Focus Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Uwaga uwaga nadciąga nowy warsztat poświęcony F-100D Italeri 1:72 kolejne srebrne malowanie tym razem Super Szabli Edytowane 12 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Taki cudak malowanie z boxartu. Wiem, wiem dostępny w skali jest model od trąbaczy nawet chwilę myślałem o nim. Mam już italerkę czyli defacto stare dobre wypraski ESCI spakowane przez Italeri. Ciekawe malowanie z biało czerwonymi akcentami przemówiło do mnie sklej mnie sklej mnie a że głuchy nie jestem wziołem w swoje święte dłonie tyn oto platik i ulepimy coś na wzór i podobieństwo F-100D. Pełna setka toć to magia a jaki kształt poezja godzinami mogę kontemplować jego surowe zabójcze piękno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Sklejalność znakomita, super glutkiem szybkie uzupełnienie łączeń szlifunek i jest. No i na spodzie zeszlifowałem trochę linii podziału ale może je odtworzę. Komentsy mile widziane i polemiki w temacie też. Edytowane 12 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 A chętnie popatrzę, bo czekam na dostawę mojego F-100D Trumpetera, tylko że w 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUBI Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Trochę linii podziału ale może je odtworzę. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Chętnie popatrzę bo mam takiego w planach. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 No chyba F-100D i inne super szable zostały odkryte na forum to mnie cieszy będzie można popatrzeć i podyskutować nad setką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Witm! Jakim kolorem pomalować aby wyszło realistyczne malowanie? Może ktoś podpowie. Pzdr Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Witm! Jakim kolorem pomalować aby wyszło realistyczne malowanie? Może ktoś podpowie. Pzdr Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Srebrnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Srebrnym? Tak srebrny aluminium malowanie jak na pudełku w jednym z pierwszych postów w wątku Pzdr Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 zatem odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: pomaluj srebrnym! najlepiej w kolorze amelinium... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Srebrny od Revella 90 Humbrola 11 Metalcoat 27003 Alcad Możliwość jest więcej pytam bo sam nie mam wszystkich farb i może coś kupić co i do f F-86F Sabre i Mig-15, Su-7 by się przydało bo po malowaniu Thunderjet to mam pewne spostrzeżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Kup Aluminium albo Duraluminium Alclada i już. Tak się zastanawiam: dlaczego wkleiłeś kokpit nie pomalowawszy go uprzednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 Kup Aluminium albo Duraluminium Alclada i już.Tak się zastanawiam: dlaczego wkleiłeś kokpit nie pomalowawszy go uprzednio? Kokpit będzie zakryty a owiewka jest gruba i słabo będzie widać. Wcześniej kokpity malowalem przez sklejeniem czasami nawet używałem fototrawionych ale to strata czasu teraz chcę aby z zewnątrz wyglądl jak najrealistyczniej. Dzięki za podpowiedz też skłani się do Alcada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 to skoro już sprecyzowałeś czego właściwie szukasz, to tutaj możesz sobie podejrzeć jak to wygląda w praktyce (przewinąć w dół) http://www.mojehobby.pl/products/1oz.White-Aluminum-Lacquer.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2014 to skoro już sprecyzowałeś czego właściwie szukasz, to tutaj możesz sobie podejrzeć jak to wygląda w praktyce (przewinąć w dół) http://www.mojehobby.pl/products/1oz.White-Aluminum-Lacquer.html Byłem na tej stronie ale dopiero dziś przewinalem w dół czyli plan do malunku już jest 1200 surfacer, czarny gloos primer , ALC-101 Aluminium no i zobaczymy jak wyjdzie może najpierw jakieś próbki porobie aby opanować jak dla mnie nowy system malarski. Dziękuję za pomoc. Pzdr Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 2 Lipca 2014 Autor Share Napisano 2 Lipca 2014 Ruszyło się niespodziewanie. Kokpit w malowaniu. Wnęki pomalowane Model Masterem 1734 Green Zinc Chromate ależ ta zieleń po oczach wali ale ją stonuję washem. ESCI/Italeri w modelu daje owiewkę z jednej części dosyć grubą nie planowałem jej wymieniać na Pavli Vcu no to środek zrobiłem jak producent zaproponował i tyle go jest widać czyli prawie nic. Pozdrawiam Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Styrany poprawianiem zszlifowanych lini podziału, tam gdzie wyjechałem ślad zalewałem super glue i szlifowałem papierami 600/800/2500 na całość surfacer 1200 i metalizer 27002 Humbrola. Wnioski z budowy dobrze jest dokładniej składać przed sklejeniem sklejić tak aby było najmniej szpachlowania szlifowania , odtwarzania lini podziału bo to żmudna robota. No chyba, że ktoś jest masochistą. do dokładnie spasowanego modelu zamiast szpachli użyję super glue nadmiar i zabrudzenia usunę debonderem aby szlifowanie ograniczyć do minimum. No i powinno być lepiej. Ten model jest już skopany na wstępie czyli podczas składania i szlifowania nie chcę go jednak wyrzucać. Zbieram doświadczenie i przemyślenia z budowy, które wykorzystam w przyszłości przy budowie innych modelików . No i jeszcze jedno zdjęcia robię telefonem co jest wygodne no ale już nie ma takich możliwości jak przy aparcie. Zaczynam myśleć nad zakupem aparatu bo ten co miałem sypnoł mi się. Pozdrawiam owocnego miłego modelarsko wieczoru Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 I jeszcze mały update. Rozpoczołem malowanie tylniej części kadłuba. Zobaczę w świetle dzienny jak to będzie wyglądać. Wykończenie przewidywane połysk od sidoluxu teraz taka trochę matowa się zdaję ta część. Pozdrawiam odwiedzających ten wątek warsztatowy. Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Ciekawi mnie jaki masz plan na malowanie przegrzań komory silnika? Ja mało szału nie dostałem, gdy to robiłem i nie wychodziło, ale w końcu jakoś sobie poradziłem. Co zamierzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 Dzienne zdjęcia z dołożonym sidoluxem. Przegrzania są delikatne zrobione z transparentnych pomarańczowej niebieskiej i czerwonej. Trochę jeszcze korci, żeby coś powyczyniać ale z drugiej stony osiągnięty efekt jest subtelny i mam dylemat zostawić czy eksperymentować ? Na zdjęciach prawdziwych maszyn jest różnie z przegrzaniami, wypada poszukać zdjęć egzemplarza, który wykonuję i wzorować się na nim. Pozdrawiam Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Zdecydowanie eksperymentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Ładnie sklejony jakby nia był sklejany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) Próbuję zrobić model tego samolotu. Sidolux po całości. No i wystartowałem z kalkami. Wygląd płatowca po zabiegach kosmetycznych szlifowanie polerowanie nabłyszczanie. Na jedynym zdjęciu tej konkretnej maszyny jest jakiś pojemnik pod prawym skrzydłem co to jest? No i ewentualnie co podwiesić pod niego zbiorniki paliwa będą a reszta jest sprawą otwertą możę jakać podpowiedz? Pozdrawiam Focus Edytowane 14 Marca 2020 przez Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi