Czesio Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Ja póki co walę na Picassa Web albums, ale są jakieś cyrki z tym ich całym gównianym google+. Ogółem tworzę za każdym razem na pulpicie folder i nazywam go jakoś, do niego pakuję fotki z aparatu, obrabiam i wrzucam z programu Picassa. Potem wchodzę na https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1 i zmieniam status albumu (folderu) na publiczny i wrzucam linki za pomocą http://www.picasa2html.com/ . Jeśli nazwiemy folder tak jak już istniejący album, i zdjęcia będą miały te same nazwy to je podmieni na nowe. Powyższy link mam cały czas w zakładkach bo wejście przez inny skutkuje mi wywaleniem do google plus a tam nie można zmienić widoczności folderu :/ Choć trochę zabawy jest, najważniejsze że darmowy i bez limitu transferu jak photobucket. Wymaga konta na gmail, ale to chyba nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Photobucket: był i jest najlepszy moim zdaniem. Znacznie wygodniejszy niż kiedykolwiek był Imageshack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Pytałeś się jaki jest. A jaki będzie, to wiesz... Równie dobrze możesz zapytać jaką Ci daję gwarancję, ze w naszą planetę nie puknie asteroida. Ciesz się tym co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Tak popatrzyłem na tego Imageshacka... 2 dolce miesięcznie za full dostęp, to jakieś 7 zł... Jak trzeba będzie płacić, to nie będzie jakiś dramat... Ciekawe tylko co miałbym za te pieniądze dostać, czego nie mam na Photobuckecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Od lat mam konto Photobuckecie i nie narzekam, oczywiście darmowe. Nigdy nie miałem kłopotów z transferem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Lutego 2014 Super Moderator Share Napisano 20 Lutego 2014 Witam. Mi w Photobuckecie poznikały albumy ze zdjęciami, nie ma ich na stronie Photobucketa ale na forum pokazują się zdjęcia. Dopiero jak skopiuję adres z którego pochodzi zdjęcie i wkleję w pasek, otwiera mi się Photobucket z wszystkimi utraconymi albumami. Myślę, że zostały one jakoś zarchiwizowane. Może komuś się już takie coś przytrafiło i wie gdzie trzeba wejść by takie albumy odnaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Po zalogowaniu mam przycisk- view Library i tam u mnie mieszkają wszystkie albumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Polecam Photobucket. Zdjęcia nie giną po jakimś czasie, można tworzyć foldery. Nie miałem z nim problemów nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Post do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 jeszcze tylko dajcie cynk jak się dobrać do miniaturek w photobucket żeby nie wklejać zdjęcia full resolution :-) ,oczywiście z konta darmowego bo może w płatnym jest coś na kształt opcji z fotosika tj. link,miniaturka czy pelne foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 jeszcze tylko dajcie cynk jak się dobrać do miniaturek w photobucket żeby nie wklejać zdjęcia full resolution :-) ..masz wybór linków do wstawiania, link w znacznikach url daje miniaturkę na forum. Jest tylko jedno ale....po ostatnich zmianach na photobuckecie są cuda. W IE miniaturka otwiera duże foto, w Mozilli prowadzi do większej fotki w albumie. Często wygaszenie i ponowne klikniecie otwiera duże foto. Możesz sprawdzić w mojej Galeri. Nie znam się na tym i nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Pisałem już w tej sprawie do pomocy technicznej, niby nie powinno się dziać, a jednak. Na razie nie ma dobrego rozwiązania :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi