JanuszF Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 To ja uzupełnię i nieco sprostuję wypowiedz Pana Adama ;) Optyka jest odpowiednia dla pojazdów z Polski 1939r. Model nie posiada wizjerów szczelinowych (episkopów) tylko "lornetkowe" (diaskopy). Rysunek na pudełku jest mylący i przeróbka byłaby konieczna dla pojazdu z Francji 1940r. Natomiast pojazd 51004 posiadał zmodyfikowaną górę kadłuba, która nad szczelinami obserwacyjnymi kierowcy, znajdującymi się po bokach włazu, posiadała "wybrzuszenia". Spełniały chyba one funkcję takich daszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 No, fakt... Mógłbym nie mądralować, skoro widzę tylko pudełko, a modelu w ręku nie miałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Akurat jestem wielce rad , że obaj Panowie się mądralujecie Jeżeli chodzi o te wizjery - jest to dobra wiadomość , bo nie trzeba nic przerabiać Bardzo dziękuję Panie Adamie za schemat - oprę się właśnie na nim i myślę że jakoś podołam z wymalowaniem . Trzymam teraz w ręku Pańską książkę i oglądam rzeczony wóz . Ponowię jeszcze raz pytanie - czy jest jakaś szansa na nabycie kalkomanii Pańskiego autorstwa , może gdzieś leży zapomniany egzemplarz w jakiejś szufladzie ? Janusz , czy mógłbyś na jakimś fotogramie pokazać mi o które zgrubienie(a) chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Już pokazuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Dzięki , już wiem o co chodzi . W Focusie jest To dobrze sfotografowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 I tak to u Francuzów bywało. Kadłub z świeżutkiej produkcji (początek serii 51...), wieża starsza, z diaskopami, ewidentnie z zapasu produkcyjnego.. Ładnie to JanuszF wypatrzył. Cud boski, że malowanie kadłuba i wieży jest w tym samym schemacie kolorystycznym, bo różnie bywało. Pliki do kalkomanii mam, ale musisz chwilę odczekać, bo muszę się podpiąć do jakiegoś większego zlecenia - uruchamianie maszyny dla jednego arkusika jest bez sensu, bo maszyna wielka i sam rozbieg to wydatek tuszu za kilkadziesiąt PLN...Przyślij adres na studiopro@op.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Świetnie , w poniedziałek napiszę .Bardzo się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Helołłł Podłubałem znowu , i to już pomału koniec ciurania wnętrza . Przymiarka na sucho- tyle będzie widać mniej więcej : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Wnętrze super. Jakiś przepis na obicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Łorn efekt Kondziu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 18 Lipca 2014 Autor Share Napisano 18 Lipca 2014 Heloł współmodelarze . Renualt stoi już o własnych nogach . Wspomniane nogi należą chyba do najmniej przyjemnego etapu tego modelu i wymagają gŁEMbokiej waloryzacji . Zbliżam się wielkim krokiem do zmalowania i umiziania czołKutka . Mam już kalki od Pana Adama . I tu chciałbym jeszcze raz bardzo podziękować Panu Adamowi z poświęcony czas bożowemu czołgowi Pozdrawiam Świętopełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Widzę, że wózki świetnie wyszły Teraz masz już z górki. Jednak polistyren zastosowałeś zamiast blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 18 Lipca 2014 Autor Share Napisano 18 Lipca 2014 Nie mogłem Janusz wygrzać tych blaszek , bo zapalniczkę miałem jakąś zdechłą , poza tym blaszki miały jakieś dziurki i takie tam bajery , więc prościej jednak i szybciej było odrysować od blaszki i gŁEMboko zwaloryzować z polistyrenu . Cieszę się , że Ci się podoba No i w ogóle podoba mi się ten czołg , brzydki jest jak noc i z wózkami nabrał kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Masz w planie jeszcze więcej Francków zrobić? Ten wygląda ciekawie, a jeszcze jak malowanie dojdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Krzysiu - będę robił te co są możliwie przyzwoite do pozlepiania . Tak jak mówiłem , mam jeszcze czara drugiego , teraz mi doszedł jeszcze FT 17 z ośmiokątną wieżą . Będę się rozglądał za czymś ciekawym - musi być brzydkie , najlepiej łaciate kolorowe. Na pewno nie zrobię nigdy yamatów, bismarków, panter , tygrysów i spitfajerów W Azji mam zamówione pierogi z Takoma , teraz okrągła rocznica to i zainteresowanie producentów większe pierwszowojennymi dziwolągami , myślę że coś ciekawego będzie się pojawiało . A jak coś ciekawe i nietuzinkowe to mnie od razu interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 To mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 Krzysiu - będę robił te co są możliwie przyzwoite do pozlepiania . Tak jak mówiłem , mam jeszcze czara drugiego , teraz mi doszedł jeszcze FT 17 z ośmiokątną wieżą . Będę się rozglądał za czymś ciekawym - musi być brzydkie , najlepiej łaciate kolorowe. Na pewno nie zrobię nigdy yamatów, bismarków, panter , tygrysów i spitfajerów W Azji mam zamówione pierogi z Takoma , teraz okrągła rocznica to i zainteresowanie producentów większe pierwszowojennymi dziwolągami , myślę że coś ciekawego będzie się pojawiało . A jak coś ciekawe i nietuzinkowe to mnie od razu interesuje skoro coś brzydkiego i dziwnego to może coś takiego? http://www.mojehobby.pl/products/Pojazd-szturmowy-MINENRAUMER.html może tylko nieco mało kolorowe....albo FT -17 wersja gazowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 skoro coś brzydkiego i dziwnego to może coś takiego? http://www.mojehobby.pl/products/Pojazd-szturmowy-MINENRAUMER.html może tylko nieco mało kolorowe....albo FT -17 wersja gazowa... Zwróć uwagę, że musi być spełniony jeszcze jeden warunek Krzysiu - będę robił te co są możliwie przyzwoite do pozlepiania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Od dzisiaj wątek jest już tylko dla widzów o mocnych nerwach Kamuflaż wstępnie wymalowany według projektu Janusza . Janusz za to będzie się smażył w piekle Teraz zabiorę się za wszelkie niedoróbki w postaci odkurzy i niedomalowań i za poprawianie kresek . Nie jest to moje ulubione zajęcie , jakby kto pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Coś ty temu "czołku" zrobił Chyba czołk z pisanką pomyliłeś A na poważnie to na tych fotkach kolorki zdecydowanie fajniejsze Nie mogę doczekać się efektu finalnego. Namalować ośmiobarwne kamo w jeden wieczor to normalnie mistrzostwo świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Bajka, nie dziwię się że niemiaszkom łatwo było to coś odstrzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Trzeba się przyzwyczaić do tego, że taki kolorowy był R-35. Fajnie wyszedł ten kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Niesamowicie to wygląda - jakby go graficiarze dopadli Efekt końcowy będzie jeszcze lepszy - już się nie mogę doczekać galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 nie za wcześnie na wielkanoc? super ci wychodzą te żabojady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Dzięki chłopy Bożydar tylko z ręki , bo inaczej nie umi Jakby tak maskował plastelinami , to by pewnie rok czołKa malował. A jak rok , to by nie ukończył pewnie ..., bo jak się w miesiąc czy dwa nie zrobi modelu , to zazwyczaj kończy taki model w czeluści piwnicy albo innej szafy Pozdrawiam i Twoją rodzinę Bożydar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi