jakub97 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Poćwiczyłem przeróbkę zdjęć i wyszło chyba nie najgorzej. Pomalowałem również całość, jutro będzie rozjaśnianie. Trochę zbliżeń: Uchwyty musiałem sam zrobić z drutu miedzianego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Jakub, trochę tego koloru na tych zdjęciach nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Pewnie za bardzo rozjaśniłem zdjęcia, jutro je poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam. Może teraz lepiej zdjęcia wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 dawaj modulację młody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Właśnie jest w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Zgodnie z tradycją zdjęcia nie mogły ładnie wyjść i znowu nie widać modulacji, a jest wielka. Raz nie widać nic a czasami widać sam ciemny zielony. Akurat ta modulacja bardzo mi się podoba, tylko szkoda że na zdjęciach tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Jakub, jak tobie się podoba to jest najważniejsze. Myślę że będzie ok. Tyle że to nie modulacja a rozjaśnienia, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Modulacja, rozjaśnienia. Zawsze stawiam sobie pytanie, co robię. Co do modelu myślę, że jutro przyjdą kalki i wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Model praktycznie na ukończeniu, jeszcze tylko gąski włożyć do mikstury i lekko styrać błotem/kurzem. Pewnie nie każdemu przypadnie do gustu, ale ważne że mi się podoba, a to podobno najważniejsze! PS. Model w rzeczywistości nie jest tak ciemny, ale albo zbyt jasne zdjęcia wychodzą, albo ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Ze zdjęciami mam to samo. Model bardzo mi się podoba, zwłaszcza na pierwszej fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Też mi się na pierwszym zdjęciu najbardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Fajnie że nie tylko mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Fajnie wyszedł. + za polskie malowanie. Tylko że wozy z kopułką dowódcy z pojedynczym włazem miała tylko 1 BPanc - może uda się gdzieś skombinować starszą kopułkę z podwójnym włazem i wymienić? A jak nie to trudno, detal widoczny tylko dla "34-ko maniaków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Również miałem wątpliwości, czy dragon dał odpowiednie kalki i części czy nie, ale trudno. Kiedyś zamierzam jeszcze naszego Rudego skleić, kalki są. Ale przynajmniej się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Model właściwie na ukończeniu, pierwszy raz użyłem friuli i jestem zadowolony, mimo że kierowałem się tym wątkiem viewtopic.php?f=104&t=34113 to moje ogniwa nie były w takim stanie, jak u kolegi seb. Model tylko przykurzony, ponieważ nie chciało mi się już robić mikstury błotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Ładny teciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 A przy okazji jakimi kolorami go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Kolory to pactra, russian green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Ładny teciak . Malowanie wyszło Ci super . Dołóż jeszcze po jednym ogniwie do gasiennic bo są za bardzo napięte , powinny lekko zwisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Fajnie, że się podoba, z przodu pod włazem dodam jeszcze gąski, zwykłe z plastiku, bo po to są te dziurki, chociaż widziałem że są i teciaki z takimi właśnie dziurkami i nie trzeba dokładać więcej gąsek co do napiętych gąsek, musiałbym raczej dodać 2, bo nie da się tylko jednej, gdyż co drugie ogniwo jest inne i nie pasuje do siebie, spróbuję poluzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Jakubek podoba się choć pewnie podobałby się bardziej gdybyś poprawił fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Daniel postaram się, teraz 3 dni do szkoły i znowu wolne, dziwne i bez sensu, po co przerywać gówniarzom wolne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 ... teraz 3 dni do szkoły i znowu wolne, dziwne i bez sensu, po co przerywać gówniarzom wolne? Żeby wiedzieli że jak się szkołę skończy to wcale lepiej nie będzie, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Bardzo podoba mi się malowanie i subtelne brudzenie . Gąski wg mnie są bardzo dobre, naciąg taki "akuratni". Może szkoda tylko, że nie popracowałeć nad wydechami, Dragon dał chyba troszku za grube te rurki oraz przydałby się uchwyt z drutu zamiast odlewu na klapie tylnej ( ale to szczegóły, czepiam się ). Generalnie bardzo fajny model Ci wyszedł, jakbyś mógł dać zdjęcia w lepszej rozdzielczości byłoby super . Mam jeszcze dwa pytania: 1. Brudzenie czymś zabezpieczałeś na koniec?. 2. Pactrę green rozjaśniałeś białym, czy dodawałeś coś jeszcze?. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi