SzymczaS Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Witam,w tamtym tygodniu przyszła paczka z modelem od kolegi hypnos_82 i postanowiłem założyć warsztat Link do unboxingu : http://www.mojehobby.pl/products/Soviet-Medium-Tank-T34-85-mod.-1944-Premium-Edition.html Jednak dopiero w tym tygodniu postanowiłem rozpocząć budowę,bo byłem zajęty przygotowywaniem do Świąt A teraz zdjęcia,dzisiaj wykonałem tylko podwozie,jutro przygotuję koła i pomaluję,gdy przyjdzie w końcu farba A tutaj kadłub przyłożony z podwoziem na sucho. Mam nadzieję,że zdjęcia są lepszej jakości Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Dawno Teciaka nie było na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 No to zasiadam w pierwszym rzędzie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Grudnia 2014 Share Napisano 22 Grudnia 2014 Ja tez popatrzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Grudnia 2014 Share Napisano 23 Grudnia 2014 Zasiadam i ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2014 Witam! Następna aktualizacja,podwozie zostało w 95 % wykonane,jeszcze wkleję w główne koła śruby. Koła są przyłożone na sucho,jedynie koła napędowe i tylne koła napinające są przyklejone na stałe. Dzisiaj farba przyszła,więc pewnie pomaluję podwozie A teraz zapraszam do obejrzenia zdjęć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Grudnia 2014 Share Napisano 23 Grudnia 2014 Jakie gąsienice będziesz dawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 23 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2014 MagicTracki z Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Malujesz aerografem czy pędzlem? Ja bym na twoim miejscu kół na razie nie przyklejał ciężko będzie pomalować kadłub i koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2014 Maluję aerografem,koła jeszcze nie są przyklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Zawieszenie najlepiej zawsze osobno malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2014 Witam! Dzisiaj kolejna aktualizacja,przykleiłem już trochę blaszek na osłonę silnika i trochę na przodzie pojazdu. Mam nadzieję że dobrze wyglądają,ponieważ pierwszy raz je zrobiłem Ale jak na razie zapraszam do oglądania,na ostatnich zdjęciach T-34/85 jest wraz z Tygrysem II tej samej firmy do porównania wielkości Jak coś,kadłub i koła są na razie położone na sucho Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Nie zapomnij pod siatką na górze kadłuba dać tych żaluzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2014 Tak,będę musiał je dorobić bo producent tego nie przewidział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Dorobiłem dzisiaj te żaluzje,jednak nie miałem dobrego kleju żeby się trzymały,to przykleiłem na masę Patafix,trochę ją widać,ale farba ją zakryje mam nadzieję Jutro zabieram się za wieżę,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Żaluzji nie będzie specjalnie widać ale dobrze, że je dorobiłeś. Natomiast prawą (patrząc na ostatnie zdjęcie) kratę obok włazu inspekcyjnego na górze płyty nad silnikowej przykleiłeś odwrotnie. Lewą masz dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 O cholera,dopiero teraz zauważyłem Dzięki za zaobserwowanie tego szczegółu Edit: ta mała szczelinka na tylnym pancerzu może zostać czy lepiej ją zaszpachlować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Na tylnym pancerzu wszystkie szczeliny mają zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Dobrze że je dorobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Dzięki,że powiedziałeś mi o dorobieniu żaluzji Do obić jaka farba będzie się nadawać? Czy można używać małej gąbki do obić czy lepiej pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Do obić polecam Vallejo German Brown Black Camo. Świetnie się spisuje pod względem koloru. Możesz dodatkowo najpierw zrobić odprysk z rozjaśnionej bazy a potem środek tą Vallejo wypełnić. Możesz użyć zarówno gąbki jak i pędzla - to zależy od indywidualnych preferencji. Pamiętaj tylko że jak zamoczysz gąbkę w farbie to ją najpierw trochę odsącz na ręczniku papierowym. Inaczej zamiast wyjść delikatne obicie to będzie wielki kleks. A najlepiej poćwicz sobie na boku i daj fotki efektów - można będzie coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Ok,dzięki za poradę,spróbuję ją dzisiaj poćwiczyć,bo dzisiaj mam urodziny I może coś zdziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 no to wszystkiego najlepszego :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Heh,wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Gratulacje. Tylko taka uwaga dotycząca obić, nie szalej z nimi i rób je w miejscach realnych a nie gdzie mi się podoba. Pooglądaj najpierw zdjęcia na necie. I pamiętaj ze załogi odnawiały swoje pojazdy w miarę możliwości, a nie młotkowały tanków.( zamiast części obić możesz zrobić niewielkie domalowki w innym odcieniu zieleni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi