Gerd Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 (edited) Zmagania z materią można zobaczyć w wątku warsztatowym, kto "ma zdrowie": zapraszam: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=44256 Natomiast historia kończy się tak: i porównanie 1:48 i 1:72 Edited October 24, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek K Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 kto "ma zdrowie: zapraszam: Bardzo dobry wybór tekstu do tego co pokazałeś. Jak chcesz robić model z cyklu SF to bądź konsekwentny. Powłoka lakiernicza ze złomu , a kalki i kółka nówki nie śmigane. Moim zdaniem masakra piłą motorową 2 1/3 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beecker Posted October 24, 2014 Share Posted October 24, 2014 Malowanie mi sie podoba. Maszyna rzadka i ciekawa. Taki klon Me 262. Brawo za model i temat, bo takich to mało. Ale kalki? cos z nimi nie teges. i widać ślady do okoła kalek. Nie dałeś błyszczącego pod i na kalki? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted October 24, 2014 Author Share Posted October 24, 2014 ...., a kalki i kółka nówki nie śmigane. Dzięki za spostrzeżenia. Nie wszytko jest takie "nowe" jak faktycznie może wyglądać na pierwszy rzut oka. Swoją drogą z kalkami była osobna sprawa..., a w wątku warsztatowym szczegóły. Natomisat jesli chodzi o "SF" to można powiedzieć że jest "z pogranicza". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK1885 Posted October 25, 2014 Share Posted October 25, 2014 A mnie się podoba tak jak jest, taki nierzeczywisty w stylu SF. Fajnie styrany. Spróbuj może zrobić jeszcze serię zdjęć na białym tle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted December 12, 2014 Author Share Posted December 12, 2014 No to "na białym": Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted December 20, 2014 Share Posted December 20, 2014 Odważny. Kontrastowy. Szkoda, że te kontrasty są trochę schematycznie po liniach podziału. Ale tak bardzo fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenzan Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Pojechałeś Gerd z tą Kikką. Co prawda model typowe S-F (samolot przeznaczony do ataków samobójczych nie miałby kiedy tak się zużyć), ale wykonanie baaaaardzo OK. Zwłaszcza silnik super, ja się nie odważyłem robić repliki Ne-20. Szkoda, że nie podwiesiłeś bombki pod samolot, z tego co pamiętam jest w zestawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted April 10, 2015 Author Share Posted April 10, 2015 No właśnie nie ma. Jeśli masz "luźna" japońską bombę to... z przyjemnością dołożę do modelu. Nie chciałem go robić jako kamikaze, maiło być IJN'46 zgodnie z pierwotnym przeznaczeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted April 10, 2015 Share Posted April 10, 2015 Wyjątkowo ciekawy i rzadki model, a mnie się "zmęczenie" malowania bardzo podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted January 29, 2016 Author Share Posted January 29, 2016 Mogę w końcu projekt uznać za ostatecznie zakończony. Od samego początku chciałem dodać kierowcę ale nie było nic godnego uwagi. Marna plastikowa Hasegawa albo siedzący w kabinie pilot trochę bez sensu w tym przypadku. Cierpliwość została jednak nagrodzona. Trafił się zestaw: w środku piękna żywica, warta wydanych 180 czeskich koron. z tego mamy: no i kotlet odgrzany: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Podobają mi się kozaki tego japonczyka. Może kotlet odgrzewany ale przyjemnie popatrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenzan Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Nadal chcesz tą japońską bombę? Mam wolną 250 kg dedykowaną do D4Y Judy, ale powinna pasować i do Kikka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted February 8, 2016 Share Posted February 8, 2016 Cudo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts