Skocz do zawartości

Merkava MK.IIID [LIC] / Hobby Boss - 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie malowałem pierwszy raz lifecolorami i mam taki sam aero, kupiłem dedykowany rozcieńczalnik i po sekundzie malowania zatykał się aerograf, później zmieniłem na wodę destylowaną i poszło gładko, może miałem jakiś trefny rozcieńczalnik. Trzeba przy tych farbkach uważać żeby się kałuże nie robiły, cienkimi warstwami malować i czekać aż wyschnie każda kolejna.

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

I jeszcze coś ci doradzę ,przy czyszczeniu aerka, iglicę od przodu wkładaj zawsze bo łatwo uszkodzić a tania nie jest :]

Napisano

Jak dla mnie jedyny słuszny to aceton techniczny. Jako podkład polecam Mr. Surfacer 1000 lub 1200. 1500 nie używałem ale też jest chyba dobry.

Napisano

Lufa M2 zamontowanego na jarzmie, musi być równoległa do lufy armaty 120mm.

Napisano

Mam

Niezbyt wyraźne, ale lepszych nie mam. Kabel elektryczny wchodzi pod metalową osłonę jarzma armaty.

26072009_001_.jpg

4.jpg

84170348.jpg

A tu na przykładzie Mk.4 sposób podłączenia elektrycznego spustu (widoczne są też linki, do awaryjnego, ręcznego uruchomienia spustu):

610.jpg

cable03_zpsb0b9bedf.jpg

cable02_zps71d1759f.jpg

Napisano

Aha, jeszcze jedna sprawa

W tych miejscach znajdują się filtry powietrza do silnika, niestety Hobby Boss zapomniał o otworach z boku pojazdu, przez które wciągane jest powietrze do filtrów:

DSC04746_zps5d3f97f7.jpg

51986af6_zpsc91c6311.jpg

IMG_5522_zpsc846c4b2.jpg

Napisano

Dobre zdjęcie, ale to jest akurat przewód do czujnika ostrzegającego o oświetlenia pojazdu przez wiązkę laserową.

Napisano

Prace nad wieża trwają. Wstepnie zrobiłem okablowanie do M2 Proszę o podpowiedz, czy takie rozmieszczenie może być. Zmienilem również właz, na ten pospolity. Oczywiście na razie sa to prace na sucho i w razie złych decyzji będzie do poprawki

WP_20140816_004_zps1e83c783.jpg

WP_20140816_003_zps5497c1b4.jpg

WP_20140816_002_zps8b5bc165.jpg

Napisano

Kabel stanowczo za gruby...

Powinien też znikać pod blaszaną osłoną jarzma armaty, a nie w okolicy moździerza.

WP_20140816_003_zps288aefc5.jpg

Napisano

Ta wieża bez działa wygląda jak statek z Gwiezdnych Wojen

Ładny modelik. Obserwuje dalej.

Napisano

Z lancuszkiem juz sobie poradziłem. Druga sprawa to gniazdo jednego karabinu ( lewa strona patrząc od przodu ) Niefortunnie mi sie ten element zniszczył Czy są może jakies gotowe żywiczne elementy całego karabinu wraz z gniazdem/podstawą W zestawie są jeszcze dwie ramki z karabinami, jedna ramka na prawa strone i druga ktora nie jest ujeta w instrukcji montażu A nie wiem jak się za to zabrać

No i ostatnia sprawa, czy te konwersje żywiczne firmy legend na tyl pojazdu będą pasować mimo ze są przypisane do modelu Menga ?

Bede wdzięczny za pomoc

• 2 weeks later...
Napisano

Niedługo zdjęcia z ukończonej budowy Dwie rzeczy zostały zmienione. Postanowiłem zmodernizować M2 o metalową lufe i inne elemnty, zestawowe łańcuchy i kulki zostały zastąpione zestawem z voyagera. Troszke się ździwiłem widząc, że te z voyagera są mniejsze od zestawowych, ale najważniejsze, że ilość jest wystarczająca