Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Rysu historycznego z wikipedii nie będzie - Hornet jaki jest, każdy widzi ;) Co do modelu, to też nie mam głębokich refleksji. Skleja się dobrze, problem był z kalkami, nadają się tylko do wyrzucenia. A szkoda, bo malowania atrakcyjne. Nie poradził sobie z nimi nawet Hypersol Agamy. Zastąpiłem je Techmodem, malowanie z Pustynnej Burzy. Mocno do merytoryki się nie przykładałem, tym bardziej że na koniec problem z kalkami spowodował, ze samolot w wersji C jest w malowaniu wersji A. Ale mnie to nie boli. Miał przede wszystkim cieszyć oko i moje cieszy. Nie do końca jestem zadowolony z przybrudzenia górnych powierzchni, ale pierwsze koty za płoty. Model zaliczam w mojej ocenie do udanych.

SH106463.jpg

SH106465.jpg

SH106466.jpg

SH106467.jpg

SH106469.jpg

SH106472.jpg

SH106482.jpg

SH106473.jpg

SH106474.jpg

SH106476.jpg

SH106478.jpg

SH106480.jpg

SH106481.jpg

SH106483.jpg

Pozdrawiam,

Adam

Napisano (edytowane)

Fajnie ubrudzony ,-))Zwłaszcza na górnych powierzchniach skrzydeł.

Edytowane przez Gość
Napisano

Ależ ładny bydlaczek, co tu dużo mówić.

Świetne malowanie i weathering.

Zdradź jak zrobiłeś te nieregularne plamy zabrudzenia na górnych powierzchniach skrzydeł.

Napisano

Dzięki za komentarze.

Rzeczywiście jeden zbiornik jest krzywo, poprawię.

Plamy na górnych powierzchniach zostały pomalowane przy użyciu soli i potem poprawione olejami.

Napisano

moje oko tez cieszy

pozdrawiam

Napisano

Mi się podoba.

Na warsztacie:

AJ-37 Viggen - Heller 1/72

Napisano

Brudzenie powierzchni skrzydeł to ekstraklasa. Nie podoba mi się tylko zbyt ostry wash i świecąca powierzchnia hamulca aerodynamicznego.

Pozdro

Napisano

Ostry wash? Wydaje mi się dosyć jasny i delikatny. Pamiętajmy, że to 1:72. Chyba, że o coś innego chodzi?

Przebarwienia na górze to sól + Tamiya Smoke.

Dzięki za komentarze

Napisano

No górnych powierzchniach wygląda wszystko rzeczywiście bardzo fajnie. Chodzi mi o zdjęcie 6 od góry i boczne panele. Tutaj tak delikatnie to nie wygląda, ale whatever. Trzeba pamiętać, że zdjęcia i makro mogą wyostrzać pewne detale i na żywo wygląda to zapewne subtelniej.

Gratuluję udanego modelu. Naprawdę dobrze pomalowany. Przy okazji, mógłbyś zdradzić nr tej podstawowej szarej???