Forest Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Piękny żaglowiec Tak z mojej strony tylko dodam, przy malowaniu burt następnym razem użyj kilku odcieni podstawowego koloru, ładnie je t zróżnicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Gratuluję zdjęcia admina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 Takiego wjazdu na forum to kazdy bo sobie życzył. Ale należało ci się. Cały czas czekam na HMS Victory raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Podziękowania dla admina za taki zaszczyt i docenienie tej dłubaniny.Będzie VICTORY tylko muszę się troszkę z kasą odkuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Maja 2014 Super Moderator Share Napisano 20 Maja 2014 Piękny statek! Pokład i olinowanie świetne, rufa też misterna - ach, miło popatrzeć! Gratuluję! Jakie wymiary ma to dzieło? pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Maja 2014 Share Napisano 20 Maja 2014 OGROMNE Z tego co pamiętam, to chyba coś ponad metr długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 20 Maja 2014 Autor Share Napisano 20 Maja 2014 Soleil 79cm wysokości i 78cm długości szerokość to 33,5cm.Jeśli chodzi o Victory to jest o wiele większy ze względu na spory bukszpryt długość 110cm wysokość 69cm szerokości nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Jeszcze raz napiszę - piekny. Jak będziesz robił Victory to MUSISZ założyć warsztat i prowadzić go szczegółowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 PRZEPIĘKNY Linki skręcałeś na ropewalku, czy kupowałeś już gotowe. Możesz zdradzić jak malowałeś pokład. Jakiej farby użyłeś na złocenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Jakby tak dmuchnęło w żagle i z tyłu nie było drzew, tylko niebo !! To by było zdjęcie !! Ten model jest niezwykle fotogeniczny. Mam nadzieje, że to nie ostatnia sesja zdjęciowa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2014 Niestety to jedyna luka bez drzew w ogrodzie .Marny ze mnie fotograf wiec na razie musi to wystarczyć.Trudno temu bykowi zrobić dobre foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2014 Zakupiłem Victory wiec niebawem ruszy budowa na równi z tygrysem królewskim.Jeśli chodzi olinowanie to są zwykłe nici zakupione w zwykłym sklepie z takimi rzeczami,dobrane jedynie grubością i kolorem.Pokład to mieszanka kilku kolorów nie jestem w stanie przypomnieć sobie co ja tam mieszałem.Brudzenia pokładu jak i całego modelu wykonałem sproszkowanym grafitem ze zwykłego ołówka rozcierając go po powierzchni.Złota farba to 94 revella. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Zmiana wielkości fotek teraz powinny lepiej się ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 ...superancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Jest klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Pelen podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Witam Cudowny!!! Ależ to musiała być jazda, ale naprawdę jest co podziwiać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Ależ ten model jest piękny!!! Świetnie go zrobiłeś!Tylko pozazdrościć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 4 Lipca 2014 Autor Share Napisano 4 Lipca 2014 Jazda owszem około 700 godzin pracy ale to chyba najpiękniejszy i najbardziej pracochłonny model jaki można kupić i zbudować z plastiku.Żaglowce a zwłaszcza okręty liniowe odpowiedniki XX wiecznych pancerników mają swoją magię i każdemu się podobają.Budując taki okręt człowiek widzi ile wysiłku kosztowało zbudowanie takiego cuda w tamtych czasach nie wspominając o wyszkoleniu 883 chłopa w obsłudze tego giganta i walki oko w oko.Dysponował ogromna choć archaiczna siła ognia zwłaszcza gdy widzi się sklejone 104 (108) działa obok siebie.Historia wspaniałych okrętów wojennych zakończyła na super pancernikach.Teraz to tylko cyfrowo rakietowy śmiech na sali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Mam to smao uczucie jeżeli chodzi o wpółczesne pojazdy pancerne. W czasie drugiej wojny przypominało to pojedynki rycerskie. Teraz M1A1 Abrams niszczy cele które nawet nie wiedza co je trafiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 4 Lipca 2014 Autor Share Napisano 4 Lipca 2014 Takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 9 Października 2014 Autor Share Napisano 9 Października 2014 Poprawka wymiana lin kotwicznych na prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Kończąc temat Le Soleil Royal wykonałem gablotkę.Nic nadzwyczajnego ale przynajmniej model się nie kurzy.Gablota służy za podstawę dla tygrysa którego z braku miejsca nie ma gdzie upchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi