smoker Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Właśnie malowałem pierwszy raz lifecolorami i mam taki sam aero, kupiłem dedykowany rozcieńczalnik i po sekundzie malowania zatykał się aerograf, później zmieniłem na wodę destylowaną i poszło gładko, może miałem jakiś trefny rozcieńczalnik. Trzeba przy tych farbkach uważać żeby się kałuże nie robiły, cienkimi warstwami malować i czekać aż wyschnie każda kolejna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 I jeszcze coś ci doradzę ,przy czyszczeniu aerka, iglicę od przodu wkładaj zawsze bo łatwo uszkodzić a tania nie jest :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 W takim razie zaopatrzę się w wode destylowana A jaki srodek do czysczenia będzie najlepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Jak dla mnie jedyny słuszny to aceton techniczny. Jako podkład polecam Mr. Surfacer 1000 lub 1200. 1500 nie używałem ale też jest chyba dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Z puchy surfacer 1200, bądź podkład Motip akrylowy z marketu przemysłowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Motipa caly czas używam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Lufa M2 zamontowanego na jarzmie, musi być równoległa do lufy armaty 120mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Poprawiłem ulozenie karabinu Dzieki za podpowiedz ;) A masz może fotkę lub jakiś obrazek na ktorym widac jak rozprowadzić przewody np do M2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Mam Niezbyt wyraźne, ale lepszych nie mam. Kabel elektryczny wchodzi pod metalową osłonę jarzma armaty. A tu na przykładzie Mk.4 sposób podłączenia elektrycznego spustu (widoczne są też linki, do awaryjnego, ręcznego uruchomienia spustu): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Sierpnia 2014 Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Aha, jeszcze jedna sprawa W tych miejscach znajdują się filtry powietrza do silnika, niestety Hobby Boss zapomniał o otworach z boku pojazdu, przez które wciągane jest powietrze do filtrów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Dzieki za fotki, może cos uda się wyskrobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 reszta tu Nie dajemy linków do pirackich kopii książek/czasopism. MOD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 Dobre zdjęcie, ale to jest akurat przewód do czujnika ostrzegającego o oświetlenia pojazdu przez wiązkę laserową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Prace nad wieża trwają. Wstepnie zrobiłem okablowanie do M2 Proszę o podpowiedz, czy takie rozmieszczenie może być. Zmienilem również właz, na ten pospolity. Oczywiście na razie sa to prace na sucho i w razie złych decyzji będzie do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Kabel stanowczo za gruby... Powinien też znikać pod blaszaną osłoną jarzma armaty, a nie w okolicy moździerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Czyli wystarczy, że wezme jakiś cieńszy i wcisne go pod ta osłone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Drobna korekta. Zauwazylem że po boku tej oslony jest otwór, wiec pewnie tam przechodzil przewód. Teraz lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Teraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Ta wieża bez działa wygląda jak statek z Gwiezdnych Wojen Ładny modelik. Obserwuje dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Proszę o pomoc w kupnie lancuszka Kupilem juz dwa i lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Z lancuszkiem juz sobie poradziłem. Druga sprawa to gniazdo jednego karabinu ( lewa strona patrząc od przodu ) Niefortunnie mi sie ten element zniszczył Czy są może jakies gotowe żywiczne elementy całego karabinu wraz z gniazdem/podstawą W zestawie są jeszcze dwie ramki z karabinami, jedna ramka na prawa strone i druga ktora nie jest ujeta w instrukcji montażu A nie wiem jak się za to zabrać No i ostatnia sprawa, czy te konwersje żywiczne firmy legend na tyl pojazdu będą pasować mimo ze są przypisane do modelu Menga ? Bede wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Pora cos pokazac. Pozostalo jeszcze dokończenia kosza na wieże i powoli będę się zblizal do etapu malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 Niedługo zdjęcia z ukończonej budowy Dwie rzeczy zostały zmienione. Postanowiłem zmodernizować M2 o metalową lufe i inne elemnty, zestawowe łańcuchy i kulki zostały zastąpione zestawem z voyagera. Troszke się ździwiłem widząc, że te z voyagera są mniejsze od zestawowych, ale najważniejsze, że ilość jest wystarczająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Września 2014 Autor Share Napisano 9 Września 2014 Budowa zakonczona. Niektóre elementy dojdą po osobnym pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Te kawałki płytki na tylnym koszu maja imitować płachtę, czy sztywny materiał- np płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi