Skocz do zawartości

T-34/85 1/35,Dragon

SzymczaS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,w tamtym tygodniu przyszła paczka z modelem od kolegi hypnos_82 i postanowiłem założyć warsztat

Link do unboxingu : http://www.mojehobby.pl/products/Soviet-Medium-Tank-T34-85-mod.-1944-Premium-Edition.html

Jednak dopiero w tym tygodniu postanowiłem rozpocząć budowę,bo byłem zajęty przygotowywaniem do Świąt

A teraz zdjęcia,dzisiaj wykonałem tylko podwozie,jutro przygotuję koła i pomaluję,gdy przyjdzie w końcu farba

P1080276_zps4188895d.jpg

P1080279_zpse0f2c6a2.jpg

A tutaj kadłub przyłożony z podwoziem na sucho.

P1080280_zps2bb3de6b.jpg

P1080281_zps8a9bb92f.jpg

Mam nadzieję,że zdjęcia są lepszej jakości

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witam!

Następna aktualizacja,podwozie zostało w 95 % wykonane,jeszcze wkleję w główne koła śruby. Koła są przyłożone na sucho,jedynie koła napędowe i tylne koła napinające są przyklejone na stałe.

Dzisiaj farba przyszła,więc pewnie pomaluję podwozie A teraz zapraszam do obejrzenia zdjęć.

Pozdrawiam!

P1080282_zpsb8db31ec.jpg

P1080283_zps1391e9b6.jpg

P1080286_zps210ddb36.jpg

P1080285_zps1d7e08bb.jpg

Witam! Dzisiaj kolejna aktualizacja,przykleiłem już trochę blaszek na osłonę silnika i trochę na przodzie pojazdu. Mam nadzieję że dobrze wyglądają,ponieważ pierwszy raz je zrobiłem

Ale jak na razie zapraszam do oglądania,na ostatnich zdjęciach T-34/85 jest wraz z Tygrysem II tej samej firmy do porównania wielkości

P1080288_zps658f38c7.jpg

P1080289_zps259b3765.jpg

Jak coś,kadłub i koła są na razie położone na sucho

P1080290_zps574f5aeb.jpg

P1080292_zpsba37df93.jpg

P1080296_zpsaae60c28.jpg

P1080295_zps784f0fe6.jpg

P1080293_zps01b6da14.jpg

Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt Bożego Narodzenia!

Dorobiłem dzisiaj te żaluzje,jednak nie miałem dobrego kleju żeby się trzymały,to przykleiłem na masę Patafix,trochę ją widać,ale farba ją zakryje mam nadzieję

P1080297_zps9a5a2c90.jpg

P1080300_zps17c5a6f6.jpg

Jutro zabieram się za wieżę,pozdrawiam

Żaluzji nie będzie specjalnie widać ale dobrze, że je dorobiłeś.

Natomiast prawą (patrząc na ostatnie zdjęcie) kratę obok włazu inspekcyjnego na górze płyty nad silnikowej przykleiłeś odwrotnie. Lewą masz dobrze.

O cholera,dopiero teraz zauważyłem Dzięki za zaobserwowanie tego szczegółu

Edit: ta mała szczelinka na tylnym pancerzu może zostać czy lepiej ją zaszpachlować?

Dzięki,że powiedziałeś mi o dorobieniu żaluzji Do obić jaka farba będzie się nadawać? Czy można używać małej gąbki do obić czy lepiej pędzel?

Do obić polecam Vallejo German Brown Black Camo. Świetnie się spisuje pod względem koloru. Możesz dodatkowo najpierw zrobić odprysk z rozjaśnionej bazy a potem środek tą Vallejo wypełnić.

Możesz użyć zarówno gąbki jak i pędzla - to zależy od indywidualnych preferencji. Pamiętaj tylko że jak zamoczysz gąbkę w farbie to ją najpierw trochę odsącz na ręczniku papierowym. Inaczej zamiast wyjść delikatne obicie to będzie wielki kleks. A najlepiej poćwicz sobie na boku i daj fotki efektów - można będzie coś doradzić.

Gratulacje. Tylko taka uwaga dotycząca obić, nie szalej z nimi i rób je w miejscach realnych a nie gdzie mi się podoba. Pooglądaj najpierw zdjęcia na necie. I pamiętaj ze załogi odnawiały swoje pojazdy w miarę możliwości, a nie młotkowały tanków.( zamiast części obić możesz zrobić niewielkie domalowki w innym odcieniu zieleni )