Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak go teraz pomalować aby to miało ręce i nogi, ktoś podpowie jak to zrobić?

• Odpowiedzi 160
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wkleiłeś już podwozie? (a przy okazji daj na nie wash) Jeśli tak, to będziesz miał trochę gimnastyki z maskowaniem, ale do zrobienia. Najważniejsze to żebyś upilnował krawędzi luków a resztę możesz nawet owinąć ręcznikiem papierowym czy inną folią aluminiową i tylko pozaklejać wszystkie szczeliny.

Napisano

Podwozie nie jest wklejone, było tylko włożone w celu sprawdzenia czy model nie siądzie na "dupie". Wash na podwoziu też dopiero będzie robiony.

Napisano

Fajnie ci idzie ;)

Napisano

po podkładzie teraz to wyjdą wszystkie nierówności i dziury

Napisano

i warstwa podkładu na górze myśliwca:

53.jpg

54.jpg

zobaczymy jutro w świetle dziennym jak to będzie wyglądało

Napisano

dziś tylko przygotowanie do kolejnego etapu malowania rakiet Harm i AIM-120C AMRAAM

55.jpg

Napisano
Czym wypychasz otwory? Co to za gąbka?

ta gąbka była kiedyś w opakowaniu jakiegoś kartonu jako wypychacz więc ją wykorzystałem, jeszcze trochę jej mam ale gdzie by było można taką ewentualnie kupić to nie wiem.

Napisano

Warunki na malowanie sprayem na balkonie niezbyt sprzyjające bo cholernie wieje ale udało się położyć warstwę farby na górze f-ki, spód pomaluję jak dobrze wyschnie ta górna warstwa:

57.jpg

58.jpg

56.jpg

59.jpg

Na trzecim zdjęciu z lewej strony widać niby przebijający biały podkład, ale zapewniam że to jest odbicie światła

Napisano

wygląda fajnie To są te farby Tamiya?

Napisano

biały to farba w sprayu podkładowa z castoramy, a ten szary to tak jak mówisz Tamiya AS-26

Napisano

Choć wiatr dalej wieje dość mocno ale udało się położyć warstwę farby na dole modelu:

61.jpg

62.jpg

60.jpg

Wydaje mi się że jak na pierwszy raz malowania modeli sprayem wyszło to całkiem przyzwoicie. Jak wszystko wyschnie w kilku miejscach muszę wprowadzić jeszcze małe korekty.

Napisano

Panowie jak się nazywa "plastelina" na którą można przyczepić części aby je pomalować sprayem lub aero

Napisano

dzięki Solo, już wcześniej o to pytałem lecz myślałem że to jest coś innego jeszcze

Napisano

Dysze doklejone do całości:

63.jpg

A tutaj pierwsza warstwa drugiego koloru:

65.jpg

64.jpg

66.jpg