Markuz Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Nie wiem jak to się stało, że mi ten warsztat umknął. Krzysiek widzę, że nie próżnujesz. Ten będzie "zielony". Ooo i już widzę że zmierzasz na właściwą stronę frontu Maluj maluj ciekaw jestem jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 13 Grudnia 2014 Super Moderator Share Napisano 13 Grudnia 2014 Bardzo szybko kleisz :-) kiedy czas znajdujesz? Kibicuje, jak zawsze! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Hej, nie wiem, czy zauważyłeś, ale warsztatów nie dałem jeszcze Zauważyłem, dlatego napisałem że mółgbys jakiś zapodać. Ale czekam choćby i na galerię. Maluj go w oryginale z podmalówkami po naprawach w radzieckiej zieleni.Czy w zaiązku z tym trzeba coś w modelu zmieniać? Ooo i już widzę że zmierzasz na właściwą stronę frontu Dla ciebie zrobię go na ruska. Jest zestaw kalek. Bardzo szybko kleisz :-) kiedy czas znajdujesz?Ostatnio trochę się udawało wieczorami posiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Ładnie poskładany. Ma jakiś urok ten czołczuś. Trza go będzie chyba sobie sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2014 Chętnie bym go w twoim wykonaniu zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 15 Grudnia 2014 Share Napisano 15 Grudnia 2014 Nie nic zmieniać nie trzeba. Mogli wymieniac koło, naprawiac blotnik, etc. I uzyli do tego farbe jaka mieli w warsztacie polowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 17 Grudnia 2014 Share Napisano 17 Grudnia 2014 Mam na celowniku Valentine od AFV. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2015 To co tygryski lubią najbardziej - malowanie. Jako eksperyment maluję farbą z instrukcji.Model po sido - może uda się wieczorem kalki położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rucek Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 Ładnie wyszło. Ciekawe kiedy ja dojdę do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 13 Stycznia 2015 Share Napisano 13 Stycznia 2015 No ładnie. Jak oglądam Twoje prace to mama ochotę taki czołg skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Położyłem kalki i wyszedł babol. Użyłem niewłaściwej połówki wieży z lewej strony - powinna być bez włazu. Trudno. Doszły też obicia i lakier matowy. Teraz pora na zabawę z olejami. I teraz kwestia kolorów. Najbardziej jest on zbliżony do tego na poniższym zdjęciu - robione komórką. Zielony jest troszkę mniej soczysty. Jakoś nie mogę sobiez odzwierciedleniem koloru poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 OOO... czekałem na dalszy ciąg i słusznie. widać wspaniałe efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Lutego 2015 Share Napisano 1 Lutego 2015 Bardzo ładny, w Twoim stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 ciekawie wyglądają te różne kolory na różnych zdjęciach, ale jedno pozostaje takie samo- ta modulacja jest wręcz cudna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2015 Autor Share Napisano 2 Lutego 2015 Dzięki, teraz kolej na olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 2 Lutego 2015 Share Napisano 2 Lutego 2015 Taaak, "olej"go! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 2 Lutego 2015 Super Moderator Share Napisano 2 Lutego 2015 Ładnie, kontrastowo! No Panie widzę, że technika rozjaśnienia paneli jest wymastrowana :-) Pozdrawiam i ogladam dalej. Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Dzięki i jak zwykle cieszę się że się podoba. Co do samego malowania to musze przyznać, że ze względu na swoją konstrukcje (szczególnie tył) jest to najtrudniejszy jak do tej pory dla mnie model do pomalowania. Tym bardziej cieszy mnie wasza aprobata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Jeżeli to jest Twoim zdaniem najtrudniejszy model, a tak sobie z nim poradziłeś, to już chyba nie ma nic co by Cie powinno zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Świetny. Czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 To teraz czekamy na nowa skale Krzychu-1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Położyłem kalki i wyszedł babol. Użyłem niewłaściwej połówki wieży z lewej strony - powinna być bez włazu... .. Na ten temat cisza.Kurcze wcześniej nikt nie zauwarzył? Sklejony już był na początku grudnia.Może drobna różnica? Krzysiek nie znam się na czołgach Valentine Mk.VI - dlatego się zapytam : - ile połówek wież jest w zestawie? - czym się różnią? - i co się z tym wiąże - inna wersja? Może kiedyś ta wiedza się przyda. Wygląda świetnie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Ja tam do końca nigdy merytoryką się nie przejmuję, więc łatwo przyjdzie mi z tym żyć . W zestawie są dwie lewe połówki i jedna prawa. Ramki różniąsię odcieniem plastiku. Koła to też dodatkowe ramki. Wynika z tego że Miniart robi podobnie do Dragona - dodaje kilka ramek do standardowego zestawu i robi inną wersję. A tak przy okazji, można gdzieś zobaczyć jakieś twoje modele, bo na forum chwilowo nic nie ma, nawet warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 3 Lutego 2015 Share Napisano 3 Lutego 2015 Ja tam do końca nigdy merytoryką się nie przejmuję, więc łatwo przyjdzie mi z tym żyć .. Ok!Dzięki. Ja za to wnikam ile mogę.I to bez względu czy to Academy,Tamiya czy Dragon. Ważne aby jak najbardziej był odzwierciedleniem oryginału. ... można gdzieś zobaczyć jakieś twoje modele... . Nie publikuję - cały czas się uczę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2015 Autor Share Napisano 3 Lutego 2015 Mam nadzieję że kiedyś jak zdecydujesz coś się pokazać to dasz znać. Dla mnie to bardziej zabawa niż walka o każdy szczegół, a i czasu na klejenie za dużo nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi