Jump to content

Fiat 621 Ftf 1:72

Andrzej_LK
 Share

Recommended Posts

super model z kilkoma przeróbkami jak choćby reflektory. Do tego delikatnie przykurzony.

podstawka ożywiła scenkę.Super.

gratuluję.

PS

Józek powinien odpowiedzieć przed dowódcą bo nieodpowiedzialnie nie pozbył się dowodów swojej niedyspozycji...

Konsekwentnie polskie. Brawo Andrzeju, kolejny udany model.

Ładnie i ze smakiem

No, może przy takich zbliżeniach trochę rzuca się w oczy szew łączenia na szyi pana w berecie, ale poza tym lux

" - Pyrkosz, pyrkosz i nie jedziesz"

Świetna praca w małej skali, tylko pogratulować.

jeśli kolega sugeruje ciężarówke z czterech pancernych ( bo to z tego cytat) to niestety dotyczył Lublina 51 i do tego występującego w tym filmie niezgodnie z prawdą historyczną

Chyba koledze brak dystansu do modelarstwa. Myślisz, że człowiek urodzony wiele lat przed nakręceniem tego serialu i oglądającego ten serial przez szmat czasu a na dodatek parającemu się modelarstwem właśnie w tym stylu jak ta praca taki szczegół by zaowocował ignoranctwem. Cytat jest sytuacyjny co do sceny a nie merytoryczny co do zawartości dioramy.

Miło mi, że model się podoba. Tak, kalki to Model Maker, kładły się przyzwoicie i trafiłem na całkiem nieźle wydrukowany arkusik. Niestety zestaw zawiera koszmarny błąd merytoryczny, na który wcześniej zwrócił uwagę kolega mysiek13 - jest to malowanie ciężarówki Ursus późnej serii produkcyjnej, był to samochód gospodarczy 7 PUŁ, znany z fotografii z 1932 roku. Niestety, do tego zdjęcia dotarłem za późno... i żyłka mi skoczyła jak Józkowi na pace. Niestety nie wystawia to firmie dobrego świadectwa bo w zestawie kalkomanii malowanie opisane jest jako Fiat 621. Pozostaje przynajmniej mieć nadzieję, że udało się uchwycić trochę klimatu epoki.

kalki to Model Maker, kładły się przyzwoicie i trafiłem na całkiem nieźle wydrukowany arkusik
Gratulacje
Niestety zestaw zawiera koszmarny błąd merytoryczny
Andrzeju, na pocieszenie (choć zapewne marne) napiszę, że wszelakich kwiatków-baboli w różnych zestawach tego producenta jest tyle, że można by z nich porządny wieniec ułożyć...