hypnos82 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Na dniach rozpoczynam kolejny projekt Tym razem będzie to Elefant firmy dragon nr 6311 ( zawartośc zestawu podana w linku ) Z dodatków dodam zimmerit firmy Atak, metalowa lufa km, która pozostała mi z King Tigera, no i poraz pierwszy zagoszczą friule Na dzień dzisiejszy planuje malowanie trój kolorowe s.Pz.Abt.653 Poland 1944 nr pojazdu 232. http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-184-Elefant-Premium-Edition.html - in box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Przyjemny model w budowie , dobry pomysł z gotowym zimmem znacznie ułatwia prace . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Bacznie obserwuję! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Czołem Tomek. No to zasiadam z herbatką i śledzę pilnie. Będziesz robił inny, tylny właz. Jak nie chętnie przygarnę. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Jutro obczaje i dam ci znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Troszke podzialałem Oto efekty pracy Zimmerit został częściowo połączony i jak widać spasowanie jest idealne. Nadbudówka na sucho ułożona, zawieszenie złożone, tylko kola jeszcze wymagają drobnej obróbki, no i przednia płyta zmontowana. Przy jej montażu trzeba było trochę rozepchać wanne, ale nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Jak dotad super, uwielbiam tą konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Weź Pan te koła poszpachluj jak żeś nie chciał ich równo wyciąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Pisalem ze wymagają jeszcze drobnej obróbki ;) Spokojnie, nie zostawię tego tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Witajcie. Tomek jak zwykle u Ciebie - super robota , oby tak dalej. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. Szczególnie czekam na etap Friuli. Czym będziesz je barwił ? Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Kurcze caly czas się nad tym głowie hehehe Mysle o zakupie specyfiku AK do metalowych części, ale szkoda kasy trochę, druga opcja to prysnąć je na czarno, potem delikatnie papierem zetrzeć najbardziej narażana na scieranie cześć, a następnie olejami i pigmentami zrobić zużycie i brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Gąski możesz pomalować bazowo brązem np. Tamiya XF-72 i na to wash ciemny brąz, pigmenty/błoto jeśli oczywiście interesuje Cię dość ubłocony efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Ja będę na friulach testował nowy kolor Tamiya XF-84 Dark Iron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Raczej nie będę robil zabłoconego słonia Głownie ineteresuje mnie suche brudzenie. Jednak prysne je czarnym sprayem, a potem olejami będę działal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Ja będę na friulach testował nowy kolor Tamiya XF-84 Dark Iron. Uuu, ja nawet nie wiedział, że Tamka wypuściła owy kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Z nowości jest też XF-85 Rubber black. Trafiłem przypadkiem na wystawie modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Model zapowiada się bardzo dobrze , mam pytanie czym klejiłeś zimerit . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 mam pytanie czym klejiłeś zimerit . Zwykły klej do plastiku, najlepiej z pędzelkiem. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Marca 2014 Autor Share Napisano 9 Marca 2014 Tak jak Seb mówi. Ja używam kleju Tamiya Bialy z dużym pedzelkiem do większych powierzchni, no i zielony z malutkim pedzelkiem do obklejenia krawędzi. Dla mnie super sprawa, bo idealnie mozna dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karyon Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Całkiem przyjemny model. Zwróć tylko uwagę na spasowanie pokrywy silnika i wanny. Jak go robiłem to pamiętam, że dziwnie odstawała i trzeba było trochę podpiłować. Ponadto jeśli masz zamiar robić metalowe błotniki to życzę cierpliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Z tego co czytałem gdzies, to wanna jest ciutke ciasna i trzeba trochę rozepchać, a co do błotników to już mam doświadczenie z M51 Ponoć zrobienie podpórki z polistyrenu dużo ułatwia sprawę, bo błotniki trzymałyby się tylko na tych małych blaszkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Dalszy etap prac. Jednak zrezygnowałem z metalowych błotników, bo to nie na moje nerwy. Na razie zająłem się przednia i tylna płytą Tutaj proszę o opinie, czy ta szpara powinna tak być ? Prosiłbym tez o jakąs fotke, jak powinny wyglądac te uchwyty na osłone z gąsienic na przodzie. Tylko chodzi mi o zdjecie samych uchwytów bez gasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Tomek. ale gdzie miałby się te gąski znajdować ? Właz dotarł, bardzo Ci dziękuję Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Marca 2014 Autor Share Napisano 12 Marca 2014 Na przednie płaskiej płycie, tam gdzie w ferdinandzie lewar i klocek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 w moim egzemplarzu zimmeritu tak nie było. Może trafił Ci się jakiś niedolany w tym miejscu. Pewnie nie zauważyłeś nawet jak nakładałeś. Ja uzupełniłbym to na Twoim miejscu Miliputem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi