Sławekb Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 A już myślałem,że zobaczę fotki końcowe...aż zaniemówiłem,gdy zobaczyłem twój wpis........a to tylko czołgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Jestem tego samego zdania :P weź się lepiej za wiatrak :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Nadeszła pora by coś porobić. Kolejny element który trzeba zrobić od podstaw to stopnie do wejścia ( na dziś lewa strona) a przy okazji zacząłem wypełniać wnętrze kabiny pilotów ( u mnie jest nudno bo wszystko czarne) kolejny element to jakieś ustrojstwo po prawej stronie kabiny (nie wiem jak się to nazywa i po co jest) na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2014 No super! Zazdroszcze ze masz czas... Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Ty to robisz w przerwach pomiędzy manewrami czołgowymi? Zdążysz na Łask? Bardzo chcę zobaczyć to na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Witaj...świetne te stopnie ci wyszły ...a o ten element,który nazwałeś ustrojstwem...miałem cię właśnie zapytać...i nie zapytam,bo widzę,że go nie nazwiesz-z moich domysłów, obserwacji i dedukcji...pomyślałem,że to może jakiś składany właśnie podnóżek czy stopień...no ale niech mnie skoryguje jakiś znawca tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Ty to robisz w przerwach pomiędzy manewrami czołgowymi? Zdążysz na Łask? Bardzo chcę zobaczyć to na żywo. Taki jest plan żaby zdążyć na Łask A jeśli o manewry chodzi to ja jestem w końcu tankista (a pod Studziankami było nas znacznie więcej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 A to ustrojstwo z prawej strony kabiny nie sluzy do mocowania dodatkowego opancerzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 A to ustrojstwo z prawej strony kabiny nie sluzy do mocowania dodatkowego opancerzenia? Wątpię,bo to jest też w moim 0608 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 To ustrojstwo służy do "przestrzeliwania" uzbrojenia na wypoziomowanym na lewarkach śmigłowcu a jak głupoty gadam to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Dziś najpierw zapakowałem czołgi na lorę bo jutro defilada, a potem sobie wróciłem do domu i dłubnąłem najpierw antenki potem wykończyłem wnętrze kabiny a potem wymyśliłem, że trzeba ją zamknąć żeby paluchami przez przypadek czegoś nie połamać no i zaczęła się droga przez mękę. Nic nie chce pasować :( Ale nie z takimi rzeczami sobie radziłem więc może się uda. Jak na razie wklejona i wstępnie oszlifowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Jak to godoł jeden Jądruś Pyzdra "Co Ci powiem, to Ci powiem, ale Ci powiem... piknie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 To akurat godoł Waluś Kwicoł. Ale patrząc na model wypada tylko zacytować Pyzdrę: "Tyz prawda". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 15 Sierpnia 2014 Super Moderator Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Super - bardzo mi się wszystko podoba! Cały czas oglądam z nieukrywanym zadowoleniem na twarzy :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Ano jako rzeczesz tyz prowda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Dziś wreszcie zaczęło to jakoś wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Jest moc...świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Wydaje się, że jeszcze niedopracowane jest przejście szkła w plastik u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robroy Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Malowanie i eksploatacja bardzo mi się podobają. Detale w kabinie - jak sądzę - powinieneś zrobić lepiej. Malowanki ręczne ekranów, włączników, linii nie wyglądają dobrze. A jestem jakoś przekonany, że dałbyś radę to poprawić (nawet kosztem robienia jeszcze raz). [...] Niestety zgadzam się z Mikołajem......coś mi się wydaje,że pośpiech cię dopadł.....chciałbyś już go mieć w całości nie? Ja też się do tego dołączam, panele będziesz miał widoczne, a przy tej skali to nie bawiłbym się już w kolejne poprawki, a zrobiłbym sobie nowe panele i wykorzystał np. to: http://www.jadarhobby.pl/part-s35021-mi17-interior-135-p-7662.html Przy takim nakładzie, taki wydatek to nic wielkiego, a zaoszczędzisz czas i estetyka będzie poprawna Wydaje się, że jeszcze niedopracowane jest przejście szkła w plastik u góry. Mariusz ma rację, wyszedł Cie lekki "schodek" - tak bynajmniej na zdjęciu widać. Poza tym będziesz miał w swojej kolekcji kolejny świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Ja też się do tego dołączam, panele będziesz miał widoczne, a przy tej skali to nie bawiłbym się już w kolejne poprawki, a zrobiłbym sobie nowe panele i wykorzystał np. to: http://www.jadarhobby.pl/part-s35021-mi17-interior-135-p-7662.html Przy takim nakładzie, taki wydatek to nic wielkiego, a zaoszczędzisz czas i estetyka będzie poprawna Wydaje się, że jeszcze niedopracowane jest przejście szkła w plastik u góry. Mariusz ma rację, wyszedł Cie lekki "schodek" - tak bynajmniej na zdjęciu widać. Poza tym będziesz miał w swojej kolekcji kolejny świetny model Jeśli chodzi o tablice to już dawno i nieprawda (chyba coś przegapiłeś ;) ). Chętnie zastosowałbym blachy Parta (mam je zresztą) ale one nie mają nic wspólnego z tablicami w wersji Mi-17-1V. Stara (taka jak part) Nowa (taka jak moja) więc musiałem zrobić swoje a wyszło to mniej więcej tak Jeśli chodzi o ten nieszczęsny schodek to jest to problem. Trumpek zamiast delikatnego wzmocnienia zrobił potężny schodek w tym miejscu. Zeszlifowałem go ile tylko dałem radę ale to nadal mało :( a materiału zostało tak mało, że jest już na granicy wytrzymałości (w tym miejscu jest to model cholernie ciężko składalny i pręży straszliwie) w związku z tym musi zostać tak jak jest :( Niestety ten model takich baboli ma znacznie więcej. A teraz coś z dziś i zacząłem wyposażać dół kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2014 Dziś wziąłem się za coś czego obawiałem się od początku prac nad modelem mianowicie wyciągarkę. A wygląda to tak. Jeszcze zostało w niej trochę do dopieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 wziąłem się za coś czego obawiałem się od początku prac nad modelem mianowicie wyciągarkę Z tego co widać, to zupełnie niepotrzebnie się obawiałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 z czego robisz takie ładne rórki jak w przypadku ramion wciągarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2014 W tym wypadku profile okrągłe z hipsu 1mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi