gumowy01 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Sprytne nosidełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 To się nazywa porządek na warsztacie,przy tym mój wygląda jakby bomba wybuchła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 To się nazywa porządek na warsztacie,przy tym mój wygląda jakby bomba wybuchła U mnie też to zazwyczaj tak wyglądało i stąd podjęta próba zmiany sytuacji. Dodatkowo na wstępie, po prezentacji stojaka, zdobyłem u Szacownej Małżonki po +5 pkt. Charyzmy i Prestiżu, a także przeskoczyłem na kolejny level umiejętności specjalnej "Utrzymanie Porządku w Domu" Tak więc czym prędzej pojawiło się kolejne nosidełko - tym razem na pigmenty, oleje, pastele i dodatki dioramowo-podstawkowe. Niestety w pobliskiej aptece spotkałem się z nieoczekiwaną reglamentacją odnośnie sprzedaży potrzebnych pojemników i udało m się zdobyć tylko 2 z planowanych 16 "I oba one na raz": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Koła jezdne na błotniku oraz beczka są przyspawane jako osłona przeciwkumulacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Koła jezdne na błotniku oraz beczka są przyspawane jako osłona przeciwkumulacyjna? Nie - koła to zapas, beczka to beczka, nie są przyspawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 To beczka się trzyma owinięta liną holowniczą? Podobnie jak koła? @edit nie pytam złośliwie tylko szkoda mi tak ładnie wykonanego modelu psuć jakimś dziadostwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 To beczka się trzyma owinięta liną holowniczą? Podobnie jak koła? Może tak to w tej chwili wygląda ale jeszcze nie wszystkie elementy są przyklejone/widoczne, w tym mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 To w takim razie czekam na dalsze postępy. Błota nie zapomnij dołożyć na lewej gąsienicy z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Października 2015 Share Napisano 30 Października 2015 Wszystko "tutaj" BBBBaaaaardzo zacne (choć pierwszych fotek "nie ma" . IS super , napewno mi taki świetny nie wyjdzie ..... w 72ce w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Listopada 2015 Autor Share Napisano 5 Listopada 2015 Wszystko "tutaj" BBBBaaaaardzo zacne (choć pierwszych fotek "nie ma" . IS super , napewno mi taki świetny nie wyjdzie ..... w 72ce w przyszłym roku. A dziękuję, miło że się podoba. Część fotek niestety uległa dezintegracji Co do IS-a w "72" polecam Zvezde - i na pewno wyjdzie świetny (...)@edit nie pytam złośliwie tylko szkoda mi tak ładnie wykonanego modelu psuć jakimś dziadostwem. To w takim razie czekam na dalsze postępy. Błota nie zapomnij dołożyć na lewej gąsienicy z przodu. I też nie odbieram takich uwag jako złośliwości - dzięki, mam nadzieję że już go nie spieprzę żadnym "dziadostwem" (choć zdolności do tego mi nie brakuje ) Błota/brudu trochę dorzuciłem, wspomniane mocowania również (na "drewno" jeszcze nie): Reszta zabiegów już na podstawce, właz też się dopiero wtedy pojawi ale jeszcze nie zdecydowałem czy umieścić w nim "komandira" i może pojawi się desant (jeśli "ogarnę" te figurki) Niestety przy nowym oświetleniu zdjęcia wyszły jeszcze gorzej niż ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Nie przekonuje mnie mocowanie kół i belki z apomocą lin holowniczych. Wykonanie za to bombardierskie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Listopada 2015 Autor Share Napisano 5 Listopada 2015 Nie przekonuje mnie mocowanie kół i belki za pomocą lin holowniczych. Wykonanie za to bombardierskie :-) I słusznie Bo elementy "drewniane" nie są jeszcze ostatecznie zamocowane. Ale koła mają swój "uchwyt", a właściwie przyspawany do pancerza pręt - na tej fotce widać jego fragment i zaznaczyłem jego położenie między kołami: Co do wykonania ogólnego to niestety nie "72" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Wygląda super. Wtylko ta beczka trochę słabo się trzyma jak na mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Nie to żebym się czepiał ale w jednym temacie zazwyczaj umieszczamy jeden model. Tu w temacie mamy już Stugi co dla mnie jest ok ale temat zrobił się o ISie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 6 Listopada 2015 Autor Share Napisano 6 Listopada 2015 Nie to żebym się czepiał ale ... Nie to żebyś się czepiał ale się czepiasz W sumie zresztą słusznie bo sobie sam mały lupanar w wątku urządziłem ale IS już niedługo znika z tego wątku do galerii i obiecuję sobie i kolegom więcej dziwactw w innych skalach tu nie wrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Listopada 2015 Share Napisano 6 Listopada 2015 Nie to żebym się czepiał ale ... Nie to żebyś się czepiał ale się czepiasz To się nazywa postawa obywatelska Swoją drogą tak mi się podobają stugi, że... po Twojej pracy nad isem nabrałem ochoty na jakiegoś ruska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 6 Listopada 2015 Autor Share Napisano 6 Listopada 2015 Swoją drogą tak mi się podobają stugi, że... po Twojej pracy nad isem nabrałem ochoty na jakiegoś ruska Bo IS-y są prawie tak samo piękne jak Stugi - prawie bo jednak Stugi są najpiękniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 3 Marca 2016 Autor Share Napisano 3 Marca 2016 Uzbierało się już trochę maluchów do wykończenia, a więc kolejna próba z podstawką w "jeden wieczór" : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Bardzo ładna. Poważnie, tylko w jeden wieczór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Polarny zapewne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 Drzewka to gotowce czy sam robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 Drzewka to gotowce czy sam robiłeś? Gotowce "FREON". Poważnie, tylko w jeden wieczór? Polarny zapewne... To co na zdjęciach zrobione w jeden wieczór (szybko schnie na kaloryferze ) ale oczywiście to jeszcze nie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 4 Marca 2016 Share Napisano 4 Marca 2016 A więc jednak... Tym bardziej należą się gratulacje. Ja kiedyś zrobiłem w robocie na pałę w 3 godziny ale wygląda jak zabawka a nie teren dioramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 4 Marca 2016 Autor Share Napisano 4 Marca 2016 A więc jednak... Tym bardziej należą się gratulacje. Ja kiedyś zrobiłem w robocie na pałę w 3 godziny ale wygląda jak zabawka a nie teren dioramy. Jak na trzy godziny to wyszło nie najgorzej - przynajmniej mile spędzony czas w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 25 Marca 2016 Autor Share Napisano 25 Marca 2016 Taki zeszłoroczny impulsowy zakup, żeby coś mieć z Wielkiej Wojny - a teraz przyszła pora by wykończyć "kijankę", wymieniłem lufy km-ów na dorobione z rurek mosiężnych: I taką, mało oryginalną podstawkę wykombinowałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi