Przemek Przybulewski Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Korzystając z okazji, że udało mi się pożyczyć inny obiektyw, w końcu pstryknąłem skończoną jakiś czas temu Merkavę. Model z dodatkiem blaszki Eduarda i kilka gratów na wieżę od BlackDoga. Gdyby nie te dodatki to model bardzo prosty w budowie. Jak to mawiają dodać klej i potrząsnąć pudełkiem. Zapraszam do oglądania i komentowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Wygląda to na prawdę dobrze. Na przyszłość rób zdjęcia z ostrością na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Dzięki wielkie Dumo. Chociaż moje modele przy Twoich to przedszkole. Z tą ostrością to wiem, że nie wyszło do końca dobrze, ale musze winę częściowo zrzucić na pożyczony obiektyw. Kumpel pożyczył mi obiektyw 50mm, bardzo fajny, dobre światło itd, ale w środku ma uszkodzoną jedną soczewkę, co powoduje brak ostrości i zamglenie na pewnym obszarze zdjęcia. Zauważyłem to dopiero po zrobieniu zdjęć. Plus jest taki, że faktycznie ten obiektyw jest lepszy od mojego kitowego 18-200 i jest to pierwsza pozycja na mojej liście zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 model mi się podoba fajnie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 model mi się podoba fajnie pomalowanyDziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Ciekawie pomalowany. Merytorykę zostawię specom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Specem od izraelskiej pancerki nie jestem, ale bardzo mi sie podoba jego kolorystyka i sposób wyeksponowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Są momenty, podstawka jest niesamowita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Ciekawie pomalowany. Merytorykę zostawię specom.Dziękuję. Ja też merytorykę zostawiam specjalistom. Specem od izraelskiej pancerki nie jestem, ale bardzo mi sie podoba jego kolorystyka i sposób wyeksponowania Dziękuję bardzo. Są momenty, podstawka jest niesamowita.Dzięki. A mi się wydawało, że podstawka taka sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Cały model moim zdaniem, perfekcyjnie zrobiony. Podstawka wymiata, a kolory super dobrane. Fajne cieniowanie i brudzenie. Liczę w przyszłości u siebie na taki poziom. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Cały model moim zdaniem, perfekcyjnie zrobiony. Podstawka wymiata, a kolory super dobrane. Fajne cieniowanie i brudzenie. Liczę w przyszłości u siebie na taki poziom. Gratuluję.Dziękuję bardzo. Wygląda na to, że masz większe mniemanie o mnie niż ja sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deltaboy12 Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Witam To mój pierwszy model jaki sklejam i mam do Ciebie pytanie. W instrukcji jest napisane żeby nie sklejać ze sobą tych dwóch kół ( razem jest ich 12) ale gdy je mocuje do zawieszenia to juz mam je przykleić ? W innym razie poprostu spadają. Myślałem że idea nie sklejania tych kół ze sobą związana jest z tym żeby po sklejeniu koła mogły się obracać i czołg mógł "jeździć". Proszę o odpowiedź ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Tamiya i wielu innych producentów stosuje tak zwane "poly caps" czyli małe winylowy tuleje. Te tuleje wkłada się pomiędzy dwie połówki kół ale nie przykleja się tej tulei niczym za to skleja sie połówki ze sobą zamyjakąc tą tulejkę w środku koła. Dzięki takiemu zabiegowi tuleja może się swobodnie w środku obracać jednocześnie nie wypadnie. Po założeniu koła na zawieszenie a raczej na wystający bolec powoduje że koło się obraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Kolejny udany model Merkavy. Świetny wash, ślady użytkowania i ogólnie całość. Baaaaardzo mi sie podoba!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wajtok Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Bardzo mi się podoba malowanie. Właśnie coś takiego chciałbym umieć robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Kolejny udany model Merkavy. Świetny wash, ślady użytkowania i ogólnie całość. Baaaaardzo mi sie podoba!!!!Bardzo dziękuję za słowa uznania. Bardzo mi się podoba malowanie. Właśnie coś takiego chciałbym umieć robić.Dzięki wielkie. Wbrew pozorom niektóre efekty bardzo łatwo osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Niezły model i podstawka ale ma trochę uwag odnośnie kolorystyki. Za bardzo mocny wash czarny. W pustynnych klimatach wszystko wypełnia pył, piach. W zagłębienaich ujdzie (niby cień), ale na elementach wypukłych (błotniki) to raczej pył w kolorze gruntu a nie czarny brud. No i ta zieleń - plecak, hełm, kanister i krzaczki pociągnięta tą samą farbą ? Jeszcze zbyt srebrna lina holownicza. Ale ogólnie fajny model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AfroLapeno Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 Dla mnie ten wash, szczególnie przy kratkach na burcie wygląda bardzo spoko. Nie wiem czy to wina zdjęć, ale góra kadłuba wydaje się strasznie płaska, jakby detale były namalowane na wytłoczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi