Mikele Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Skończyłem "szybkiego", choć budowa wcale nie była taka szybka, jak mi się początkowo wydawało, ze będzie. Dużo nowych rzeczy przetestowałem na modelu - lakiery Alclad, Wash Pro Modeller, postshading z wykorzystaniuem Tamiya Smoke. Chyba nie jest źle, choć z kalkomaniami było trochę przygód w związku z czym szachownice są, jakie są. Link do warsztatu. Jeszcze żeby tylko zdjęcia chciały wychodzić takie, jak powinny... Ok - możecie się pastwić nad modelem do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 WITAM...Nie znam się na rurach-zresztą na czym ja się wogóle znam,jeśli chodzi o lotnictwo-ale dzięki takim modelom,coraz bardziej mam ochotę na wykonanie właśnie MIG-a 21...a twój wymiata-jak dla mnie SUUUUUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Świetny ! Całość stonowana przez co model nabrał realizmu. W weekend mam nadzieję zobaczę go na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Super, wygląda jak powinien. Mimo matowego alclada kalki ładnie siadły. Poluję na weekendowego MFa ale chyba przegapiłem i już ich nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 W M-Zone albo na Mierniczej ostatnio widziałem. Podzwoń, popytaj. Kalki siadły całkiem ładnie dzięki lakierowi bezbarwnemu Gunze. Daje świetną powierzchnię, na łyżwach można jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Piękny model w świetnym malowaniu, moim ulubionym zresztą gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 A jaki konkretnie lakier kupiłeś i czym rozcieńczasz? Ja testowałem już sporo i na razie nic fajnego nie trafiłem. Vallejo rozcieńczany Leveling Thinnerem jest super, daje idealnie gładką i błyszczącą powłokę, gdyby nie to, że wytrącają się kluski. Z dedykowanym rozcieńczalnikiem to już gorzej, trzeba sporo warstw do połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 GX100 - pisałem o nim w warsztacie, rozcieńczałem Leveling Thinner. Są też do lakierów Gunze dodatki, które poprawiają jakość powierzchni. Na koniec, do GX100 dodałem kilka kropel Flat Base Standard nr 30 i wyszła całkiem przyjemna satyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Dobry jest, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Super wykonany:-) całkiem ładny ten postshading, cieżko było tą tamya to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 Ciężko jak ciężko, technika ta sama, co i przy każdym użyciu aerografu. Smoke jest dość słabo widoczny tuż po naniesieniu więc trzeba pociągnąć po linii, odczekać chwilę, ocenić rezultatu i w razie potrzeby poprawić jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 A malowałes ten postshading wzdłóż lini od ręki czy z uzyciem jakiegoś szablonu bądź maskowań? Pytam bo ja od ręki nie potrafie takich prostych i cienkich linii aerografem machnąć ..Naprawde fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Naprawdę ładny model -tylko te 2 ostatnie fotki psują cały przyjemny widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Marca 2014 Autor Share Napisano 14 Marca 2014 A czym go psują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Mam wrazenie ze szachownice na ogonie sa za wysoko umieszczone... Po za tym super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Bardzo udany. Świetnie się ogląda. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 14 Marca 2014 Share Napisano 14 Marca 2014 Mnie też się podoba, gratulacje! PS Oprócz planów ogólnych przydałoby się parę zbliżeń detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi