manito9 Napisano 8 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2015 No wlasnie wiem nooo , i tak go troche przeszlifowalem ale troche za malo, no nic dazymy do perfekcji - najwazniejsze ze sie dlubie nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 częściowo uskok "zginie" po relingiem. Będzie OK.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 9 Stycznia 2015 Share Napisano 9 Stycznia 2015 Przepraszam, że tutaj piszę ale czy kolor jaki kolega manito9 wykorzystał w powyższym modelu (nadbudówka i część burty nadwodnej) będzie odpowiednia do japońskiego Musashi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 9 Stycznia 2015 czy kolor jaki kolega manito9 wykorzystał w powyższym modelu będzie odpowiednia do japońskiego Musashi?Do japońskiego może tak, ale do włoskiego z pewnością NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Panowie - jest updacik ! Zrobilem rufowa czesc pokladu rakietowego (tak go nazywam bo nie wiem jak sie nazywa profesjonalnie a ma wyrzutnie BGM-109 Tomahawk). Bardzo by mi zalezalo na Waszych opiniach na temat tego jak wyszly wyrzutnie (x4) i dwa radary - Mk.37 Gun Director i Mk.38 Gun Fire Controll System. Ogolnie jestem zadowolony i mysle ze jest ok, ale jak macie jakies sugestie to piszcie i komentujcie jak zawsze ! P.S. Ucze sie robic fotki makro :P - chyba jest ciutke lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Stycznia 2015 Super Moderator Share Napisano 12 Stycznia 2015 Ładniusio to wychodzi - aż miło pozerkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 no ładnie ładnie, nie to co u mnie :/ chyba mam kiepski klej bo używam kropelka/super glue/joker gęsty. niby są dobre ale nie wiem..może czas zmienić klej do blaszek.. PS. coraz bardziej przekonuję się do tego szarego koloru nadbudówki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Dzieki Marcin - dlubie i dlubie Drozdek - klej Ca polecam Tamiya CA Cement - Gel Type, jest super bo jest w zelu, nie rozlewa sie i dosc wolno zastga wiec mozna przesunac/poprawic. Tak sobie patrze na te wyrzutnie Tomahawkow i sobie mysle ze postrzelal bym sobie z tego , a przynajmniej byl na pokladzie jak odpalaja M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 no ładnie ładnie, nie to co u mnie :/ chyba mam kiepski klej bo używam kropelka/super glue/joker gęsty. niby są dobre ale nie wiem..może czas zmienić klej do blaszek.. PS. coraz bardziej przekonuję się do tego szarego koloru nadbudówki :P Ten "Dark Sea Gray" do japonca bedzie mega gicior, ja troche przekombinowalem malujac nim amerykanca ale jez sie stalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 Sie kominek (rufowy) robi... robi... I sie zrobil ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Witam Wow... Taka zabawa w 1:350 z blaszkami, pokładem to chyba drogo kosztuje, ale efekt Chyba wezmnę sobie kredyt i walne jakiegoś banzaia w tej skali Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 No jest to pewien koszt, ale mi zrobienie takiego kolosa (tak mowie bo Missouri ma 94,5cm dlugosci !!! ) mi zajmuje okolo roku wiec mysle ze jest do zaakceptowania - a jak sie przylozysz to efekt koncowy bedzie zapieral dech w piersiach, takze zapraszamy do dlubania Pozdro. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 Panowie, tak sobie dlubie przy tym Missouri i postanowilem ze dla zainteresowanych przedstawie ciekawostke historyczna (jako ze sam sie pasjonuje amatorsko historia) Otoz ludzie czesto blednie mysla i odpowiadaja zapytani gdzie i kiedy zakonczyla sie 2 wojna swiatowa, ze stalo sie to podpisaniem aktu kapitulacji 7 Maja 1945 w Berlinie gdzie w imieniu 3 rzeszy podpis zlozyl Szef Sztabu Dowodzenia Wermahtu gen. Alfred Jodl. Otoz nic bardziej mylnego ! 2 wojna swiatowa zakonczyla sie podpisaniem aktu bezwarunkowej kapitulacji przez Cesartwo Japoni, 2 wrzesnia 1945 gdzie.... ???.... na pokladzie USS Missouri BB-63 zacumowanego na wodach zatoki Tokijskiej A tu pare ciekawych fotek z tej uroczystosci : Japonska delegacja rzadowa przybywa na nabrzeze Japonski Minister Spraw Zagranicznych Mamoru Shigemitsu z przedstawicielami rzadu i naczelnego dowodctwa cesarskiej armii Podpisanie aktu bezwarunkowej kapitulacji (fajnie oddaje skale wielkosci wiez artylerii pokladowej ) Swiadectwo uczestnictwa w podpisaniu Aktu Kapitulacji Cesartwa Japoni, oficjalnie konczacego 2 wojne swiatowa - USS Missouri, Tokyo Bay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 Może dla kolegi to ciekawostka , ale starsze pokolenie dobrze to wie, bo tego uczono nas w szkole na lekcjach historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 To zrob experyment, zapytaj sie 10 losowo wybranych osob na ulicy gdzie i kiedy zakoczyla sie IIWW, zobaczysz jaki jest stan wiedzy...niestety. W kazdym razie chcialem tylko wstawic pare fajnych fotek z wydarzenia zwiazanego z okretem ktory buduje (i zaznaczylem ze dla zainteresowanych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 To zrob experyment, zapytaj sie 10 losowo wybranych osob na ulicy gdzie i kiedy zakoczyla sie IIWW, zobaczysz jaki jest stan wiedzy...niestety. W kazdym razie chcialem tylko wstawic pare fajnych fotek z wydarzenia zwiazanego z okretem ktory buduje (i zaznaczylem ze dla zainteresowanych). Jak ostatnio widzialem sonde wsrod mlodych ludzi na ulicach Warszawy w trakcie ktorej pytano, gdzie lezy Kopenhaga to mi wlosy stanely deba Obawiam sie, ze na te 10 osob moze jedna wspomnialaby o Berlinie w maju 1945, zadna o wrzesniu na Dalekim Wschodzie, natomiast otrzymalibysmy 9 wielce uciesznych odpowiedzi :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 16 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2015 To zrob experyment, zapytaj sie 10 losowo wybranych osob na ulicy gdzie i kiedy zakoczyla sie IIWW, zobaczysz jaki jest stan wiedzy...niestety. W kazdym razie chcialem tylko wstawic pare fajnych fotek z wydarzenia zwiazanego z okretem ktory buduje (i zaznaczylem ze dla zainteresowanych). Jak ostatnio widzialem sonde wsrod mlodych ludzi na ulicach Warszawy w trakcie ktorej pytano, gdzie lezy Kopenhaga to mi wlosy stanely deba Obawiam sie, ze na te 10 osob moze jedna wspomnialaby o Berlinie w maju 1945, zadna o wrzesniu na Dalekim Wschodzie, natomiast otrzymalibysmy 9 wielce uciesznych odpowiedzi :P I wlasnie o to mi chodzi !! , ilu z respondentow (chyba tak sie to mowi, sorki jak nie bo juz wiele lat nie mieszkam w Polsce i bardzo zadko pisze po polsku) by skojarzylo zatoke Tokijska i USS Missouri z koncem IIWW ?? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 16 Stycznia 2015 Share Napisano 16 Stycznia 2015 zależy gdzie zapytasz... jakbyś pytał w Stanach po na pewno powiedzą, że skończyła się we wrześniu... Ale też powiedzą, rozpoczęła się w w grudniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor252 Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Fajnie zaczyna wychodzic. Weatering bedziesz robil na koncu czy poszczegolne elementy jeden po drugim bo czytalem w twoich postach ze chcesz uzyc zestawu ak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2015 No wlasnie sie zastanawiam gregor jak to ugrysc, ogolnie jestem zwolennikiem bardzo delikatnego waetheringu, wiec na pewno nie bede robil na burtach zadnej masakry bo mi sie to najzwyczajniej nie podoba. Jedyne na co sie chyba skusze to delikatne zacieki z rdzy pod kotwicami. Natomiast jesli chodzi o nadbudowki to tez postaram sie delikatnie i chyba bede robil po tym jak zloze kazda wieksza czesc, a przed przyklejeniem. Teraz np. zrobilem ten symaptyczny kominek i sie zastanawiam jak go przybrudzic delikatnie A tak wogole to jak masz/macie jakies dobre rady odnosnie weatheringu to bede wdzieczny za kazda podpowiedz bo do tej pory raczej robilem czysciutkie okrety, prosto ze stoczni. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor252 Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 Wedlug mnie oczywiscie yo tylko moje wlasne zdanie ze komin warto jest dobrze ubrudzic gdyz fajnie to wyglada. Czekam na dalsze aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 17 Stycznia 2015 Share Napisano 17 Stycznia 2015 tak mowie bo Missouri ma 94,5cm dlugosci !!! Tym oto zdaniem coraz bardziej nakłaniasz mnie do kupna tego okrętu a ostateczne zdanie podejmę gdy zobaczę cały skończony więc się staraj! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prousse Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 tak mowie bo Missouri ma 94,5cm dlugosci !!! Tym oto zdaniem coraz bardziej nakłaniasz mnie do kupna tego okrętu a ostateczne zdanie podejmę gdy zobaczę cały skończony więc się staraj! :P Missouri miał 270m długości, więc jego długość w skali 1/350 to około 77cm !! Trochę logiki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 19 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2015 Dobra, moze inaczej - jest duzy i dlugi przez co pieknie sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi