieniam status albumu (folderu) na publiczny i wrzucam linki za pomocą http://www.picasa2html.com/ .

Jeśli nazwiemy folder tak jak już istniejący album, i zdjęcia będą miały te same nazwy to je podmieni na nowe.

Powyższy link mam cały czas w zakładkach bo wejście przez inny skutkuje mi wywaleniem do google plus a tam nie można zmienić widoczności folderu :/ Choć trochę zabawy jest, najważniejsze że darmowy i bez limitu transferu jak photobucket. Wymaga konta na gmail, ale to chyba nie problem.

Tak popatrzyłem na tego Imageshacka...

2 dolce miesięcznie za full dostęp, to jakieś 7 zł... Jak trzeba będzie płacić, to nie będzie jakiś dramat...

Ciekawe tylko co miałbym za te pieniądze dostać, czego nie mam na Photobuckecie.

• Super Moderator

Witam.

Mi w Photobuckecie poznikały albumy ze zdjęciami, nie ma ich na stronie Photobucketa ale na forum pokazują się zdjęcia. Dopiero jak skopiuję adres z którego pochodzi zdjęcie i wkleję w pasek, otwiera mi się Photobucket z wszystkimi utraconymi albumami. Myślę, że zostały one jakoś zarchiwizowane. Może komuś się już takie coś przytrafiło i wie gdzie trzeba wejść by takie albumy odnaleźć?

jeszcze tylko dajcie cynk jak się dobrać do miniaturek w photobucket żeby nie wklejać zdjęcia full resolution :-) ,oczywiście z konta darmowego bo może w płatnym jest coś na kształt opcji z fotosika tj. link,miniaturka czy pelne foto.

jeszcze tylko dajcie cynk jak się dobrać do miniaturek w photobucket żeby nie wklejać zdjęcia full resolution :-)

..masz wybór linków do wstawiania, link w znacznikach url daje miniaturkę na forum. Jest tylko jedno ale....po ostatnich zmianach na photobuckecie są cuda. W IE miniaturka otwiera duże foto, w Mozilli prowadzi do większej fotki w albumie. Często wygaszenie i ponowne klikniecie otwiera duże foto. Możesz sprawdzić w mojej Galeri. Nie znam się na tym i nie wiem o co chodzi.