Skocz do zawartości

Modelarnia- Warszawa

lotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Nie wiem czy to dobry dział, jeśli nie o proszę o przeniesienie.

Jestem studentem PW. Kiedyś, jak byłem jeszcze w gimnazjum bawiłem się trochę w modelarstwo. Dziś chciałbym do tego wrócić. Niestety mieszkam w akademiku, co trochę uniemożliwia sklejanie modeli. Czy znacie może jakąś modelarnie w Warszawie, w której można sklejać modele redukcyjne? Fajnie gdyby to było miejsce, w którym dwudziestolatek nie będzie wyglądał "dziwnie"

Pozdrawiam

Paweł

Zapamiętaj sobie dobrze!

Pani z portierni nie jest od tego by się w czymkolwiek orientować!

Ja byłem na MTiA obecny WIP, zabawy modelarskie odbywały się bezpośrednio w instytucie. Okazało się że kilku pracowników się tym zajmuje i się do nich podłączyłem. Poszukaj bo na MELu było/jest kilku chłopaków co się tym zajmują. Mają też chyba prężne koło naukowe z modelami RC w roli głównej.

W akademiku - wszystko zależy od współspaczy. W Dużym czyli Alkatrasie można było zorganizować tajemniczy lokal o którym nikt nie miał pojęcia że istnieje! Były to: cichacze, kreślarnie, pomieszczenia techniczne. To się załatwiało z Paniami z administracji z tym że najpierw trzeba się było z nimi zaprzyjaźnić a to nie lada wyzwanie.

Mieszkałem w Mikrusie dwa lata (1991–1992).

• Zgadzam się, że z paniami trzeba się najpierw zaprzyjaźnić. Wszystko jedno czy z administracji, czy na portierni.
  • Pamiętam kolegę ze starszego roku, który kleił w pokoju. Współspacze dali radę.
  • Szukaj
    • IPMS Warszawa
    • organizatorzy Fiesty Modelarskiej (super ludzie)
    • klub Śmigiełko (mocno wirtualny)
    • klub Pancelot (zimno do nich wieje)

[*]Ja chodzę z synem raz w tygodniu na godzinę do Domu Kultury (pan ma dyżur przez około dwie i pół godziny)

też jestem z PW, jak już zameldujesz się w Warszawie i będziesz miał czas wyskoczyć na piwo i pogadać o modelach to daj znać, miejsce do modelowania też się znajdzie

Widzę że jest nas kilku z PW. Co prawda czasy te już dawno minęły.

To może się zorganizujemy na jakieś spotkanie przy ?

• 5 months later...
też jestem z PW, jak już zameldujesz się w Warszawie i będziesz miał czas wyskoczyć na piwo i pogadać o modelach to daj znać, miejsce do modelowania też się znajdzie

Może warto spotkanie powtórzyć?