Andrzej_LK Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Pojedzie? Nie pojedzie... Budzić Józka? Budzić!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 ŚLICZNOŚCI "Śpioch" czadowy, że tak się wyrażę Pozdrawiam. Marcin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 super model z kilkoma przeróbkami jak choćby reflektory. Do tego delikatnie przykurzony. podstawka ożywiła scenkę.Super. gratuluję. PS Józek powinien odpowiedzieć przed dowódcą bo nieodpowiedzialnie nie pozbył się dowodów swojej niedyspozycji... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Konsekwentnie polskie. Brawo Andrzeju, kolejny udany model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Ziętek Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 wyszło Andrzeju . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Ciekawa praca. Model elegancko pomalowany, a figurki dodają życia całej scence. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Ładnie i ze smakiem No, może przy takich zbliżeniach trochę rzuca się w oczy szew łączenia na szyi pana w berecie, ale poza tym lux Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 To żyłka mu wyszła bo Józek niedysponowany a fura nie działa :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 To żyłka mu wyszła bo Józek niedysponowany a fura nie działa :-DA wiesz, że o tym samym pomyślałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapral Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Zawsze jestem pełen podziwu dla dobrze zrobionych modeli w 1:72. Ta skala to nie dla mnie niestety. A ten jest naprawdę DOBRY Do tego figurki i podstawka Brawo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Bardzo fajnie skomponowana scena. Podoba mi się bardzo zwłaszcza malowanie i brudzenie Fiata. Patrząc po butelkach na pace to Józka nie dobudzą . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Wykonani i pomysł na scenkę bombowy. Tylko pogratulować. Chyba kolejny Fiat na fotkę Admina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mysiek13 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 (edited) Kolejny z Twoich świetnych modeli Gratuluje wysokiej klasy. Kalki Modelmaker? Jak sie kładły? Edited October 18, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polski_Czołgista Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 To wygląda jak 1:35 a nie 1:72! Piękny model! BRAWO! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert72 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Swój zachwyt wyraziłem już wcześniej ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić to jeszcze raz-wszystko jest piękne jako całość jak i każde z osobna! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROMAN Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 " - Pyrkosz, pyrkosz i nie jedziesz" Świetna praca w małej skali, tylko pogratulować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajtok Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Ładne autko - takie właśnie lubię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 " - Pyrkosz, pyrkosz i nie jedziesz" Świetna praca w małej skali, tylko pogratulować. jeśli kolega sugeruje ciężarówke z czterech pancernych ( bo to z tego cytat) to niestety dotyczył Lublina 51 i do tego występującego w tym filmie niezgodnie z prawdą historyczną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROMAN Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Chyba koledze brak dystansu do modelarstwa. Myślisz, że człowiek urodzony wiele lat przed nakręceniem tego serialu i oglądającego ten serial przez szmat czasu a na dodatek parającemu się modelarstwem właśnie w tym stylu jak ta praca taki szczegół by zaowocował ignoranctwem. Cytat jest sytuacyjny co do sceny a nie merytoryczny co do zawartości dioramy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 oj tam dystans mam... po prostu nie wszyscy mogli kojarzyć skąd taki cytat to się wysunąłem przed szereg... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROMAN Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Skoro jeśli i o ile tak, to bardzo przepraszam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted October 18, 2014 Author Share Posted October 18, 2014 Miło mi, że model się podoba. Tak, kalki to Model Maker, kładły się przyzwoicie i trafiłem na całkiem nieźle wydrukowany arkusik. Niestety zestaw zawiera koszmarny błąd merytoryczny, na który wcześniej zwrócił uwagę kolega mysiek13 - jest to malowanie ciężarówki Ursus późnej serii produkcyjnej, był to samochód gospodarczy 7 PUŁ, znany z fotografii z 1932 roku. Niestety, do tego zdjęcia dotarłem za późno... i żyłka mi skoczyła jak Józkowi na pace. Niestety nie wystawia to firmie dobrego świadectwa bo w zestawie kalkomanii malowanie opisane jest jako Fiat 621. Pozostaje przynajmniej mieć nadzieję, że udało się uchwycić trochę klimatu epoki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Całość powala. Pisałem już przy podobnym modelu "widać, że da się z tych modeli COŚ wyciągnąć" Powiedz mi czym robiłeś napis na pace? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted October 22, 2014 Author Share Posted October 22, 2014 Dziękuję za opinię, odpowiedź na twoje pytanie umieściłem w poprzednim poście :-) - zestaw kalkomanii Model Maker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 kalki to Model Maker, kładły się przyzwoicie i trafiłem na całkiem nieźle wydrukowany arkusikGratulacje Niestety zestaw zawiera koszmarny błąd merytorycznyAndrzeju, na pocieszenie (choć zapewne marne) napiszę, że wszelakich kwiatków-baboli w różnych zestawach tego producenta jest tyle, że można by z nich porządny wieniec ułożyć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts