manito9 Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Witam, Ponizej fotki do Waszej oceny mojgo H.M.S Warspit, skala 1:350, producent: Academy - Limited Edition. Prosze o duzo wyrozumialosci dla amatora w Waszej krytyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Model piekny, ale mam wrazenie, ze troche przygrube te linki... i jakos ich malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlandczyk85 Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Dobra robota:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Wyglada czysto i porzadnie. Jak wspomniano powyzej, olinowanie grubawe i nieco przerzedzone. Nie zaszkodziloby mu nieco brudu, washa itp. Widac ze dajesz rade z blachami i aero, wiec czeka Cie swietlana przyszlosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Bardzo ładny model. Super podstawka - była w komplecie czy sam robiłeś? Rzucają mi się w oczy jeszcze dwie rzeczy: te kołnierze luf nie za bardzo białe? To samo z motorówkami - jak dla mnie trochę za bardzo się rzucają w oczy, chociaż pewnie taka kolorystyka była zaordynowana wg schamatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Dziekowac Podstawka byla w komplecie, a co do kolnierzy i motorowek to ciekawe ze zwrociles na to uwage bo nawet wbrew instrukcji nie dalem zwyklego bialego tylko Vallejo Air 71.132 - Aged White, czyt. zmeczony bialy . Moze to moje fotki liche, na zywo wyglada gitara, jedno z czym sie zgadzam w 100% to ze olinowanie moze byc duzo lepsze, ale Panowie - uczymy sie cale zycie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 ...Moze to moje fotki liche... Całkiem możliwe że to przekłamanie zdjęcia Mi się to rzuciło w oczy bo nawet na archiwalnych czarno białych fotach tego kolosa to te kołnierze są bardziej szare niż białe. No ale wiadomo - "ciężka służba" szybko postarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 no no ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Wiadoma sprawa z ta sluzba , tak jak pisalem ogolnie Warspicik wyszedl przyzwoicie ale zawsze mozna cos zrobic lepiej. Duzo sie na nim nauczylem (na bledach) i postaram sie ich nie powtorzyc w przyszlosci, teraz mam w stoczni USS Missouri (zalozylem relacje z budowy) i mam nadzieje ze bledy/niedociagniecia z Warspita nie zostana powtorzone (zapraszam Cie do komentowania:)). Jak to ktorys ze starych wyjadaczy tu na forum ladnie napisal: model wtedy jest udany ze jak go skonczysz i postawisz na kominku to po 10 latach dalej bedziesz czul dume/zadowolenie jak bedziesz na niego patrzyl - moj Warspit stoi dopiero pare miesiecy ale dalej mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Gablotka też niezła Sam robiłeś czy kupna? (jak kupna to poproszę o namiary na PW jeśli robią "pod wymiar") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Poważna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 Model świetny Rozważ zdjęcia na jednolitym tle, wydobędziesz więcej detali - obecne "okoliczności przyrody" rozpraszają odbiór bardzo fajnie zrobionego modelu ... Ustawienie światła za aparatem pozwoli uniknąć prześwietleń i charakterystycznej mgiełki.... Troszkę olinowanie przyciężkawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Gablotka też niezłaSam robiłeś czy kupna? (jak kupna to poproszę o namiary na PW jeśli robią "pod wymiar") Nie na PW tylko tutaj! Też bym się zainteresował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampir Lestat Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Jak by trzeba było to robię podstawki pod zamówienie. Wymiar i kształt wg rysunku zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 W temacie gablotek mogę polecić firmę AdPlex z Wrocławia. https://plus.google.com/102357034585373196189/about?gl=pl&hl=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manito9 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Panowie, jesli chodzi o gablotke to az tak zdolny nie jestem ! :P. Zrobiona i kupiona na zamowienie pod wymiary Warspita, niestety nie wiem czy bedzie to jaka kolwiek pomoc dla ktoregos z Was bo mieszkam w UK i firma od gablotek tez jest z UK. Tutaj link https://www.acrylicdisplaycases.co.uk/ , moze chociaz dla poruwnania cen itd. Dodam ze takie custom rzeczy w Anglii sa z reguly dosc drogie wiec pewnie dla Was lepiej rozejrzec sie za odpowiednikiem w kraju. Pozdro. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 manito9 - Wampir Lestat - Iron Duke Dzięki za tak szeroki odzew, nie chciałem robić aż takiego offtopu bo zaraz się podniosą głosy i będzie Ciekawiło mnie czyja to robota bo wygląda bardzo zgrabnie i "lekko" a to dla mnie ważne bo drobny model w klocowatej gablocie trochę śmiesznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Stycznia 2015 Share Napisano 22 Stycznia 2015 Pokład zniszczony jak na okręcie płynącym do stoczni złomowej, a reszta nówka nie śmigana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi