madeira Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Po pierwsze - nowy Sabaton miażdży. Po drugie - model wygląda fajnie. Po trzecie - błotniki przednie rozumiem jeszcze nie przyklejone? Bo jeżeli nie planujesz ich montować, to te "odstajuchy" są do ucięcia natychmiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 Musisz jeszcze położyć zimmerit na dolną płytę - tam też był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 King Tiger to piękny czołg. Robie też takiego jak ty tylko tamiyi. W planach mam jeszcze henshelowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ja zamierzam nabyć właśnie takiego jak PaRazo, przez swoją pracę mnie bardzo zachęcił do pozbycia się pewnej kwoty pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ładny bengal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Super wygląda. Kiedyś go sobie sprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ciekawy model tu powstaje , mam tylko jedno ale na moim miejscu wymienił bym uchwyty na wieży do mocowania gąsienic na plastikowe . W rzeczywistości był to kawał blachy , ale to tylko moja sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Może coś w tym rodzaju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 Ci sniperzy fajni - chy a kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Nie zdecydujesz sie na brak hakow na wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 W tym malowaniu to nie było uchwytów na wieży, ani zapasowych gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 złośliwośc rzeczy martwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 A super glut nie pomoże choć na chwilę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 Jak dla mnie ten czołg ma jedną z najciekawszych brył. Twoja praca zapowiada się bardzo obiecująco ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 2 Lipca 2014 Autor Share Napisano 2 Lipca 2014 Ten czołg to wisienka na torcie niemiekiego pancernictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 Wygląda coraz lepiej , ale czekam na malowanie. Sam mam podobny model tylko z ostatniej serii produkcyjnej z którego będę chciał zrobić model jak najbardziej zbliżony orginałowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 Ambush, strach mnie oblatuje na samą myśl o jego wykonaniu, ale kiedyś może stawię mu czoła. Maluj zatem i kupuj drugi pod tego ambusha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 2 Lipca 2014 Share Napisano 2 Lipca 2014 Mimo całej mojej sympatii dla tego żelazka niestety muszę dodać że robaczywa sam czołg wyglądał nieźle, wartość bojową też miał konkretną, ale produkcja 70 tonowego KT pod koniec wojny świadczyła tylko o tym jak nierówno pod sufitem miał Adolfino Również mój ulubiony jednak po dowiedzeniu się paru ważnych faktów sprawiło że zamiłowanie nieco zmalało Co do modelu to nie bardzo podoboa mi się wygięcie lewego błotnika przy kole napędowym. Wygląda jakby był stopiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Widzę żę będziesz mu gąsienice już założone malował. Czyli nici z kamo do weekendu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Co do tego błota to racja : ) Jeżeli chodzi o przejścia w kamo to zrób miękko ale bardziej podgotowane jak jajka na twardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Jeśli planujesz kamo z poprzedniej strony to przejścia raczej na miękko bo to malowanie wykonywane przez załogę lub warsztat techniczny po przyjściu pojazdu do jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 A do gąsienic kup sobie Tamiya XF-84 Dark Iron. SUper colorek. Potem tylko jakimś metalizerem po kantach i masz gotowe. CO do usuwania części błotników to uważaj żeby te łączniki pomiędzy nimi były prawidłowo. Czasami wywalając jakąś sekcję trzeba usunąć także łącznik z tego co zostawiłeś na modelu. Osobiście nie wiem jak to powinno wyglądać, ale na forum widziałm schemat błotników. Niestety Jacek (Bigtank) utracił to zdjęcie na Photobucket i w temacie go już nie ma. Jak chcesz to napisz do niego priv - może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Sido, potem kalki. Płyny dadzą rade Fajnie ze wykorzystałeś materiał z mojego warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Płyny sola Dają radę pięknie kalki wnikają w zimm. Jeszcze nie zdarzył mi się problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Paweł, ale na twoim masz teraz te błotniki źle bo masz wywaloną sekcję z tymi łącznikami a te które pozostawły powinny byc bez tych metalowych pasków na brzegach. Mnie to osobiście nie razi. Mam nadzieję że detali typu nożyce, liny tak nie zostawisz i je pomalujesz? Samo malowanie bardzo mi się podoba. Z tym modelem ci nie popuszczę, bo masz talent, ma być ładnie i basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi