KAMIL90 Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Zaczynam nowy warsztat ,a mianowicie Stug IV Sd.kfz.167 od Dragona http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.167-StuG.IV-Late-Production.html , . Do budowy modelu zainspirowało mnie to zdjęcie , uprzedzam od razu nie buduję modelu w prost ze zdjęcia , będzie to w większość projekt sf . Mam zamiar go zrobić w malowaniu zimowym ale zobaczymy jak to będzie , do budowy wykorzystam gąsienice fruilmodel oraz elementy foto trawione z innych modeli . Pora na zdjęcia. Pojazd który posłużył mi za inspirację do budowy modelu . A to już sam model wiem że nie ma tego dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Mam takiego łobuza w planach. Więc biorę się do kibicowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 Wiem że nie robisz modelu ze zdjęcia, ale ta dorobiona osłona z masy tam ma inny kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Share Napisano 3 Lipca 2014 Ciąg dalszy budowy stuga , poprawiłem parę rzeczy a także doszły koła i fruile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Teraz ta betonowa osłona lepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Coś ostatnio moda na Stugi, w sumie to sam jednego kończę. Twój ciekawie się zapowiada, będę kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Ciąg dalszy budowy , nie wiele przybyło w ciągu paru tych dni . Myślę żeby narzędzia pomalować od dzielnie i je wkleić już po pomalowaniu , jak dojdzie jeszcze stelaż pod osłony boczne to będzie problem z dojściem pędzelkiem . A w między czasie powstaje oto taki model , sporo jest szpachlowania ale daje się radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Narzędzia zawsze maluję osobno, chyba tak jest łatwiej. Niezły kolos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Ta lufa to chyba nie bardzo-ciężka jest chyba że fiksujesz ją na stałe.Wracając do Stuga szkoda że SF ale to Twoja wizja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 7 Lipca 2014 Autor Share Napisano 7 Lipca 2014 Ta lufa to chyba nie bardzo-ciężka jest chyba że fiksujesz ją na stałe.Wracając do Stuga szkoda że SF ale to Twoja wizja. Lufa ma swoją wagę , ale tylko tak wygląda bo działo nie jest jeszcze do końca złożone i leży pod swoim ciężarem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Model dostał kolor bazowy jutro dalsza część malowania , pojazd będzie pomalowany cały na piaskowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Maluj, ciekawi mnie jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 18 Lipca 2014 No bardzo ładny progres, cały czas oglądam z wielkim zaciekawieniem! Podoba mi się! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Mimo, że ogólnie konstrukcja Stuga IV średnio mi się podoba to Twoje wykonanie tego pojazdu przypadło mi do gustu. Same ostketteny dodały już mu dużo uroku i drapieżności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Takie coś udało mi się zmalować , moja druga próba z color modulation, czy mogę jeszcze coś poprawić . Wstawiam większą ilość zdjęć żeby było co wytykać , udało mi się także uchwycić kolor modelu jaki jest w naturalnym świetle . A tu dwa zdjęcia na czarnym tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Sorry ale wypyszcze się po filtrach. Jak do tej pory mnie się podobuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 czekamy na ciapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Nie będziesz przy nim Marcinie robił zdrapek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Można by trochę wzmocnić modulację żeby nie zanikła po filtrach i reszcie zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Nie będziesz przy nim Marcinie robił zdrapek?? Jednak zrezygnowałem z tego zamiaru po próbach na starym modelu , na pewno spróbuje ich na innym modelu. Można by trochę wzmocnić modulację żeby nie zanikła po filtrach i reszcie zabiegów. Myślałem nad tym samym , ale chyba zostawię tak jak jest nie chcę przesadzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 O przesadę bym się jeszcze nie martwił. Zerknij sobie do moich warsztatów Pz. IV lub KV-2. Też myślałem że przesadziłem a na koniec wiele nie zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Kamuflaż wymalowany położony filtr i zrobiony wash . Zacząłem malować także mniejsze elementy modelu , teraz chyba rzecz której się obawiam czyli malowanie uszkodzeń farby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Coraz bardziej podobają mi się stugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Bardzo ładny kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Zaglądam tu regularnie.Bo Stug-i są super. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi