Grzes Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Spróbuj zlikwidować numer taśmą dwustronną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Lutego 2015 Autor Share Napisano 10 Lutego 2015 Chyba nie podejmę ryzyka. Może spróbuję powalczyć pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 10 Lutego 2015 Share Napisano 10 Lutego 2015 Spróbuj tak jak pisze Grześ, zacznij np od naklejenia taśmy na kwadratowy koniec zapałki i dotykaj kalek ,zobacz czy odchodzi . Po wolutku po malutku pod kontrola ,ale spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 Poprawiłem nieznacznie numer boczny. Na zdjęciach słabo widać, ale obramowanie nie jest białe lecz żółte. Psiknąłem numer lakierem matowym, po czym dodałem białą farbką poziome linie w cyfrze 0. Na koniec wszystkie białe obramowania potraktowałem żółtą kredką oraz dodałem troszkę przetarć. Miałem jeszcze poprzycinać cyfrę zero po rogach ale wolałem zostawić tak jak jest by nie zepsuć. Co do użycia taśmy stwierdziłem, że za duże ryzyko, ale dzięki za radę . Nie chciałbym aby kolejny model wylądował w śmietniku. Na koniec model psiknąłem sido. created by created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Ładny ! ... daj się namówić na wymiane lufy prawego działka,zrób te charakterystyczne prostokatne dziury w lufie i powieksz rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 Ładny ! ... daj się namówić na wymiane lufy prawego działka,zrób te charakterystyczne prostokatne dziury w lufie i powieksz rozmiar I zaczęło się . Lufy mogę dorobić nawet po skończeniu modelu. Gdzieś kiedyś widziałem chyba gotowe lufy jakiejś firmy. Może z igły zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Jakie gotowe, nawierc okrągły profil /np ramka/ pozniej nozykiem wytniesz albo pilniczkiem wypiłujesz po 2 dziurki z obu stron , i nie narzekaj a bedziesz co najmniej zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Lutego 2015 Autor Share Napisano 11 Lutego 2015 Jakie gotowe, nawierc okrągły profil /np ramka/ pozniej nozykiem wytniesz albo pilniczkiem wypiłujesz po 2 dziurki z obu stron , i nie narzekaj a bedziesz co najmniej zadowolony Nie narzekam to był żart z tym zaczęło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 11 Lutego 2015 Share Napisano 11 Lutego 2015 Master-model robi gotowe tloczone lufy do m in LiMow wraz z pitotkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Master-model robi gotowe tloczone lufy do m in LiMow wraz z pitotkami... Dzięki, właśnie zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 W końcu przyszedł czas na washa którego tak unikałem. Jest to mój pierwszy wash w życiu, nie licząc próbowania kiedyś farbą olejną Humbrola na MiG 17 Plastyka. Próby były katastrofalne. Użyłem gotowego washa Tamiya w kolorze brązowym. Nadmiar ścierałem White Spiritem AK. Wyszło tak sobie, ale jak na pierwszy raz to jestem zadowolony . created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Bardzo podoba mi się. Lubię jak z całkiem przeciętnego zestawu budujesz takie ładne miłe dla oka modele. Fajnie, że prowadzisz ten warsztat może dzięki niemu nie sprzedam swojego Lima-6M SMERU 1/48. Pozdrawiam Focus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Bardzo podoba mi się. Lubię jak z całkiem przeciętnego zestawu budujesz takie ładne miłe dla oka modele. Fajnie, że prowadzisz ten warsztat może dzięki niemu nie sprzedam swojego Lima-6M SMERU 1/48. Pozdrawiam Focus Cieszę się, że może się podobać. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Bardzo przyzwoicie. Aczkolwiek "ajabym" na spodzie spróbował jeszcze troszeczkę wytrzeć tego washa, żeby był bardziej subtelny, albo zapuścić linie innym kolorem (np. ciemnoszarym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Bardzo przyzwoicie. Aczkolwiek "ajabym" na spodzie spróbował jeszcze troszeczkę wytrzeć tego washa, żeby był bardziej subtelny, albo zapuścić linie innym kolorem (np. ciemnoszarym) Dzięki. Właśnie jestem w trakcie poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Dziś dokleiłem jeszcze niektóre elementy przed położeniem końcowego werniksu. Już nic nie będę przy nim kombinował bo przekombinuję . Dodam jeszcze małe okopcenia w okolicach działek. Strasznie nie lubię przyklejać tych anten po pomalowaniu. Nie chcą za bardzo się trzymać na super glue :(. created by created by CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Mam rozumiec ze jak przyjdzie Ci Master to wymienisz lufy i pitotki? Ja przymierzam sie do zrobienia Lima-5 i Lima-5P z zestawow Hobby Bossa... A tak na marginesie jaka byla roznica pomiedzy Limem-5P a Limem-6M? A jeszcze jedno, jak zmywales nadmiar washa spiritem to nie wchodzil Ci w reakcje z farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Mam rozumiec ze jak przyjdzie Ci Master to wymienisz lufy i pitotki? Ja przymierzam sie do zrobienia Lima-5 i Lima-5P z zestawow Hobby Bossa... A tak na marginesie jaka byla roznica pomiedzy Limem-5P a Limem-6M? A jeszcze jedno, jak zmywales nadmiar washa spiritem to nie wchodzil Ci w reakcje z farba? Jak przyjdzie to zapewne zamontuję. Co do różnicy pomiędzy LiM 5P i LiM 6M, to tą najbardziej widoczną w LiM 6M jest dodanie pylonów pod dodatkowe uzbrojenie tak jak w Lim 6 bis. Co do innych różnic to aż tak obeznany w temacie nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 A tak na marginesie jaka byla roznica pomiedzy Limem-5P a Limem-6M?Tak po najmniejszej linii wysiłku: http://pl.wikipedia.org/wiki/Lim-6W miarę, jak myśliwce przechwytujące Lim-5P stały się przestarzałe, od 1971 przebudowywano je do standardu Lim-6bis, oznaczając Lim-6M. Usunięto z nich radary, pozostawiając ich osłony nad wlotem powietrza do silnika i w przegrodzie tego wlotu. Wyposażono je w dodatkowe pylony podskrzydłowe, ale nie w spadochrony hamujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Grzesiu jestem akurat na dyzurze w pogotowiu i nie bardzo mam narazie czas a pytanie zadalem przy okazji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 jak zmywales nadmiar washa spiritem to nie wchodzil Ci w reakcje z farba? Obawiałem się trochę tego, ale nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie, w których dokładnie miejscach na spodzie kadłuba znajdują się antenki w kształcie litery L ?. Nigdzie nie mogę znależć rysunku lub fotki pokazujących gdzie są zamocowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie, w których dokładnie miejscach na spodzie kadłuba znajdują się antenki w kształcie litery L ?. Nigdzie nie mogę znależć rysunku lub fotki pokazujących gdzie są zamocowane. http://galeria.aviateam.pl/photo/11646 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 12 Lutego 2015 Autor Share Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie, w których dokładnie miejscach na spodzie kadłuba znajdują się antenki w kształcie litery L ?. Nigdzie nie mogę znależć rysunku lub fotki pokazujących gdzie są zamocowane. http://galeria.aviateam.pl/photo/11646 Dzięki. Takie fotki to mam, chodzi mi o to czy są centralnie w osi kadłuba, czy może troszkę przesunięte na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 W osi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi