Flachenty Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 Tak, liny to Eureka. Dziś mała przymiarka Friuli I początek kąpieli zużywającej Cytuj
bazylms Napisano 27 Grudnia 2014 Napisano 27 Grudnia 2014 W czym moczysz? Ja kiedyś próbowałem mikstury octowo-domestosowej, ale mi już przeszło. Nie dość ze śmierdzi okrutnie (chlorowodór bodajże), to efekty czasem mizerne a do tego luz na ogniwkach się pojawiał. I musiałem w jednym modelu po jednym ogniwie wywalić bo takie się zwisy porobiły. Teraz nawet friulki maluję Tamiya XF-84 Dark Iron. Efekt bardzo atrakcyjny. Cytuj
Flachenty Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Napisano 27 Grudnia 2014 To dokładnie taka mikstura (sezonowana ), u siebie takich efektów nie zauważyłem. Cytuj
Tremac Napisano 28 Grudnia 2014 Napisano 28 Grudnia 2014 Też stosuje tę metodę (calorocznie☺) jedynie innego drutu używam przez co nie potrzebuje kropelki stosować jak to w instrukcji napisane. Model zapowiada się znakomicie. Cytuj
Mitrandir Napisano 28 Grudnia 2014 Napisano 28 Grudnia 2014 Dżdżownicowe spa, zacnie się zapowiada Cytuj
Flachenty Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Napisano 28 Grudnia 2014 Powoli do przodu. Najpierw trzeba było dokończyć pokrywy, a potem psiknąć farbkami i poprzecierać. Cytuj
bazylms Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Ciekawe czy uda Ci się kolory dopasować. Ładnie ją podrasowałeś. Cytuj
Mitrandir Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Ale szybciej na pewno się nie da ??? piękna będzie Cytuj
Adams M1A1 Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 Żywice, friule , blaszki, dodatki, a reflektor podczerwieni na włazie d-cy dalej stanowi jedną całość z uchwytem. Zwłaszcza że zamieszczasz zdjęcie owego reflektora.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj
Flachenty Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Napisano 30 Grudnia 2014 Będzie zrobiony ale dopiero przed ostatecznym syfieniem. Projekt zaczął się jako relaksacyjny a wyszedł "jak zwykle" Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Grudnia 2014 Napisano 31 Grudnia 2014 Flachenty relaksacyjne to można modele Panzerzłomków IV dłubać A tu porządnie ma być! Bardzo fajne przetarcia, dodają charakteru. Jedyne co mi ciągle przyciąga wzrok to płaszcz działa, będzie coś z nim robione jeszcze? Cytuj
Adams M1A1 Napisano 31 Grudnia 2014 Napisano 31 Grudnia 2014 Zgadzam się z Tomkiem .We współczesnych porządnie ma być tak jak na fotkach a nawet lepiej Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj
hypnos82 Napisano 31 Grudnia 2014 Napisano 31 Grudnia 2014 Przetarcia robiles na lakier do włosów ? Cytuj
wisa Napisano 31 Grudnia 2014 Napisano 31 Grudnia 2014 Andrzeju, bardzo lubię oglądać Twoje prace. Podobnie jest i w tym przypadku. Zastanawia mnie jednak, czy prawidłowo dobrałeś kolor do pomalowania tego modelu? Na zdjęciach modelu zdecydowanie jest inny niż na zdjęciach oryginału.... Cytuj
Flachenty Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Napisano 31 Grudnia 2014 Na etapie brudzenia coś jeszcze z tym pokombinuję. Jeśli chodzi o przetarcia to są to po prostu przetarcia. Kolor jest standardowy ruski bo w takim kolorze pierwsze 20 sztuk z serii przed seryjnej zostało dostarczonych do Polski, a to jest ostatni z tych dwudziestu jaki istnieje. Sztuki na zdjęciach są już malowane polskim kolorem, ale przy pracach remontowych dodrapaliśmy się do oryginału numeru bocznego i koloru jak również wszystkie wewnętrzne powierzchnie są w oryginalnym kolorze. Cytuj
Flachenty Napisano 2 Stycznia 2015 Autor Napisano 2 Stycznia 2015 Dziś troszkę dłubania przy podwoziu. Cytuj
Flachenty Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Napisano 5 Stycznia 2015 Słowo się rzekło i uchwyt lampy został zmieniony. A już zupełnym przypadkiem w starych blachach Edka do T-55 znalazłem numer 13 na lampę na wieży Zestawowe beczki mi nie pasowały więc dopasowuję te z zestawy CMK do Kladivo. Cytuj
Flachenty Napisano 6 Stycznia 2015 Autor Napisano 6 Stycznia 2015 Dziś ciąga dalszy walki z beczkami i układem paliwowym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi