Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W czym moczysz? Ja kiedyś próbowałem mikstury octowo-domestosowej, ale mi już przeszło. Nie dość ze śmierdzi okrutnie (chlorowodór bodajże), to efekty czasem mizerne a do tego luz na ogniwkach się pojawiał. I musiałem w jednym modelu po jednym ogniwie wywalić bo takie się zwisy porobiły. Teraz nawet friulki maluję Tamiya XF-84 Dark Iron. Efekt bardzo atrakcyjny.

Napisano

Też stosuje tę metodę (calorocznie☺) jedynie innego drutu używam przez co nie potrzebuje kropelki stosować jak to w instrukcji napisane.

Model zapowiada się znakomicie.

Napisano

Powoli do przodu.

Najpierw trzeba było dokończyć pokrywy, a potem psiknąć farbkami i poprzecierać.

_DSC6463.JPG

_DSC6464.JPG

_DSC6465.JPG

_DSC6466.JPG

_DSC6467.JPG

_DSC6468.JPG

_DSC6469.JPG

_DSC6471.JPG

_DSC6472.JPG

_DSC6473.JPG

_DSC6474.JPG

_DSC6476.JPG

_DSC6477.JPG

_DSC6478.JPG

Napisano

Żywice, friule , blaszki, dodatki, a reflektor podczerwieni na włazie d-cy dalej stanowi jedną całość z uchwytem. Zwłaszcza że zamieszczasz zdjęcie owego reflektora.Pozdrawiam M1A1(HA)

Napisano

Będzie zrobiony ale dopiero przed ostatecznym syfieniem. Projekt zaczął się jako relaksacyjny a wyszedł "jak zwykle"

Napisano

Flachenty relaksacyjne to można modele Panzerzłomków IV dłubać A tu porządnie ma być! Bardzo fajne przetarcia, dodają charakteru. Jedyne co mi ciągle przyciąga wzrok to płaszcz działa, będzie coś z nim robione jeszcze?

Napisano

Andrzeju, bardzo lubię oglądać Twoje prace. Podobnie jest i w tym przypadku. Zastanawia mnie jednak, czy prawidłowo dobrałeś kolor do pomalowania tego modelu? Na zdjęciach modelu zdecydowanie jest inny niż na zdjęciach oryginału....

Napisano

Na etapie brudzenia coś jeszcze z tym pokombinuję. Jeśli chodzi o przetarcia to są to po prostu przetarcia.

Kolor jest standardowy ruski bo w takim kolorze pierwsze 20 sztuk z serii przed seryjnej zostało dostarczonych do Polski, a to jest ostatni z tych dwudziestu jaki istnieje. Sztuki na zdjęciach są już malowane polskim kolorem, ale przy pracach remontowych dodrapaliśmy się do oryginału numeru bocznego i koloru jak również wszystkie wewnętrzne powierzchnie są w oryginalnym kolorze.

20141217_164410.jpg

Napisano

Słowo się rzekło i uchwyt lampy został zmieniony.

A już zupełnym przypadkiem w starych blachach Edka do T-55 znalazłem numer 13 na lampę na wieży

_DSC6519.JPG

_DSC6522.JPG

Zestawowe beczki mi nie pasowały więc dopasowuję te z zestawy CMK do Kladivo.

_DSC6523.JPG

_DSC6524.JPG