Marudek Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 I teraz pilnie poszukuję- odkupię szybkę do tego modelu. Jeśli ktoś by posiadał takową na zbyciu- piszcie na PW. Jak ma być idealnie, to proponuję odciąć, zrobić z tej szybki kopyto i wytłoczyć nowe oszklenie z przezroczystej folii. Takie oszklenie ma realistyczną grubość i o wiele lepszą przejrzystość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 I teraz pilnie poszukuję- odkupię szybkę do tego modelu. Jeśli ktoś by posiadał takową na zbyciu- piszcie na PW. Jak ma być idealnie, to proponuję odciąć, zrobić z tej szybki kopyto i wytłoczyć nowe oszklenie z przezroczystej folii. Takie oszklenie ma realistyczną grubość i o wiele lepszą przejrzystość. Próbowałem odciąć,i to całkiem delikatnie, ale przez to CA szybka zrobiła się krucha i popękała.A później, to kupiłem drugi model, a w tak zwanym między czasie udało mi się zdobyć tę szybkę i wreszcie mogę ten model ukończyć. A jakoś tak ostatnio naszło mnie na śmigłowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 I teraz pilnie poszukuję- odkupię szybkę do tego modelu. Jeśli ktoś by posiadał takową na zbyciu- piszcie na PW. Jak ma być idealnie, to proponuję odciąć, zrobić z tej szybki kopyto i wytłoczyć nowe oszklenie z przezroczystej folii. Takie oszklenie ma realistyczną grubość i o wiele lepszą przejrzystość. Próbowałem odciąć,i to całkiem delikatnie, ale przez to CA szybka zrobiła się krucha i popękała.A później, to kupiłem drugi model, a w tak zwanym między czasie udało mi się zdobyć tę szybkę i wreszcie mogę ten model ukończyć. A jakoś tak ostatnio naszło mnie na śmigłowce. BARDZO DOBRZE CIĘ NASZŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 13 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Wena twórcza trwa nadal, to i trzeba to wykorzystać. Model przygotowany do nałożenia kalek, pozostałe elementy powoli się robią: wirnik, śmigło ogonowe, podwozie, uzbrojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Dla mnie 48 wydaje się maleństwem a 72 to już zupełnie inny wymiar - musiałbym zmienić okulary. ,-))) Kleiłem kiedys okrety w 1-700. i po tej przygodzie samolotki w 72 to giganty ,-))) UH-34 i wszelkie Wessexy jak widzę maja swoich fanów ,-)) Mi się marzy jakiś taki : KRL, wybrałes chyba dobry model. Chyba lepszy od italerki pod względem detalu. I ma bardzo pożyteczne, wręcz niezbędnie blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 14 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2015 I kalki położone / za wyjątkiem czerwonej obwódki wokół wydechu/ generalnie nie było z nimi żadnych problemów, Po weekendzie położę finalny lakier, podoklejam wszystkie brakujące elementy+kilka drobiazgów których nie ma w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Sierpnia 2015 Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Bardzo ładny wiatraczek Ci wychodzi Trzymam kciuki, i sobie po patrzę z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam, No i UH-34 już prawie ukończony, dojdzie jeszcze kilka drobiazgów: przewody itp. A puki co model prezentuje się tak: całość pokryta satynowym lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Bardzo udany wiatraczek, gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 elegancja. Jedyne co mnie denerwuje, ale nie tylko w twoim modelu, ale tez w dobrych wykonach czterousemkowych, to brak szczelin w tym czerwonym elemencie na grzbiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 elegancja. Jedyne co mnie denerwuje, ale nie tylko w twoim modelu, ale tez w dobrych wykonach czterousemkowych, to brak szczelin w tym czerwonym elemencie na grzbiecie. I jak będę za czas jakiś budował kolejnego UH-34, to te szczeliny ponacinam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Te, co są, można by też mocno zwashować, może to by podniosło jakoś realizm A model piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Te, co są, można by też mocno zwashować, może to by podniosło jakoś realizm A model piękny. Te szczeliny maja dosyc nietypowy kształt. Nalezy sobie poogladac fotki, niemniej da sie to zrobic nawet w 72 ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Są gotowe, w 72ce jest któryś model, (muszę zajrzeć do pudeł) który ma te szczeliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Wrzucam pare fotek, dla zobrazowania problemu ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Proszę pamiętałem, że gdzieś było... italerka w tym wariancie ma dwa elementy do wyboru ... ze szczelinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Pudło. To dwa warianty tych szczelin, a te z prawej strony ramki są ślepe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Pudło. To dwa warianty tych szczelin, a te z prawej strony ramki są ślepe. Czyżby? mam ten model w ręku Zwróć uwagę Swą, na cień pod tym elementem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 wyciągnąłem mój egzemplarz, i faktycznie szczeliny sa ,-)) Troche trzeba je powiekszyc, ale sa bardzo eleganckie. Dziwie sie zatem czemu Italerka w 48 ich nie zrobiła. Kurde, Wessex z Falklandów podchodzi pod zime ?? tam zawsze jest zimno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Wybaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 20 Sierpnia 2015 Share Napisano 20 Sierpnia 2015 Elegancki model, bardzo mi się podoba Owszem, italerka już bardzo dawno wypuściła ten model i zrobiła te szczeliny. Element ten znam na wylot bo z 10 lat temu mi gdzieś zginał jak już cały model z blaszkami parta prawie ukończyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 ... Owszem, italerka już bardzo dawno wypuściła ten model i zrobiła te szczeliny.... Obejrzałem jak to wygląda w drugim egzemplarzu jaki mam ,i szczelinki są. W tym który skleiłem były one jakieś nie wyraźnie zaznaczone. Dzięki za te uwagi- pomogą przy zabawie z drugim, /a może i nawet trzecim/ modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Ja przy rewitalizacji swego modelu zwrócę uwagę na te szczeliny. Jak komuś kalki zostaną do wersji wietnamskiej, bo inaczej nie zabieram się za rewitalizację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 21 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2015 Lipstein, jako że drugi UH będzie w innym malowaniu, to mogę się pozbyć wietnamskiej kalki. A tym samym zmusić Cię do rewitalizacji. Reszta na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Sierpnia 2015 Share Napisano 21 Sierpnia 2015 awiatik, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi