lotnik Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Cześć! Nie wiem czy to dobry dział, jeśli nie o proszę o przeniesienie. Jestem studentem PW. Kiedyś, jak byłem jeszcze w gimnazjum bawiłem się trochę w modelarstwo. Dziś chciałbym do tego wrócić. Niestety mieszkam w akademiku, co trochę uniemożliwia sklejanie modeli. Czy znacie może jakąś modelarnie w Warszawie, w której można sklejać modele redukcyjne? Fajnie gdyby to było miejsce, w którym dwudziestolatek nie będzie wyglądał "dziwnie" Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 A w którym akademiku mieszkasz i na jakim wydziale studiujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lotnik Napisano 10 Września 2014 Autor Share Napisano 10 Września 2014 MEiL, będę mieszkał w Rivierze. Wiem, że w Mikrusie jest jakaś modelarnia, ale ostatnio jak pytałem to Pani w portierni nie była zorientowana i mówiła, że tam raczej się już nic nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 też jestem z PW, jak już zameldujesz się w Warszawie i będziesz miał czas wyskoczyć na piwo i pogadać o modelach to daj znać, miejsce do modelowania też się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Zapamiętaj sobie dobrze! Pani z portierni nie jest od tego by się w czymkolwiek orientować! Ja byłem na MTiA obecny WIP, zabawy modelarskie odbywały się bezpośrednio w instytucie. Okazało się że kilku pracowników się tym zajmuje i się do nich podłączyłem. Poszukaj bo na MELu było/jest kilku chłopaków co się tym zajmują. Mają też chyba prężne koło naukowe z modelami RC w roli głównej. W akademiku - wszystko zależy od współspaczy. W Dużym czyli Alkatrasie można było zorganizować tajemniczy lokal o którym nikt nie miał pojęcia że istnieje! Były to: cichacze, kreślarnie, pomieszczenia techniczne. To się załatwiało z Paniami z administracji z tym że najpierw trzeba się było z nimi zaprzyjaźnić a to nie lada wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 11 Września 2014 Share Napisano 11 Września 2014 Mieszkałem w Mikrusie dwa lata (1991–1992). Zgadzam się, że z paniami trzeba się najpierw zaprzyjaźnić. Wszystko jedno czy z administracji, czy na portierni. Pamiętam kolegę ze starszego roku, który kleił w pokoju. Współspacze dali radę. Szukaj IPMS Warszawa organizatorzy Fiesty Modelarskiej (super ludzie) klub Śmigiełko (mocno wirtualny) klub Pancelot (zimno do nich wieje) [*]Ja chodzę z synem raz w tygodniu na godzinę do Domu Kultury (pan ma dyżur przez około dwie i pół godziny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 też jestem z PW, jak już zameldujesz się w Warszawie i będziesz miał czas wyskoczyć na piwo i pogadać o modelach to daj znać, miejsce do modelowania też się znajdzie Widzę że jest nas kilku z PW. Co prawda czasy te już dawno minęły. To może się zorganizujemy na jakieś spotkanie przy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Może w Bolku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 Kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zs Napisano 12 Września 2014 Share Napisano 12 Września 2014 możecie spróbujcie, pokątnie coś w T1 podłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Ja i FAZZY_bez_humoru będziemy w piątek o godzinie 18 w Bolku. Jeśli ktoś ma ochotę pogadać o modelach przy malym jasnym to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 No to jest szansa. Znaki rozpoznawcze? Zakupy z pobliskiego sklepu pod pachą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 piwo i modele na stole, koszulki WFM jesteśmy tak specyficzni że i bez tego w tłumie byś nas rozpoznał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 piwo i modele na stole, koszulki WFMjesteśmy tak specyficzni że i bez tego w tłumie byś nas rozpoznał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 No cóż, frekwencja nie dopisała. Ale żeby nie było, że umówionych znaków sygnałów na stole nie było widać. Tak więc z Fazzym posiedzieliśmy, pogadaliśmy i wypiliśmy kilka piwek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 też jestem z PW, jak już zameldujesz się w Warszawie i będziesz miał czas wyskoczyć na piwo i pogadać o modelach to daj znać, miejsce do modelowania też się znajdzie Może warto spotkanie powtórzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 … Może warto spotkanie powtórzyć?W weekend 21–22 Marca 2015. Mam nadzieję, że syn będzie wtedy ze mną. To było by dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2015 Share Napisano 6 Marca 2015 … Może warto spotkanie powtórzyć?W weekend 21–22 Marca 2015. Mam nadzieję, że syn będzie wtedy ze mną. To było by dwóch.A czy znane jest już miejsce spotkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Marca 2015 Share Napisano 6 Marca 2015 Mój post był typowo zaczepny by rozwinąć temat. Miejsce oczywiście do ustalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 6 Marca 2015 Share Napisano 6 Marca 2015 ja optuję jednak za spotkaniem w środku tygodnia - w weekendy jeździ się na konkursy, do domu, odsypia :P miejsce dowolne, może być tam gdzie ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Marca 2015 Share Napisano 6 Marca 2015 Może być środek tygodnia. Wszystko zależy gdzie i o której. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 … w weekendy jeździ … do domu …To „Warszawka”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Zostaje tylko ta "Warszawka", której na skutek "awansu" gospodarstwa tak podupadły ze nie ma do gdzie jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Czy w tym tygodniu komuś pasuje?? W środku tygodnia dla mnie optymalna godzina to 1:30-18:00. Jeśli chodzi o lokal to ja optuję za miejscem z prawdziwym piwkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi