Roobert Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Nie wiem co to za wersja ale tego używają w 12 Dywizji Zmechanizowanej ze Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Przejrzałem kilka stron i podchodzi mi to pod M998, ale nadal poszukuje innych wersji szczególnie z naciskiem na M1025. Może ktoś wie czy ta wersja należy do polski oddziałów??? No chyba, że Polacy otrzymali tylko wersje M998. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Ja mam parę zdjęć takich dwóch egzemplarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Poszukaj na Niezależnym Forum o Wojsku był tam cały temat o HMMWV w WP. Wystarczy wrzucić w wyszukiwarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Kupiłem taki model jak na linku: http://www.plastikowe.pl/zestawy/pojazdy/35-tamiya35263-m1025-hummer Tylko nie wiem czy to co prezentujecie to M1025. Chciałbym wykonać go w malowaniu polskim ale tylko wtedy gdy będę mieć 100% pewność, że nie robie jakiegoś przekrętu. Może wyjść, że M1025 w ogóle nie są "polskimi"hummerami. Powiem , że ciężko mi to ustalić. Kat zapodane przez Ciebie focie są podobne do tego modelu z linka ale na ile czy pojazdy są takie same to nie wiem już :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 podstawowa sprawa - Hummery używane w kraju to jedno, a te na misjach to drugie!!! Na misjach PKW jeżdżą samochodami nie naszymi tylko amerykańskimi, więc będzie tu zupełnie inne wyposażenie i wygląd (wiele wersji i odmian). kat podrzucił fotki hummerka z Iraku i naszego. Hummery PKW Afganistan to zupełnie inna historia, bo niemalże nie ma dwóch identycznych egzemplarzy, więc dobrze trzeba przestudiowac fotki. Tu materialy naszego PKW Afganistan: http://www.isaf.wp.mil.pl/fotogalerie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Sie wystroił Sikorski w bluzę gromu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Sie wystroił Sikorski w bluzę gromu Zajechał do Bagram i załatwił, że nasi bedą częściej atakowani, to sie nazywa wpływowy minister A wracając do tematu jednostki w kraju maja na wyposażeniu wersję HMMWV M1043 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Prośba o pomoc - czy ktoś wie jak otwiera sie dachowy właz w Hummerku? Chodzi mi o to czy klapa zamykajaca jest jednocześciowa czy może dzieli sie i otwiera na 2 strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Ale w jakim Hummerze? Bo są różne, i jedno i dwu częściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Chodzi mi o wersje jakimi na początku jeździliśmy w Afganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Witam Coś dla miłośników pojazdów M113. Bogaty zestaw zdjęć: http://picasaweb.google.com/zippo132 oraz album ze zdjęciami kanadyjskiej Piranii - Coyote: http://good-times.webshots.com/album/563831769pZoFAT Można sie pokusić o przeróbkę trumperowskiego LAV-a. A tutaj jest kanadyjski Leo 2A6 http://s87.photobucket.com/albums/k130/ldshrecceboy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Panowie, poszukuję zdjęć polskich Mercedesów G-Class wersja 4-drzwiowa, malowanie łaciate. Chodzi mi zwłaszcza o układ plam kamuflażowych. Jesli ktoś z Was ma coś niecoś na ten temat, prosze o kontakt na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartel_alek Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Witam Buduje (mam nadzieje ze można to nazwać budową) - ucząc się ciągle Paladina 1/35 Italerki. Mam problem z pustynnym maskowaniem (Irak) - w instrukcji wymieniona jest tylko jedna farba - Sand (1706 MM), ale patrząc na zdjęcia to mam wątpliwości. Ma ktoś może informacje które farbki najlepiej użyć (maluje pędzelkiem) Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i pomoc (jade na wakacje od jutra:) a potem bede chciał wrzucić jakieś zdjęcia z budowy - tak żebyście pomogli mi doskonalić warsztat:). Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Tak jak w temacie co to za Truck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 To chyba Dodge .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Na 100 % ??? Niech ktoś jeszcze coś napisze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 To jest chyba M923 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Ta ciężarówka to jakaś 5-tonówka z serii M809-M821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 To jak to w końcu się zwie Proszę o podanie pełnej nazwy W końcu nie znam się na tych potworach zza oceanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 może to być również A35A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 To jaka to marka w końcu ??? Bo teraz to nie wiem Dodge ??? Tak jak wspomniał kolega wyżej ??? Dzięki za wszelkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Ciężko będzie z ustaleniem producenta tej konkretnej ciężarówki. Pojazdy tej rodziny są w US Army i w wielu innych armiach wykorzystywane od lat 50-tych do dziś, produkowane przez co najmniej 3 firmy. Różne modele maja różne nazwy, wyposażenie i przeznaczenie, ale wizualnie są do siebie podobne. Jeżeli szukasz wersji z ciągnikiem siodłowym to to może być np M123 albo M275. Ale chyba najwięcej informacji znajdziesz szukając pod nazwą M35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 tu masz o niej więcej informacji M35 to rodzina 2,5-tonowych amerykańskich wojskowych samochodów ciężarowych wykorzystywanych przez United States Army od 1950 roku, aż do dnia dzisiejszego oraz będących na wyposażeniu armii wielu państw świata. Głównym przeznaczeniem pojazdów M35 jest transport piechoty i zaopatrzenia. Dodatkowo służą jako cysterny, ciągniki artyleryjskie oraz pojazdy inżynieryjne. Uzbrojone pojazdy M35 wykorzystywane były również do eskorty konwojów i patrolowania, m.in. podczas wojny w Wietnamie. Uzbrojenie stosowane na tych pojazdach to głównie: karabiny maszynowe M2, M60, M134 Minigun, Quad .50 (poczwórny karabin maszynowy M2 wykorzystywany jako broń przeciwlotnicza - M35A1 Nancy), granatniki M79 lub armaty automatyczne Oerlikon 20 mm. źródło Wikipedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Okazało się że truck na tym zdjęciu co podałem to : REO M35 Też tak sądzicie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi