konrad444 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Witam Ukończyłem budowę modelu Merkavy od Menga wzbogaconego o blaszki ET Model, plecioną linkę Eureka XXL, metalowe gąski Spade Ace oraz wykonaną przeze mnie powierzchnie antypoślizgową. Budowę modelu można prześledzić tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=44228 Chciałbym tu też podziękować Tomkowi Hejmo oraz Marcinowi Podrazie za pomoc przy budowie modelu. Tak model prezentował się przed malowaniem (od tego etapu doszły także metalowe gąski): I już skończony: I już na białym tle: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Piękne cudeńko. Też mam takiego w planach, ale czekam aż dokończę zaczęte modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Ja mam pytanie dotyczące klamotów w koszu na wieży- co tam powsadzałeś? Oprócz Heinekena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 Dwa kartony z racjami żywnościowymi dedykowanymi dla czołgistów merkav, karton z wodą evan, karton z puszkami coca coli zero, M4 z granatnikiem oraz skrzynkę amunicyjną do M2. I to wszystko, pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Agresywność "zero"...pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Piękny ! Bardzo mi się podoba . Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Piękna Merkava, jedna z ładniejszych, jakie widziałem Lubię oglądać Twoje modele, zawsze masz ciekawe tematy i coraz lepiej Ci wychodzą Na białym tle lepiej chyba wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Podoba mi się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Obejrzałem tę galerié kilka razy. Zamiłowanie do pojazdów IDF mam, wiec Merkava wygrywa z Abramsem, Challengerem i Leopardem. Model jest absolutnie kapitalny. Wkład pracy i talent złożyły sie na moim zdaniem model wybitny. Co do merytoryki- czuwali znawcy. Wyszła laurka, ale tak miało być. Ps. Mam u siebie dwa HMMWV w izraelskich barwach i moim zdaniem brudzenie pojzadów malowanych tym dość specyficznym kolorem nie jest łatwe. Za to dodatkowo duzy plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Odwaliłeś kupę dobrej modelarskiej roboty. Brawo. Ja też co raz bardziej przekonuję się do Merkavy, chociaż wolę Leopardy w polskim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolikolos Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Bardzo ładny. Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Jak wyżej, bardzo ładny wyszedł bardzo naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 15 Września 2014 Super Moderator Share Napisano 15 Września 2014 Fajny model! Szkoda tylko, że zdjęcia dosyć mdłe - no i nie poprawiłeś anten ;-) pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Wszystko ładnie pięknie, ale niestety wspomniane anteny i skrajniki psują efekt. Brak też okablowania na wieży i łańcuchów na bocznych ekranach, oj chyba pod koniec budowy było nieco za dużo pośpiechu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 18 Września 2014 Autor Share Napisano 18 Września 2014 Dzięki za komentarze. Barthass skrajniki już porawione i spust browninga dołożony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Września 2014 Share Napisano 26 Września 2014 Wreszcie znalazłem Na zdjęciach wygląda świetnie ale nie to co na żywo, naprawdę miło popatrzeć na te twoje modele kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 13 Października 2014 Autor Share Napisano 13 Października 2014 Dziś doszedł do mnie nowe lampy i zrobiłem nowe fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi