bożo wpożo Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Urlop minął . Jako , że warsztatu malarskiego na wyjazd nie byłem w stanie zabrać , to i Renówka musiała sobie poczekać . Ale mogłem zabrać Hoczka , cążki , klej i papier ścierny , więc na kolanie wieczorkami sobie wydłubałem ile mi czasu starczyło . Trzeba powiedzieć , że sam model jest dość gówniany i trzeba przy nim gŁEMboko waloryzować Niezastąpiony Janusz opracował już malowanie dla naszego Hoczka z września 1939 i takiego będę chciał odtworzyć . Tymczasem wracam do Renówki Mam tyle zrobione : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Kolejny żabojad. I dobrze, fajnie że się za nie bierzesz bo przynajmniej człowiek sobie poogląda coś innego niż Teciaki i Panzery. Możesz napisać w skrócie co poprawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 W skrócie Krzysiu to błotniki są za długie i mają taki kształt , że nie przylegają do kadłuba w jego przedniej części , górna część kadłuba jest za krótka i trzeba było ją odrobinę wydłużyć , żeby się jakoś skomponowała z dolną , trochę pracy będzie wymagało obrobienie otworów na klapy na kadłubie , bo po pasowaniu tychże słabo to wygląda . Dodałem listwę wokół kadłuba na łączeniu dołu z górą . Koła napinające trzeba też wycyrklować odpowiednio , bo jeżeli przylepi się je w miejscu gdzie "powinno" się je przylepić , nie można przewlec gąsienicy między kołem a błotnikiem . W sumie nic takiego , ale tamka , meng czy takom to to nie jest p.s. Widzę tera właśnie , że zaszpachlowałem nierówności na wieży po obu stronach w okolicy "łożyskowania" lufy , a powinny być tam takie lekko eliptyczne otworki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Hej, a nie myślałęś o modelu Bronco? Obserwuję i kibicuję... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Nie wiem czy narzędzia to wersja finalna, ale kilof ma ogromny ślad po wypychaczu. Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Kurcze - szkoda że nie cały warsztat od początku. No to czekam na c.d. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Ogólnie z jakością tych narzędzi to jest przesada, Trumpek się nie popisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 8 Września 2014 Autor Share Napisano 8 Września 2014 Nie wiem czy narzędzia to wersja finalna, ale kilof ma ogromny ślad po wypychaczu. Czekam na więcej Według mnie to nie jest ślad po wypychaczu . Inna sprawa to to , że go przykleiłem odwrotnie . Czekam na zamówiony zestaw blaszek to co nieco tam poprawię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cag Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Pamiętaj tylko, że Polska kupiła czołgi w wersji H35... Trumpek i Bronco to wersja późniejsza różniąca się przede wszystkim innym tyłem kadłuba (podwyższony). Jeśli więc chcesz zrobić model w klimacie Wrzesień 1939 musisz sciąć część nadsilnikową.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Francuzi twierdzą, że sprzedali nowsze z podwyższonym tyłem. Tutaj link do dyskusji sprzed kilku lat. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=13367&hilit=Hotchkiss+H38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi