Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szacun.

Szukam zdjęć M-998 Cargo z operacji Desert Storm i z OIF.

Googlowałem, bezowocnie jeśli chodzi o Desert Storm, z OIF nieco znalazłem, ale może akurat ktoś ma coś ekstra.

• Odpowiedzi 272
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki za dalszą pomoc!

Mam jeszcze jedno pytanie o dwukolorowe malowanie sprzętu brytyjskiego, czy jest ono robione od szablonu, tak jak np. francuskie albo niemieckie? Czy rozkład plam na Land Roverach jest standardowy czy w miarę dowolny? Może ktoś wie?

Gdzie szukać takich informacji?

Mimo, że lubię ten sprzęt to mam jeszcze ogromne braki merytoryczne.

Napisano

Nie ma standardowego wzoru. Kazdy pojazd jest malowany inaczej. Obowiazuje jednak niepisana zasada (ponoc), ze wszystkie rogi sa czarne i z boku pojazdu sa jeden lub dwa czarne pasy zachodzace na gorne powierzchnie, w zaleznosci od wielkosci pojazdu.

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam.

Szukam schematu malowania Leoparda 2A4 armii fińskiej. Zamierzam wykonać model akurat w takim malowaniu. Mam dużo zdjęć ale co schemat to schemat. Interesuje mnie głównie rzut z góry.

Pozdrawiam

Paweł

Napisano

Zeby nie mnozyc zapytan - takie austryjackie malowanie okolicznosciowe A4 zwane "Leopardine" - szukam wszelkich fotek....

Pozdr.

Pawel

Napisano

OK, Tomku, ale jakie to są M113, mają przecież jeszcze jakieś odmiany, na stronce nie ma wzmianki, a na ogląd to ja się nie znam na tych puszkach.

Napisano

No, ja się też zbytnio na M113 nie znam Dormitorze, bo jeszcze żadnego nie budowałem. Ja się dopiero zaznajamiam bliżej z pojazdami jak mam je zamiar kleić.

Ale skoro M113 dostaliśmy od Niemców razem z Leopardami, to pewnie są to takie wersje jak u nich.

• 2 months later...
Napisano

Witam

Poszukuje zdjęć Strv 122. Może ktoś zna jakieś linki na których sa zdjęcia szczegółów wieży oraz kadłuba. Nadmieniam że google już przeszukałem i znam zdjęcia z primeportal.

Z góry dziekuję.

• 3 weeks later...