pioter Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Widoczne byc powinny (chyba ze "zapedzlujesz") pod lekkim suchym pedzlu. Osobiscie radze nawiercac glebiej - polowa srednicy. Sam kiedys taka technike stosowalem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 podziwiam twoją dłubaninę przy tym maluchu. jeśli jednak wyciąłeś otwory obserwacyjne to razi grubość ścianek - wypadałoby coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 21 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2015 Panzer machine nachylenie terenu oczywiście że będzie Ok. z grubością ścianek spróbuję coś zrobić, będzie ciężko ale mi to nie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 26 Stycznia 2015 Share Napisano 26 Stycznia 2015 Walnięty jesteś nieźle muszę powiedzieć - w dobrym tego słowa znaczeniu rzecz jasna - Mikrochirurg ..Jak przykleiłeś te kuleczki, że śladu po kleju nie ma ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 erolo2000 hehe dzięki Kuleczek nie przyklejam Robię małą dziurkę, moczę igłę w wodzie -> biorę kuleczkę i umieszczam w owej dziurce, następnie lekko dociskam ściętą wykałaczką. Tak czy tak muszę uważać bo każde dotknięcie kulki mimo dociśnięcia powoduje że zostanie na palcu Dopiero gdy mam zrobioną daną płytę i prysnę podkładem to kulki się trzymają i można spokojnie "macać" Po za tym powarcam przerwa w temacie spowodowana była sesją na uczelni. Pobawiłem się trochę z podstawką, wyrzeźbiłem spadek terenu, pomalowałem 2 warstwami bejcy, uformowałem podłoże, odcisnąłem gąski i zapodkładowałem Następnie przyszedł czas na podkłady kolejowe i mocowania szyn Za radami na forum i FB podkłady zrobiłem z balsy, mocowania odciąłem z podkładów z RPMu od siebie dodałem jeszcze główki śrub z profili sześciokątnych Następnie przykleiłem tory, obsypałem tłuczniem i wstępnie pomalowałem teren 1 kolorem bazowym ;o) W międzyczasie gdy bejca, farba, klej schły^^ rozpocząłem produkcję kęp trawy: Figurki dostały podkład, wcześniej jednak zrobiłem otwory na wylot między rękami a korpusem u gościa po prawej oraz dodałem guziki od kieszonek i kombinezonu z kulek BGA. Gąski dostały pierwsze kolory: Tłumik/wydech zrobiony Prawy bok w końcu "onitowany" Tył prawie skończony: Z kapliczki zrezygnowałem, pojawi się za to słup telegraficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Marca 2015 Share Napisano 18 Marca 2015 Świetna robota panie... czekam na podkład na tym szkrabie .żeby zobaczyć jak to będzie się prezentować. Jak przygotowujesz model pod BGA? wiercisz otworki czy po prostu kleisz ns CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 18 Marca 2015 Autor Share Napisano 18 Marca 2015 Kuleczek nie przyklejam Robię małą dziurkę, moczę igłę w wodzie -> biorę kuleczkę i umieszczam w owej dziurce, następnie lekko dociskam ściętą wykałaczką. Tak czy tak muszę uważać bo każde dotknięcie kulki mimo dociśnięcia powoduje że zostanie na palcu Dopiero gdy mam zrobioną daną płytę i prysnę podkładem to kulki się trzymają i można spokojnie "macać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 Kup sobie tzw. Pick up pencil z RB. Nie pożałujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Mam ten "Pick up pencil" ale praktycznie go nie używam, lepiej pracuje mi się ze zwykłą igłą - jest cienka i dokładnie widzę gdzie mam kulkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2015 Share Napisano 19 Marca 2015 waloryzacja imponująca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 29 Września 2015 Autor Share Napisano 29 Września 2015 Po przemyśleniu sprawy doszedłem do wniosku, że teren i droga którą uformowałem nie zadowalały mnie w pełni - odciąłem więc tory, zeskrobałem do zera starą wersję podłoża i zrobiłem od nowa. Dodatkowo wymieniłem miejscami tłuczeń na nieco grubszy - stary wydawał mi się zbyt drobny. Zacząłem też prace nad słupem - planuję wykonać taką wersję: http://static9.depositphotos.com/1004328/1104/i/450/depositphotos_11043539-Old-wooden-electric-pillar-in-the-field.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 30 Września 2015 Share Napisano 30 Września 2015 Zastanawia mnie jak robisz kępki trawy. Czy mógłbyś jakiś tutorial zarzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 10 Października 2015 Autor Share Napisano 10 Października 2015 Zastanawia mnie jak robisz kępki trawy. Czy mógłbyś jakiś tutorial zarzucić? Kępki robione z elektrosadzarki po łapce na muchy^^ Działam dalej, powstał przejazd przez tory, podniosłem też trochę teren w miejscu najazdu na deski: Następnie nawiozłem trochę podłoża oraz lekko zabarwiłem deski: Na drodze wykonałem ślady kół oraz odciski butów - nie wiem czy będzie to widoczne po kolejnych zabiegach ale zrobiłem Docelowo w niektórych deskach umieszczę jeszcze kotwy spinające^^ Wykonałem od podstaw łopatę(trzonek jest drewniany, jednak niestety łopatę musiałem przytwierdzić od razu do TKS'a i zniknie pod podkładem ), łom, pozaginałem i zlutowałem wiadro - jak na pierwsze lutowanie chyba nie jest żle Zrobiłem także ostatnią i zarazem najtrudniejszą klapkę wizjera: "chwytaki" na powyższe narzędzia również zrobione: Natomiast sam TKS został już całkowicie "onitowany", z GS zrobiłem paski do otwierania płyt na górze - do zrobienia została góra peryskopu, "nity" na dolnej płycie z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 10 Października 2015 Share Napisano 10 Października 2015 Niesamowite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi