Beecker Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Witam. Przeglądając zapasy w szafie długo nie mogłem się zdecydować co dalej. Po skończonym Swordfishu Dewertus chciał Avengera. Jednak chyba jeszcze nie czuję się na siłach aby zmierzyć się z ogromna ilością blach do niego i wyklejaniem szkła. Idąc za ciosem lotnictwa morskiego, które tak mnie kręci postanowiłem że na warsztat trafi japoński Pete. To jest drugi dwupłat który popełnię i ma sporo mniej naciągów. Generalnie powinno być łatwiej i przyjemniej. Zaopatrzyłem się w blaszki Edka, oraz dedykowane naciągi od Hasegawy. Generalnie model wypas. Wypraski cudo. O samym modelu troszkę wiem ale nie jest to wiedza dostateczna. Zwracam się do zacnego grona z pytaniem co w tym modelu trzeba koniecznie poprawić. Z dokumentacji wiem, że istnieje wydanie Maru Mechanic, oraz Famous Airplanes. Nie posiadam żadnego z nich. Mam tylko trochę zdjęć. Dlatego liczę na pomoc. Pudełko niby Limited Edition. Ja nic z tego Limited Edition po za kilkoma wersjami malowania nic tam nie widzę. No chyba że jest limitowany wózek na samolot Fotka zestawu: Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Witam,tu masz link do Famous Airplanes . ..http://93331.file4u.pl/download/5100548/FAotW_47___IJN_Reconnaissanse_Seaplane__1__www.file4u.pl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 To nie to. Ja szukam tego : http://www.pacificwrecks.com/reviews/famous_airplanes_f1m2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Witam Fotek jeszcze nie ma, bo jestem na etapie składania tego w logiczną całość. Wrzucam jednak kilka fotek które może się komuś nadadzą. I tu mała uwaga. Nie wszystko Eduard co się świeci. Patrząc na rysunki i fotki to Edziu chyba żeby zapełnić ramkę to powrzucał już byle co.... A i tak sporo elementów trzeba będzie jeszcze dostrugać Pozdrawiam Cris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Witam Na chwilę obecną walczę z elektryką i patroszeniem wszystkiego co potrzeba. Poprawiłem też zbiornik paliwa. W miejsca wycięte oczywiście trawionki. Kokpit malutki bo Japońce mali. Ale weź to wszystko upchaj teraz Generalnie z kabelkami dam już sobie chyba spokój. No i poprawiłem prawą ściankę gdyż panel z zegarami nie chciał się zmieścić. Kilka do poprawki, i poleci wszystko w podkład i kolor bazowy. A potem trzeba będzie to powyposażać już w gotowe blaszki. Zauważyłem że Edek pomalowane elementy ma ciut w innym odcieniu wiec jestem ciekawy różnicy koloru. Fotka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Zasiadam i oglądam, na mnie również czeka ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Witam Dziś niewiele. Sporo czasu zajęło mi przygotowanie wszystkiego. Było trochę nadlewek, potem pasowanie itd. i chyba mam więcej części w kokpicie niż Arcturus w swoim Valusiu. Generalnie plastic jest fantastic i obrabia się kapitalnie. Pomalowałem wszystkie elementy kokpitu oprócz radia. Gunze kokpit Mitsubishi miejscami delikatnie rozjaśniany Zinc Chromate. I mała przymiarka do zdobytych planów. Pasuje niemal idealnie Pozdrawiam Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam Kokpit generalnie do zamknięcia. Nareszcie. Po kilku centymetrach okablowania i przestawiania wszystkiego na swoje miejsce udało się w końcu zakończyć sprawę. Zostało jeszcze radio ale montowane już z góry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 ładny środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Na prawdę piękna kabinka, oby nie znikła zbytnio we wnętrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 26 Września 2014 Autor Share Napisano 26 Września 2014 Witam po dłuższej przerwie. Nie miałem weny. Prace w tym czasie są nie wskazane. No i lato którego szkoda A w temacie od kilku dni troszkę się podziało. Zamknąłem kadłub: Zrobiłem silniczek: Poskładałem pływaki: Oraz skończyłem wózek do transportu i pomalowałem główny pływak: Dłubię dalej Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 Porządna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 ...tyle powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 świetny warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 28 Września 2014 Autor Share Napisano 28 Września 2014 Witam. Prace pomalutku ale do przodu. Już bardzo blisko jest do podkładu. Dziś w wolnej chwili zacząłem składać blaszki. Wyciąłem plastikowe mocowania sterów i też zastąpię je blaszkami. Wyciąłem także otwory wylotowe łusek, oraz zrobiłem wychylony ster kierunku. Skończyłem też śmigło. Z tym sterem to jak na pierwsze cięcie w życiu , chyba nie wyszło źle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Pięknie to wszystko wygląda. Bardzo mi się podoba. Obicia robisz na lakier czy pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Witam. Kołpak odrapałem metoda na lakier. Maluje Tamką oraz Gunze. Na to położyłem akrylowy chiping od Ak i po krótkim czasie drapałem szczoteczką. A co do prac to: Uzupełniłem trochę bambetli do kokpitu: Poskładałem ozdoby choinkowe: Przygotowałem sobie lufy km z igieł (na razie tylko przymiarka): I przymocowałem silnik wraz z osłoną. Ponacinałem także cowflapsy, bardzo je pocieniłem i lekko wygiąłem. Silnik też bardzo ładnie się wkomponował: Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Witam Na koniec dnia... ulepiłem karabin Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Ładnie ładnie, taki detal karabinu przy takiej wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 10 Października 2014 Autor Share Napisano 10 Października 2014 Witam Serdecznie W między czasie kilka dni temu przed wyjazdem cos tam podłubałem: Przymiarka do mocowania zadaszenia: Początki malunków: Schowki na liny do wyciągania z wody: I w sumie reszta to detale które potem znikną gdzieś w modelu: Pozdrawiam Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 piękna robota, detail rules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 11 Października 2014 Autor Share Napisano 11 Października 2014 Witam. Może i światło dziś nienajlepsze ale: Finalnie ukończyłem spód No i machnąłem górny płat : Jutro za dnia machnę lepsze zdjęcia. No i zabieram się za malowanie kadłuba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Miód malina. Te wydechy to sucha pastela? Fajnie wyszły,mocno przepalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 12 Października 2014 Autor Share Napisano 12 Października 2014 Witam Dziś udało mi się położyć kolor na Pete Skrzydło tylko kilka drobnych poprawek i lakier matowy. Malowałem transparentnie po kilka warstw. Od Us interior Green po Dark Green i Dark Green Mitsubishi Teraz trzeba trochę kadłub poskrobać Pozdrawiam Ps. Wydechy to tylko i wyłącznie pigmety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Wygląda ciekawie,tylko średnio widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi