stroju Napisano 11 Listopada 2014 Share Napisano 11 Listopada 2014 Historia tego modelu sięga daleko w przeszłość, kupiłem i skleiłem lata temu. Nawet jeszcze się galeria uchowała: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=17&t=5576 Ze 2 lata temu wpadłem na pomysł żeby zmyć całą farbę i przerobić go na jakiś fajny wrak, wprowadziłem trochę zmian konstrukcyjnych: Później malowanki: I tak model trafił w otchłań zapomnienia warsztatowego, na dwa lata, aż do teraz kiedy w końcu wymyśliłem koncepcję dioramki do niego: Zbocze wzgórza, wrak mocno zarośnięty, tkwiący tam od czasów wojny przez kilkadziesiąt lat, pora roku - jesień. Roślinność już doszła choć tu będą małe zmiany, krzaczory rosnące w rogu przy zderzaku przerzucę na tył, żeby nie było takiej gęstwiny. Jeszcze wiele rzeczy wymaga dopracowania, ale już widać trochę końcowy efekt. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 O zesz karwia... Super! Fajny pomysl i wykonanie tez. Cos z ta rdza bedziesz jeszcze robil Bo troche jednolicie wyglada. Jakiegos ludka tez planujesz dodac do calosci? Sorry ale pisze z telefonup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parabolek Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Ogólnie fajnie, ale sądzę, że wrak który leżałby kilkadziesiąt lat w lesie wyglądałby troszkę inaczej, bardziej zjechany. Ale możę to dopiero początek. Powodzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2014 Share Napisano 12 Listopada 2014 Pomysł super, podstawka rewelacja. Natomiast sam pojazd jeszcze trochę pracy wymaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 A te rdzawe przebarwienia robiłeś na jakiś specyfik, czy przecierałeś po prostu kolor bazowy do rdzawego podkładu? Bardzo dobry pomysł na dioramę, że o warsztacie i detalowaniu wraku nie wspomnę. Dodaję do zakładek, tak na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 Przecierany na lakier do włosów, właściwie nie na lakier tylko chipping fliud z ak ale to prawie to samo. A co do stopnia zjechania nie ma określone jakie przedstawia lata, tym bardziej nie będzie człowieka który by mógł czas akcji określić. chciałem dać jakąś zwierzynę ale nikt nie odpowiedział na moje zapytanie czy jakieś pojedyncze figurki takowej ma więc obejdzie się bez. Trochę zmian zaszło, szczególnie w tym narożniku przy zderzaku, ale to oczywiście jeszcze nie koniec, pojazd dopieszczę na samym końcu. Szkoda tylko że na fotkach kolory wychodzą trochę inne, jakoś nigdy fotografowanie diorami mi nie szło dobrze pod tym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Listopada 2014 Share Napisano 20 Listopada 2014 Super! Ale jedna mała uwaga. Skoro stoi pod drzewami (jak mniemam dość długo) to wypadałoby nasypać trochę liści. Samo zużycie pojazdu wygląda pysznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Tak liści zdecydowanie i jakąś niespodziankę. Dwóch małolatów bawiących się w czołg, a na boku napis RUDY-102, żula-hejnalistę z winem la Patik albo może "człowiek-magnes" z palnikiem do cięcia na plasterki? Chyba, że tam gdzie to rdzewieje to insza qltura... W każdym razie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 Tak liści zdecydowanie i jakąś niespodziankę. Dwóch małolatów bawiących się w czołg, a na boku napis RUDY-102, żula-hejnalistę z winem la Patik albo może "człowiek-magnes" z palnikiem do cięcia na plasterki? Swieta racja ... to figurki "ludziow" nadają życia i opowiadają jakąś historie . Bez tego to tylko ładny model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Tak liści zdecydowanie i jakąś niespodziankę. Dwóch małolatów bawiących się w czołg, a na boku napis RUDY-102, żula-hejnalistę z winem la Patik albo może "człowiek-magnes" z palnikiem do cięcia na plasterki? Swieta racja ... to figurki "ludziow" nadają życia i opowiadają jakąś historie . Bez tego to tylko ładny model... I bez ludzików model prezentuj się bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Dodałem więcej rdzy, jednak wyglądał zbyt świeżo. Farbki AK i pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Daj no trochę jaśniejsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek02 Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Fajnie ze dołożyłeś mu rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi