Gerd Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Zmagania z materią można zobaczyć w wątku warsztatowym, kto "ma zdrowie": zapraszam: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=44256 Natomiast historia kończy się tak: i porównanie 1:48 i 1:72 Edytowane 24 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 kto "ma zdrowie: zapraszam: Bardzo dobry wybór tekstu do tego co pokazałeś. Jak chcesz robić model z cyklu SF to bądź konsekwentny. Powłoka lakiernicza ze złomu , a kalki i kółka nówki nie śmigane. Moim zdaniem masakra piłą motorową 2 1/3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 24 Października 2014 Share Napisano 24 Października 2014 Malowanie mi sie podoba. Maszyna rzadka i ciekawa. Taki klon Me 262. Brawo za model i temat, bo takich to mało. Ale kalki? cos z nimi nie teges. i widać ślady do okoła kalek. Nie dałeś błyszczącego pod i na kalki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Października 2014 Autor Share Napisano 24 Października 2014 ...., a kalki i kółka nówki nie śmigane. Dzięki za spostrzeżenia. Nie wszytko jest takie "nowe" jak faktycznie może wyglądać na pierwszy rzut oka. Swoją drogą z kalkami była osobna sprawa..., a w wątku warsztatowym szczegóły. Natomisat jesli chodzi o "SF" to można powiedzieć że jest "z pogranicza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 A mnie się podoba tak jak jest, taki nierzeczywisty w stylu SF. Fajnie styrany. Spróbuj może zrobić jeszcze serię zdjęć na białym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2014 No to "na białym": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Odważny. Kontrastowy. Szkoda, że te kontrasty są trochę schematycznie po liniach podziału. Ale tak bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 6 Kwietnia 2015 Share Napisano 6 Kwietnia 2015 Pojechałeś Gerd z tą Kikką. Co prawda model typowe S-F (samolot przeznaczony do ataków samobójczych nie miałby kiedy tak się zużyć), ale wykonanie baaaaardzo OK. Zwłaszcza silnik super, ja się nie odważyłem robić repliki Ne-20. Szkoda, że nie podwiesiłeś bombki pod samolot, z tego co pamiętam jest w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2015 No właśnie nie ma. Jeśli masz "luźna" japońską bombę to... z przyjemnością dołożę do modelu. Nie chciałem go robić jako kamikaze, maiło być IJN'46 zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Wyjątkowo ciekawy i rzadki model, a mnie się "zmęczenie" malowania bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2016 Mogę w końcu projekt uznać za ostatecznie zakończony. Od samego początku chciałem dodać kierowcę ale nie było nic godnego uwagi. Marna plastikowa Hasegawa albo siedzący w kabinie pilot trochę bez sensu w tym przypadku. Cierpliwość została jednak nagrodzona. Trafił się zestaw: w środku piękna żywica, warta wydanych 180 czeskich koron. z tego mamy: no i kotlet odgrzany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 Podobają mi się kozaki tego japonczyka. Może kotlet odgrzewany ale przyjemnie popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Nadal chcesz tą japońską bombę? Mam wolną 250 kg dedykowaną do D4Y Judy, ale powinna pasować i do Kikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi