zioło123 Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 (edytowane) Witam po kilku latach przerwy wracam do modelarstwa i postanowiłem zbudować sobie czołg (wcześniej budowałem tylko samoloty) i padło na tygryska królewskiego dragona z wieżą porschego (bo jest ładniejszy niż henschel). Jest to ten zestaw pewnie wszystkim dobrze znany http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.182-Kingtiger-Porsche-Turret-w-Zimmerit.html . Po kilku godzinach szukania w google zdecydowałem, że złożę sobie annaliese. I od razu pytanie czy do zrobienia kamuflażu na lakier do włosów muszę mieć aero? Bo zamierzam malować pędzlami (jeśli muszę to mam problem). Zamierzam wzbogacić go o błotniki edka, będzie to mój pierwszy kontakt z fototrawionkami. To tak w ramach powitania idę kleić może jeszcze coś dzisiaj wrzucę. Zapraszam do oglądania (jak już będzie co ) i proszę o pomoc bardziej doświadczonych modelarzy . Sory za błąd już naprawione I pierwsze zdjęcie niewiele ale zawsze coś Edytowane 29 Września 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Ja na sekundę: wieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Witam. Piękny i Bestia! I zasiadam w pierwszym rzędzie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Teoretycznie nie musisz mieć aero ale ciekawy jestem efektu takiego kamo z pędzla, trzymam kciuki i kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AfroLapeno Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Powodzenia z tym modelem. Dopiero zaczynam, ale patrząc na wytloczki od dragona, nie mam watpliwosci co do producenta mojego nastepnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 1 Października 2014 Autor Share Napisano 1 Października 2014 Powoli do przodu ale już coś tam widać i nie mogłem się powstrzymać żeby przymierzyć góre tak sobie pomyślałem czy by nie zrobić mojej anneliesy w letnim kamo tylko nie wiem jakie powinno być bo nie moge znaleźć jej zdjęcia w innym niż zimowe kamo może ktoś wie jak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 leniuszku, proszę: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=190746 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 siema wiem, ze dlugo nic nie wkleilem ale model prawie na ukonczeniu (przynajmniej klejenie) jutro wrzuce zdjecia. mam do was pytanie jakich farby pactry powinienem uzyc jako zielen? pozostale dwie znalazlem mysle o tych http://www.mojehobby.pl/products/A104-Panzer-Dunkelgelb-1943.html i http://www.mojehobby.pl/products/A103-Panzer-Rot-Braun-M.html chyba beda dobre prosze o pomoc bo chcialbym ruszyc z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 I obiecane zdjecia kotka siatki jeszcze nie przyklejone obicia zimmeritu zrobione szpachlą chciałem zobaczyć jak wyjdzie i chyba nie jest najgorzej. Jak na pierwszy czołg jestem zadowolony najgorsza była zabawa z magic trackami ale nie było tragicznie. Teraz czeka na malowanie i opinie. Ponawiam pytanie jakiego koloru pactry najlepiej użyc według instrukcji (chyba jest podany humbrol) jest olivgreen ale jakos do mnie to nie przemawia, wydaje mi sie, że powinien być ciemniejszy. Po długich poszukiwaniach znalazłem zdjecie letniej anneliesy (chyba to ona) wnioskuje, że to anneliesa po numerze i hakach na gąski. Zapraszam do komentowania (jeśli ktoś to jeszcze obserwuje) i pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Dobrze że coś się dzieje. Nie jestem przekonany do tych uszkodzeń zimmeritu przy pomocy szpachli. Z regóły odpryskiwał on on metalu i jewżeli tylko go wypełniłeś szpachlą to może to wyglądać dziwnie. Trzeba by go najpierw zeszlifować z modelu. Niestety na zdjęciach słabo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Został zeszlifowany, a to wypełnienie zrobiłem bo widziałem gdzieś jak ktoś nadał fakturę za pomocą surfacera chyba było to w super modelu przy elefancie. Jeśli taki efekt jest nie mozliwy to usunę szpachle. Sory za możliwe literówki ale pisze z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 W takim razie powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Listopada 2014 Share Napisano 18 Listopada 2014 Na zdjęciu to tygrysy z wieżą Henshel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 18 Listopada 2014 Autor Share Napisano 18 Listopada 2014 Wydaje mi się ze porsche bo widać zaokrąglenia z przodu, ale może źle widzę. I tak zrobię to kamo bo już mi się spodobalo a tu akurat mogę wymyślać :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 W związku z tym, że nie mogę się zdecydować w 100% co do malowania tygrysa zamierzam zabrać się do kolejnego modelu i na nim poćwiczyć malowanie i brudzing w szafie mam Pz.kpfw 35 (t) i Pantere zvezdowską i tu pytanie do was, za który się wziąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Chciałbym Pz.kpfw 35(t),ale z ciekawości chętnie bym zobaczył warsztat Zvezdowskiej Pantery. Tak więc ją poproszę. A na marginesie to ten Pz z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Cmk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Pantherka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Tak Pantera jest ładniejsza poza tym Tygryski lubią Pantery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 15 Marca 2015 Autor Share Napisano 15 Marca 2015 Po długiej przerwie coś ruszyło do przodu nie wiem czemu się tak błyszczy na zdjęciach jak się podoba? Kamo wymyślone jako że nie ma zdj letniej anneliesy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 W końcu jaką farbą pomalowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 W końcu jaką farbą pomalowałeś? Nie istotne, bo i tak kolory kompletnie nie trafione. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Niestety kolory tak jaskrawe, że nawet lakier i wash nie pomogły. Poza tym weź wacik albo patyczek do uszu nasączony white spiritem i przeczyć z farby olejnej większe, płaskie powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło123 Napisano 16 Marca 2015 Autor Share Napisano 16 Marca 2015 Czyli nie wygląda to na zacieki? Zieleń jest niby do niemieckich pojazdów, myślałem, że po washu będzie ciemniejsza no ale trudno przy następnym modelu użyje innego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 16 Marca 2015 Share Napisano 16 Marca 2015 Lakierowałeś go Sidoluxem? On trochę przyciemnia kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi